SkyscraperCity banner

401 - 420 of 452 Posts

·
Registered
Joined
·
1,113 Posts
Boc la proiecte controversate de derogari de la regimu de inaltime : " orasul trebuie sa se dezvolte, sa creasca"
Boc la proiectul Platinia: " Oameni buni, mai opriți-vă, nu totul se reduce la bani, betoane și blocuri".

Cand ai atata spatiu verde "gratis" ce cele enumerate de tine mai sus, in paragina sau la stadiu de proiect, as prefera sa ne concentram pe ele. abia apoi sa facem exproprieri in perioada de varf al preturilor in imobiliare.
 

·
Registered
Joined
·
79 Posts
@utopium, vezi ca esenta este alta, nu a spus nimeni ca acel parc nu ar fi bine venit sau ca nu ar fi fost nevoie de un parc in zona. Cum spuneam mai sus si eu cred ca parcela ca forma si amplasament este ideala pentru un parc acolo. Problema este ca el va costa mult mult mai mult decat ar trebui sa coste din cauza la cum a manageriat primaria problema!
El trebuia prevazut din PUG acum 5 ani (in 5 ani Zorilor nu s-a schimbat aproape deloc ca sa spui ca de atunci pana acum s-a constatat ca e nevoie de parc), de altfel pe PUG-ul vechi acolo era prevazuta partial ceva surpafata verde, pe cel nou nu. Despre ce vorbim.
Acel parc estimez ca dupa ce se finalizeaza procesul va costa MINIM 50 milioane RON, este enorm pentru un parc de cartier de 1ha !!! mai ales in contextul in care ar fi putut sa coste o fractiun din pret daca exista o viziune pe termen mediu si era prevazut in PUG.

De altfel, daca luam in considerare faptul ca dezvoltatorul se pare ca avea vreo 5000mp prevazuti pentru parc (era de altfel obligat de utr sa lase ceva zona verde pe acolo, zona este UM3 cu subzona S_UVa) putem spune ca avem 7000mp in plus de parc cu banii aceia.


Acum, la ora actuala, cand deja nu mai poti da timpul inapoi sa schimbi PUG-ul, nu mai poti retrage avizele care le-ai dat, primaria putea macar sa incerce sa negocieze cu dezvoltatorul sa lase mai multa zona pentru parc, eventual sa fie macar jumatate zona verde sau poate chiar mai mult daca ii dea regim de inaltime mai mare (avem un exemplu foarte bun care a functionat in Buna Ziua unde se genereaza un parc dragut cu costuri 0 pentru oras) !

Mi se pare ca s-a ales cea mai proasta solutie posibila, pentru toata lumea, dar asa cum spunea @Klausenburg cand sunt zgariate orgolii nu mai prea gandesti cu capul...
 

·
Registered
Joined
·
1,486 Posts
Mda, situatia din Zorilor e clar ca nu e una buna pentru nimeni ... eu le-as fi dat teren in alta parte eventual, unde deja aveam terenul ca primarie, dar nu era ok terenul pentru un parc. Inteleg si pozitia primariei, si a firmei private ... dar cred ca si Florisal puteau fi mai flexibili si sa incerce o negociere pentru un alt teren, poate mai central dar mai mic.

Insa abordarea lor e la nivel de gradinita, au venit cu gura mare ca ei vor cere 202 milioane de lei pentru 12.000 de mp, adica vreo 3.500 de euro/mp (?!). Asta deja e o abordare de grup mafiot, nu de investitor care isi doreste sa continue proiectele in Cluj. Mie chiar imi plac proiectele lor si imi doresc sa faca in continuare cat mai multe, dar cand vii cu astfel de pretentii vei avea doar de pierdut pe viitor.

Evident ca si primaria trebuia sa planuiasca din timp acel parc si sa limiteze din PUG chestia asta. Dar asta nu inseamna ca daca o zona nu e prevazuta in PUG ca parc, nu mai faci parcuri deloc in acea zona. Primaria evident ca si-a complicat viata cu acest proiect, dar nici dezvoltatorul nu a avut o abordare rationala/pragmatica cum ar fi putut sa aiba.
 

·
Registered
Joined
·
1,113 Posts
de bine de rau Florisal au ridicat stacheta in oras. Constructorii locali sunt penibili de-a dreptul. Tocmai ca localilor li se potriveste "vad doar banii". Si ma refer la proiectele mari Studium Green, SDC, Junior/Grandpark care sunt cel mult mediocre din toate punctele de vedere. Noroc cu Florisal, Dascalu si Sandor. dar deh, astia nefiind de aici nu tin capu plecat in primarie. Mafiotul e Boc aici.
Firma privata isi vede interesu. nu ma intereseaza ce despagubiri cer ei. Judecatorul va stabilii suma. Ce e evident e ca va fi mai mare decat ofera primaria.
Am mai zis asta. La unu ii furi efectiv terenul pt parc dupa ce i-ai aprobat pe vechiul PUG un proiect si la altul, care iti e prieten ii dai terenul comunitatii, spatiu verde sa faca 40 de etaje. USAMV, terta parte, isi ia un viol, dar consideri ca e vina ei, pt ca nu a vrut.
Oare Clujenii nu ar vrea extindere aqapark daca tot ai mi de mp spatiu verde langa Somes?
 

·
Registered
Joined
·
5,660 Posts
Florisal/Drusal e de fapt doar un one-man-show. Imi povestea cineva care cunoaste bine situatia cum Sile Puscas e un om foarte incapatanat si nu accepta ca nu se poate cum vrea el. A dat afara sefi de proiect, pentru ca i-au spus ca nu se poate cum vrea el. si nu-l putem considera din afara Clujului, pentru practic s-a mutat la Cluj de multi ani, chiar daca are afaceri importante la Baia Mare si Satu Mare. Inclusiv propaganda cu sponsorizat articole in publicatii no-name in care face delaratii nu prea inspirate, n-o sa-l ajute la nivel de imagine in randul publicului. Nu e omul cu care sa negociezi schimburi de terenuri, cu el nu functioneaza "las eu de la mine ceva, dar lasi si tu de la tine", mai ales avand in vedere ca din punct de vedere legal proiectul era "blindat".

Acuma, ideea e ca Boc locuieste in Zorilor chiar dinainte de de a fi primar. Ar fi trebuit sa stie foarte bine daca in cartier e nevoie, sau nu e nevoie de un parc. Si unde ar fi cel mai bine sa se faca. Interesant e ca in 2 cartiere diferite, dar vecine, abodarea a fost total opusa. In Buna Ziua un teren ehivalent aproape perfect ar fi fost cel de la Vest de Lidl. Totusi, primaria a preferat un teren mai la marginea cartierului, mai mare si evident mai ieftin. In Zorilor in schimb, s-a ales fix opusul: s-a luat cel mai central teren, chiar daca era cel mai mic si cel mai scump. De mentionat ca inca dinainte de 1989 respectivul teren era destinat unor spatii verzi... Doar ultimul PUG, din 2015 l-a transformat in construibil.

Sile Puscas detine terenul din Zorilor cel putin de cand era in constructie proiectul de pe Constanta. Plus de asta, in 2014-15, cand se lucra la noul PUZ, era bine-mersi ginerele lui Ioan Rus. Atunci avea tot sprijinul din lume. Un exemplu: Beyfin a vrut sa construiasca un camin studentesc privat pe locul centrului de bowling, prin 2010. Nu s-a putut. Sile Puscas a cumparat terenul si a putut construi un bloc de locuinte.

Daca n-o insela si nu divorta cu scandal de fiica lui Ioan Rus, nu avea nicio problema cu proiectul din Zorilor. Dar n-a cand stii ca tata-socru te-a protejat sa-ti mearga afacerile bine, ai maxima grija sa nu te pui rau cu el. Ca altfel... Na, lectia asta o invata Sile Puscas acuma pe pielea lui.

Toata problema e ca si orasul va avea de pierdut, financiar, din toata povestea asta. Dar macar Boc castiga imagine ("lupta cu mafia imobiliara pentru binele orasului"). Rus si-a razbunat fiica si i-a dat o lectie unuia care n-a stiut sa se comporte cu familia lor.
 

·
Registered
Joined
·
5,660 Posts
Sa recapitulam putin timeline-ul:

1989-2014 - terenul respectiv apare in PUG ca spatiu verde, neconstruibil.
- Candva inainte de 2015, Vasile Puscas jr. se casatoreste cu Ioana Rus, fiica lui Ioan Rus
- Candva in acest interval, Emil Boc devine locuitor al cartierului Zorilor

2014 - la finalul anului se adapta noul PUG, in care terenul devine construibil

2016 - Platinia anunta primele planuri pentru un proiect pe terenul respectiv, evident, nu pentru viitorul apropiat

2017 - Vasile Puscas jr. divorteaza cu scandal de Ioana Rus

2019 - Platinia face progrese cu proiectul de pe teren
- Primaria stabileste ca respectivul teren va fi expropriat pentru a se construi un parc

Fapt divers: Emil Boc si Ioan Rus au fost colegi inainte de 1989 la conducerea Asociatiei Studentilor Comunisti din Cluj-Napoca. Unul presedinte, celalalt vicepresedinte.

Nota: toate proiectele Platinia existente au fost autorizate inainte de divortul lui Vasile Puscas de Ioana Rus. Acesta din Zorilor ar fi fost primul pentru care s-ar fi cerut autorizatie de constructie dupa 2017...

Mai departe, sa judece fiecare dupa cum crede de cuviinta.
 

·
Registered
Joined
·
1,486 Posts
E clar ca Ioan Rus e un om foarte influent la nivel local ... de fapt si national e destul de influent, doar nu degeaba a fost ministru de interne si al transporturilor (chiar de mai multe ori). Dintre (fostii) PSD-isti, fostul grup de la Cluj (Dancu, Rus, Puscas - nu Puscas investitorul) mi se par cei mai ok, dar n-au reusit sa reformeze partidul.
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts

'În luna februarie, Primăria a prezentat public conceptul de reamenajare a parcului I.L. Caragiale în cadrul unei dezbateri publice organizate în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică al Primăriei. Atunci, proiectul propus de arhitectul noului Cluj, Vlad Rusu, cu echipa sa, în locul parcului Caragiale și a arterei Octavian Petrovici, cu apă și evidențierea moștenirii medievale/romane a orașului, a fost contestat de utilizatorii recenți ai zonei, consacrată din 2004 ca loc de întâlnire pentru skating. '
 

·
Registered
Joined
·
3,099 Posts
Ideea era mutarea tarabelor, daramarea chioscurilor si decopertarea canalului pe str. Arges, dar si daramarea hotelului construit ilegal. Din pacate, in locul unui spatiu public modern, avem o strada care arata ca o favela insalubra si cu o monstruozitate de cladire care nu numai ca ocupa trotuarul, ci il si depaseste, intrand intr-un colt cam jumatate de metru pe carosabil. Tehnic, hotelul chiar e pe strada Arges.
 

·
Guest
Joined
·
0 Posts
tarabele alea au autorizatie de la Funar pana in 2025. s-a mai incercat si n-au vrut oamenii aia sa renunte la afecerile alea asa ca mai asteptam. sper sa vedem in urmatorii 2-3 ani demararea concursului de solutii.
 

·
Registered
Joined
·
321 Posts
Apoi sincer nici în partea cealaltă a Halei (pe str Poliești) situația nu e mai bună. Sunt niște porțiuni, pe ambele părți, unde ai trotuar de vreo 50 de cm.
 

·
Registered
Joined
·
1,093 Posts
FB Tarcea

Revitalizare și activare Parcul Feroviarilor
Parcul Feroviarilor va fi reamenajat. Până în prezent s-a finalizat proiectul tehnic și urmează demararea procedurii de achiziție a execuției lucrărilor.
Pentru această investiție au fost prevăzute 4 obiective:
1. Parcul Feroviarilor – 53.457 mp
2. Amenajare Strada Parcul Feroviarilor – 8.496 mp
3. Amenajarea malurilor râului Someș
4. Realizare pasarele pietonale peste râul Someș;
Se vor efectua lucrări de reamenajare integrală a suprafeței parcului, a spațiilor verzi, se va suplimenta vegetația existentă prin plantarea a 510 arbori și arbuști, se vor efectua lucrări arhitecturale de modernizare a spațiilor: alei pietonale, mobilier urban, iluminat public, dotări de agrement, recreere și sport precum și podețe pietonale.
Mobilierul urban existent se va înlocui cu mobilier nou pentru repaus și recreere:
 • rastele pentru biciclete la cele două intrări principale în parc;
 • vitrine iluminate, în diversele zone de interes ale parcului;
 • cișmele cu apă amplasate în proximitatea celor două intrări principale din parc;
 • echipamente specifice pentru locul de joacă, locul cu aparate fitness și locul de jocuri de masă;
 • iluminat general și arhitectural;
 • instalații ape pluviale;
 • instalații de alimentare cu apă și irigații.
Amenajarea străzii Parcul Feroviarilor presupune lucrări de înlocuire integrală a pavajului, a elementelor de mobilier urban, a sistemului de iluminat și semaforizare existent cât și amenajarea de noi benzi pentru biciclete.
Malurile Râului Somesul Mic vor fi amenajate pe porțiunea din dreptul Parcului Feroviarilor, lucrările constând în amenajări peisagere, crearea de noi alei pietonale, dotare cu mobilier urban nou, sistem de iluminat nou. Amenajarea va fi una naturală cu alei din lespezi de piatră, vegetație gazon și plantații cu arbori și arbuști, iluminat general și arhitectural cu sistem LED și mobilier urban pentru odihnă.

Un nou spatiu verde amenajat: pe Aleea Bibliotecii din Cartierul Mărăști
 • 1850 mp gazon;
 • sistem de irigat automat;
 • 45 de arbori plantați;
 • 450 mp pavaj;
 • 12 bănci;
 

·
Registered
Joined
·
1,113 Posts
utopium, incerc aici un raspuns legat in mare parte de spatii verzi si in special de Nordul Somesului.
Ai enumerat cateva parcuri. Le stiu si eu in sud. Mici de cartier si binevenite. I Prodan si Intre Lacuri.

Ce incerc eu sa zic este ceva de impact care sa conteze pentru oras. Sau macar sa scoata "tristetea" din zona Garii de care spui si tu.
Incerc sa nu pun anii pe ere politice, dar zic asa. 14 ani de fonduri UE.

Acum vreo 10 ani Apostu si Tise se certau care face primul parc in Hoia. Am trecut cu bine peste conflict. Nu s-a facut nimic.
Acum vreo 3 ani Tise si-a amintit si a venit cu un proiect de extindere Parc Etnografic despre care spuneam la momentul respetiv ca e mult prea scump, nenecesar si nu se va realiza. am avut dreptate. Care era scopul celor 20 de cladiri constructii noi in Hoia? Desene electorale.
Razlet a discutat si Boc despre Hoia, dar doar daca il intreba cineva.
In realitate alea parcului daca ar fi largita, asfaltata am avea 500m de drum si parcari oblice pt aprox 200 de masini.
Ar mai trebui apoi amenajate vreo 2km de alei (pietruite asfaltate cat sa nu mai fie praful ala), vreo 20 de banci. Costuri foarte mici (sub 1 milioen de lei estimez) dar cu un impact extraordinar.

Aquaparc
A fost plimbat de la Sun unde nu s-a facut pentru ca treceau firele de inalta tesniune prea aproape de topogane. Dar surprinsator aflam ca primaria mai are teren suficent in zona pe care il da ieftin la Bob in concesiune. Inca cred ca acel teren concesionat + strandul actual Sun e cea mai buna locatie pt un parc tematic. Fiind teren langa Somes de ce nu se amenajeaza macar simplu parc daca nu aqapark, nimeni nu stie. Cresc balarii pe terenurile alea. Zici ca nu s-a facut din acuza lui Dohotaru cu SOS-ul lui. Sincer, chiar crezi asta? In conditiile in care nu stim cine l-ar fi finantat. Ca sa cred intr-un proiect am nevoie de mai mult decat un desen. Si asta deja are 15 ani vechime si 3 locatii esuate.

Feroviarilor si Armatura.
Abandonate cu total dezinteres. Sa zicem ca Feroviarilor avanseaza. Dar cat de penibil e sa tii 5 ani un parc abandonat (gol, seiminchis) pana termini toate procedurile si concursurile pentru el. Cat de simplu era si aici sa repare RADP aleile, sa tunda iarba, sa puna 20 de banci noi sa beneficiem cu totii de el pana incep lucrarile complexe. Ar fi fost o investitie provizorie de cateva sute de mii de lei pe 5 ani. Ar fi fost rau? Nu s-a vrut.
De Armatura nu mai zic....90% din clujeni, nici nu stiu unde e. Nici Boc nu cred ca stie exact.

Tineretului.
Foarte buna ideea. Pacat ca s-a inceput cu el si nu cu altul. Dece? pentru ca e prea departe. As fi preferat prima data Hoia-Feroviarilor apoi Tineretului. Dar e bine ca se face.

Cetatuia arata dezolant. Ce as putea zice aici? Dezinteres.

In schimb ce face primaria?
1. Cheltuie mult mai multi bani decat merita pt parcul intre lacuri. 11milioane lei pt 9000mp. De banii astia se puteau face vreo 3.
2. Face proiect de modificare a strazii Baritiu care abia a fost renovata. De ce? habar nu avem, dar nu era prioritar chiar daca pe termen lung ideea nu e rea.
3. Modificare zona Somes-Parc Rozelor. Zona care arata decent, dar e supraaglomerata.
Ultimele 2 puncte imi arata o lipsa de strategie. Zonele astea au fost modernizate in ultimii 10 ani, acum se modifica din nou. DeCE? nimeni nu stie.
Ce sens are sa bagi bani fix in aceleasi zone centrale care arata decent si sa lasi in paragina zona de Nord nu inteleg. Poate doar ca aceste zone dau bine pe sticla, sunt proiecte cu care te poti lauda la PROTV, merg in ton cu vrajeala de oras de 5 stele si calitatea vietii. Asa ce se aleg 2-3 priecte zone mai de fite si se promoveaza aceleasi timp de 15 ani. Nu apari la PROTV daca tai scaietii din Armatura! Dar apari cand pe Baritiu faci piste de biciclete, care o strici peste 5 ani sa descoperi canalul morii.

4. Se chinuie sa expropieze un petec de teren cu milioane de euro doar ca sa ne arata ca "se lupta cu dezvoltatorii imobiliari". PR ieftin la costuri mari pt cetatean.


LE. Vad ca acum avem un "Cimitir Parc"
 

·
Registered
Joined
·
1,486 Posts
Nu cred ca Parcul Etnografic ar fi de impact, e prea "izolat". De impact au fost Complexul Sportiv Gheorgheni sau modernizarea Parcului Central sau a parcurilor private UBB si Iulius. Si ar mai fi probabil Cetatuia si Gheorgheni Est care ar mai fi de impact (si La Terenuri) ... restul sunt prea mici sau prea "de cartier" ca sa aiba impact. Chiar si Feroviarilor e prea "de cartier", desi nu e chiar asa departe de centru. Dar e foarte bine ca se fac si cele de cartier.

Pe Baritiu nu stiu de ce modificare vorbesti, daca vorbesti de Parcul Caragiale, nu vad legatura directa cu Baritiu, strada e una, parcul e alta. E un spatiu prea mic ca sa fie de impact ca spatiu verde, dar pozitia centrala il va face sa fie un proiect vizibil, evident. Cum va fi si cel de pe Kogalniceanu sau din Piata Blaga. Astea sunt zone care devin mai pietonale si mai verzi, fara sa conteze neaparat ca si spatii verzi, dar care datorita pozitiei centrale sunt vizibile si e foarte bine ca se inverzesc.

Cetatuia a fost partial modernizata acum ceva ani, cand au fost refacute scarile de acces si anumite parti. Renovarile private de sus au pregatit terenul pentru o zona cu mare potential. Dar daca vrei concursuri de proiecte, procedura e mai lenta ... si eu zic ca aici se puteau face lucrurile mult mai rapid si ar fi avut un impact pozitiv semnificativ.

Malurile Somesului au fost si ele modernizate pana la un nivel acceptabil (langa parcul UBB/Grigorescu), dar la standardele de acum e loc de mult mai bine (si pentru Parcul Rozelor). Faptul ca au fost modernizate acum 10 ani nu vad de ce ar exclude o modernizare acum, facuta la un nivel mai inalt. Ca doar nici Parcul Central nu avea irigatii pana acum, aia nu inseamna ca nu continui sa modernizezi.

Aquaparkul pare ca ar fi un proiect de care sunt interesati cei de la Therme ... deci primaria ce poate sa faca e sa le asigure un teren, daca gasesc o locatie potrivita. Nu vad de ce sa-l faca primaria pe banii ei, e un proiect care probabil e mai bine sa ramana privat sau parteneriat public-privat unde primaria aduce terenul.

Sun-ul a fost si el modernizat, acoperit iarna, etc, e intr-o stare mult mai buna decat era acum 10 ani.

Tineretului e cam departe de centru, clar, dar daca acolo ai mult teren la dispozitie pe care nu poti face altceva mai bun, de ce nu? Tot au cerut unii parcuri la marginea orasului ... din ce mi-am dat seama, nu e chiar asa departe de mine de fapt, as face vreo 7 minute pana acolo cu masina si chiar l-as vedea din casa (daca pun un semn gen cum e la BRASOV cu litere probabil le voi vedea de pe balcon), din Someseni ai face 3-4 minute, din zona de nord tot 3-4 minute. Va fi in mod clar unul dintre proiectele care vor face zona de nord sa devina mai dezirabila.

Cat despre parcul scump din Zorilor, e greu de stabilit ce inseamna scump daca intr-o anumita zona nu ai alt spatiu pe care sa-l poti folosi ca si parc de cartier. Renunti la parc pentru ca e scump? Depinde ... si depinde ce va insemna scump. Daca pretul stabilit de instanta va fi prea mare, nu cred ca primaria va merge mai departe cu proiectul.

Eu am zis si despre Gheorgheni-Est ca va fi scump ... dar societatea civila il doreste cu ardoare, nu au vrut sa il faca mixt (cu aquapark) ca sa iasa mai ieftin de amenajat (zona aquaparkului o amenaja un privat), nu s-a vrut nici sa fie si o baza sportiva a U Cluj, deci ramane ca primaria sa scoata bani pentru amenajarea unui mega-parc de 60 si ceva de hectare. Evident ca va costa multe zeci de milioane de euro si doar intretinerea anuala va fi de ordinul milioanelor ... dar asta e, iti asumi costul daca vrei oras mai verde.

Intr-un oras unde metrul patrat de teren e asa de scump, spatiul verde nu poate veni decat cu costuri mari. Eu n-am nimic impotriva, dar as prefera proiectele mixte, in care nu trebuie sa bag eu ca primarie multe milioane pentru intretinere.

Nu stiu daca Intre Lacuri a fost prea scump, dar stiu ca primaria a cotizat doar 1.5 milioane lei ... restul pana la 11 milioane fiind bani europeni. Deci, pentru bugetul local, a fost chiar ieftin. Acu' ca fiind fonduri europene s-a mers pe o varianta mai scumpa decat s-ar fi mers in mod normal daca era pe bani locali 100%, e o alta discutie. E un parc frumos. Si eu daca ar trebui sa-mi iau o masina si sa platesc doar 15% din pretul ei din buzunar si restul i-as primi de undeva gratis, mi-as lua o masina mai scumpa, nu?
 

·
Registered
Joined
·
1,255 Posts
Parcul Cimitir mi se pare bomba rau, cunlm stau ele bancutele alea ieftine, luate scump, una langa alta printre morminte. Si cata lauda si propaganda, cel mai modern din Romania, singurul, inegalabilul etc.
Daca facea Firea asta se facea misto o luna. Cu toate ca i a dat o idee buna, in 2 zile mareste suprafata de parcuri a Bucurestiului cu un Cluj asa.
 

·
Registered
Joined
·
78 Posts
Nou parc
Sursa: Pagina de FB al primarului
Cluj-Napoca: Nou parc de cartier realizat odată cu Parkingul Primăverii 20
Împreună cu colegii mei am dat azi „o mână de ajutor🤗” la montarea gazonului rulat din parcul adiacent parkingului Primăverii 20.
Parkingul cu 379 locuri de parcare este finalizat și va fi dat în folosință în perioada următoare.
În zona limitrofă parkingului amenajăm un mic parc pe o suprafață de 4.000 mp. Aici va fi montat gazon rulat pe o suprafață de 2.424 mp, întreținut prin utilizarea unui sistem modern de irigații.
Lucrările la acest parc includ și plantarea a 55 arbori cu balot, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, dar și zonă de fitness cu aparate instalate pe dale din granule de cauciuc.
Alte detalii despre proiect:
 • 9 aparate de fitness
 • 2 mese de ping-pong
 • 2 mese de șah cu băncuțe
 • 22 băncuțe
 • 1 masă cu băncuțe.
Valoarea totală pentru amenajarea zonei de agrement, anexă a parkingului Primăverii 20, este de 499.048,54 lei fără TVA.
Menționez că noul parking are 16 locuri dedicate persoanelor cu dizabilități și 4 locuri de parcare pentru motociclete/mopede. Pe lângă acestea, există și 60 locuri amenajate pentru biciclete (rastel mobil), dar și stații de încărcare pentru mașini electrice.
 

·
Registered
Joined
·
1,486 Posts
Parcul Cimitir mi se pare bomba rau, cunlm stau ele bancutele alea ieftine, luate scump, una langa alta printre morminte. Si cata lauda si propaganda, cel mai modern din Romania, singurul, inegalabilul etc.
Pai daca nu este altul mai modern (de "stat", nu privat), e cel mai modern :) Bancutele par nasoale intr-adevar si mult prea dese. Altfel insa, e nevoie oriunde in tara de cimitire civilizate, ca acum e dezastru in cele existente.
 

·
Registered
Joined
·
1,113 Posts
asta cu "cel mai" devine o obsesie in oras pentru a hrani orgolii.
E aberanta asocierea cimitir-parc. E un cimitir si atata tot.

Postez mai mult intrucat azi am stat prima data in parcul nou dintre lacuri.
E drept, am intrat cu pareri preconcepute formate dupa poze, asa ca doar mi le-am confirmat:
 • parcul arata foarte bine, cu materiale de calitate
 • e gandit prea dens. totul e prea aglomerat.
 • este mic, la cat marketing a fost pus in el te astepti la ceva mai mare
 • copacii au fost plantati cu scopul de a se lauda cu ei la numar. sunt mai multe cazuri in care fiind atat de desi, coroanele lor se ating. asta desi inca sunt mici. sunt copaci plantati chiar si la 2metri distanta.
 • mult inox si lemn. frumos. scump. necesar?
 • toata zona de garaje de langa ACI, biserica- scoala a ramas la fel de neingrijita. Parcul e o oaza de lux in mijocul unei zone "banale"
As fi preferat de banii aia sa fie modernizate 5 spatii verzi similare din oras. Dar daca se facea asa atunci nu am mai fi avut stiri cu "cel mai.....parc" cu care sa ne hranim orgoliu pentru cativa ani.

 
401 - 420 of 452 Posts
Top