SkyscraperCity banner

501 - 520 of 525 Posts

·
Registered
Joined
·
1,141 Posts

Administrația locală a eliberat autorizația de construire pentru proiectul de revitalizare a malurilor Someșului Mic.

Autorizația de construire emisă de administrația locală vizează proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și cicliste pe malurile râului, zona 1 – Lunca Someșului Mic” – proiect ce vizează segmentul de la Podul Horea, până la limita administrativă cu comuna Florești.

Lucrările propuse vor dura 24 de luni și sunt întocmite în baza proiectului elaborat de SC Practica Sociedad Civil, cu sediul în Madrid, Spania, respectiv de José Ramón Sierra y Gómez de León, arhitect cu drept de semnătură. Proiectul este inclus în categoria de importanță „C” – construcții de importanță normală, a căror neîndeplinire nu implică riscuri majore pentru societate și natură.

Potrivit unei Hotărâri adoptate în Consiliul Local Cluj-Napoca, în mai 2019, revitalizarea zonei 1 – Lunca Someșului Mic va costa 123.696.371 de lei, iar contribuţia proprie a Primăriei Cluj-Napoca se ridică la 34.038.247 de lei. Această investiție este completată de celelalte două segmente: zona 2 – Parcul Armătura şi zona 3 – platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” (cu o valoare totală de 44.242.722 de lei, din care contribuţia proprie a municipalităţii este de 4.199.883 de lei).

Cum va arata: 

·
Take a rest in Bucharest
Joined
·
8,518 Posts
O splendoare, ce să mai, nici nu zici că ești în România.

Aștept proiectele rezultate în urma concursurilor, poate acolo iese ceva decent.
 

·
Registered
Joined
·
1,384 Posts

·
Registered
Joined
·
1,842 Posts
putem oficial sa inchidem si discutia cu aquaparkul cu ocazia asta.
Aia e concluzia ta ... s-a spus de vreo 2 ani ca se va face in alta parte, nu e vreo noutate ca nu se face in Parcul Est. Ultima data cand s-a vorbit de subiectul asta, adica in ianuarie (la o emisiune radio), Boc a zis ca exista 2 locatii in analiza in momentul de fata.

Pana la urma si proiectul castigator pentru parcul Gheorgheni include o zona cu spatii construite cu rol sportiv si de divertisment, deci putea la fel de bine sa fie aquapark in loc ... doar ca socialistii lui Dohotaru aveau o problema cu faptul ca acel aquapark avea o taxa de acces (nu mica), nu cu faptul ca se construiesc spatii de divertisment/sport in cadrul parcului Est. Sigur, ce pierd ei din vedere e ca un parc cu spatii de divertisment si sport cu acces gratuit si facute de primarie aduce o gaura la buget, iar unul care are spatii concesionate unor privati care sa se ocupe de spatiile de divertisment/sport poate aduce bani la buget.
 

·
Registered
Joined
·
1,384 Posts
daca tu chiar crezi in mos craciun doar nu o fi boc atat de prost sa iti spuna la radio ca nu exista.

nu mai caut in urma dar acum vreo 6 ani imi tot explicai ca se va face. asa e se va face. si peste alti 6 ani imi vei spune la fel.
 

·
Registered
Joined
·
1,842 Posts
Poate de Baile Someseni sa fi fost vorba acum 6 ani, ca de asta discutia e doar de vreo 2 ani. Ambele sunt proiecte private, primaria le poate concesiona locatia eventual (la Baile Someseni nici macar atat) sau sa le ajute cu infrastructura din zona. Eu nu sunt un mare fan, n-am fost in viata mea la un aquapark si inca nu ma grabesc sa merg, dar e un proiect care aduce turisti si bani daca e facut bine, deci trebuia deja facut pana acum intr-un oras de marimea Clujului.

Inevitabil va aparea un aquapark in Cluj/zona metropolitana, cu sau fara suportul primariei. Insa terenurile sunt scumpe, investitia e mare daca o faci ca lumea, asa ca investitorii asteapta o "incurajare", gen sa ia terenul in concesiune in loc sa-l cumpere.

Cei de la Baile Someseni au terenul, dar nu au banii si know-how-ul sa faca ce trebuie. Cei de la Therme au know-how si bani de aquapark, dar n-ar da si pe teren 20 de milioane de euro. Probabil primaria ar trebui sa le faca legatura celor de la Therme cu cei de la Baile Someseni ...
 

·
Registered
Joined
·
1,384 Posts
”Valoarea totală a proiectului este de 43,7 de milioane de lei, din care construcțiile vor fi de 23 de milioane de lei. De asemenea, vom avea un hotel, magazine, terenuri de sport, spații verzi și parcări”, au precizat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca la anunțarea licitației pentru aquaprak -ul de la ștrandul SUN, în aprilie 2011.

Un aqua parc se va construi în Someşeni începând din 2014, investiţia privată fiind între 13 şi 20 de milioane de euro, a susţinut primarul Emil Boc.Primăria se va implica în asfaltarea drumului până acolo, în modermnizarea aleilor,iluminatul public şi spaţiul verde.

2019 Vedeta Aqua Park-ului va fi fără îndoială toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 metri și o capacitate de 480 de utilizatori pe oră. Vizitatorii Aqua Park-ului vor avea de asemenea la dispoziție o parcare cu peste 1.200 de locuri.”, a scris primarul Emil Boc pe pagina sa de facebook.

2021 in ianuarie (la o emisiune radio), Boc a zis ca exista 2 locatii in analiza in momentul de fata.
 

·
Registered
Joined
·
1,842 Posts
La Sun s-a facut o modernizare a bazinului existent, fiind acoperit/etc, pentru ca aquapark nu poti face din cauza retelei de inalta tensiune.
La Baile Someseni privatul care detine terenul nu a mers mai departe cu proiectul, iar in Parcul Gheorgheni s-au opus Dohotaru si altii.

Faptul ca un proiect e amanat nu inseamna ca nu se mai face. O gramada de proiecte sunt amanate constant (vezi si centura Valcele - Apahida care a suferit multe amanari), dar daca sunt importante tot se fac. Ca tu crezi ca metroul se face in 100 de ani si centura metropolitana in 20 de ani, e dreptul tau sa crezi ce vrei.
 

·
Registered
Joined
·
9,552 Posts
Ma bag si eu iar... Am văzut că si in randarile pentru amenajarea malurilor Somesului, apar liniile de înaltă tensiune, la fel obstructioneaza si la strandul Sun, nu vad de ce nu se dau jos? Pe lângă ca sunt foarte urâte peste Somes... Si sa nu îmi spuneți că nu se poate, în Oradea se dau jos pe câțiva kilometri, pe unde se construiește linia de tramvai, plus au mai fost introduse în subteran pe câteva străzi din oraș.. se poate daca se vrea.
 

·
Registered
Joined
·
1,384 Posts
pentru ca aquapark nu poti face din cauza retelei de inalta tensiune.
tu crezi chiar tot ce ti se spune la radio.

atata numa ca daca ai fi atent ai vedea ca de la an la scuza e alta. de alta data a fost magistrala de apa de dedesupt sau terenul revendicat. poti cauta in presa vremii
acum is 2 variante:
1. in timp te mai incurci in minciuni.
2. is reale toate 3 , dar atunci esti extrem de incompetent sa scoti la licitatie proiect de aqapark pe un teren care nu e al tau care are magistrale de utilitati si deasupra si dedesupt si sa afli asta abia cand la a 3a licitatie nu s-a inscris nimeni si te miri la radio " ca oare de ce"

Sa iti mai amintesc ca primaria a concesionat acolo teren pe 50 de ani la un prieten unde aplaudai ca se va face un turn de 40 de etaje?
 

·
Registered
Joined
·
1,842 Posts
Si terenul ala concesionat unde e propus acel turn era suficient pentru un aquapark? :) Pentru un aquapark ai nevoie de multe hectare, acolo unde e propus acel turn e un teren pe care poti face un bazin mic cu niste sezlonguri in jur :) ... mai incolo mai este teren concesionat, dar e cel strabatut de liniile de inalta tensiune.

Cat despre licitatia pentru Sun, nici macar nu a fost facuta pe vremea lui Boc, ci a lui Apostu. Iar cei care au facut acel studiul de fezabilitate, adica Universitatea Tehnica, ar fi trebuit sa-si asume erorile (in primul rand cea de a nu sesiza problemele acelui teren), ca de aia au fost platiti. Dar cam asa se intampla cand le dai unor universitari sa faca studii, ei au notiuni teoretice, nu experienta in a construi efectiv astfel de proiecte.

Tu probabil esti printre acei oameni care nu greseste niciodata, de aia o institutie nu are voie sa mai greseasca din cand in cand in mintea ta ... din 2004 incoace au facut atat primaria cat si CJ diverse greseli, dar asta nu schimba faptul ca orasul a avut pe ansamblu cea mai spectaculoasa evolutie din Romania din ultimii 17 ani. Eu iti spun ca noi, ca si firma privata, facem diverse greseli pe proiectele la care lucram in mod constant (in industrie, dupa cum probabil stii, exista si denumiri pentru ele, bug-uri, dar pot fi si greseli de proiectare/estimare/etc). La fel cum fac si Microsoft, Apple, Google, Facebook. Evident, tot noi le corectam, dar doar cine nu lucreaza la proiecte mai complexe nu intelege ca e normal sa faci si greseli. Problema e cand procentul greselilor e prea mare raportat la volumul total de munca.

@status ... cablurile de inalta tensiune au alt regim decat cele normale. Una e sa ingropi cabluri de curent de pe stalpii obisnuiti, alta e sa ingropi cabluri de 110+ kV, e o diferenta semnificativa de costuri/normative. De putut se pot ingropa, dar trebuie sa ai unde, ca nu poti duce un cablu de 110 kV prea aproape de o cladire, iar sa-l ingropi sub rau probabil ca e o prostie din multe puncte de vedere (costuri, afectezi fauna). Dar da, sunt urate si in timp va trebui cautata o solutie.
 

·
Registered
Joined
·
1,384 Posts
ti-ai dat autogol :)

1. terenul concesionat are 5.5 ha vecin cu Sun si pe malul Somesului. E drept o parte e afectat de centura. dar vorbim de ha totusi. cu tot cu Sun e peste dublu Nympfeea Oradea.
2. incearca daca poti sa fi obiectiv nu un fanatic al primarului. aperi cu obstinatie pe boc aratand cu degetul spre apostu sau spre univ tehnica. hai nu zau. pe cine intereseaza detalii de cancan boc vs apostu? chiar si asa nu is convins ca ai dreptate de strandu ala se vorbeste de prin 2004 de la prima descalecare.
3. comica de-a dreptul manipularea cu aruncatul vinei spre universitarii incompetenti
 
501 - 520 of 525 Posts
Top