5
^^ Specjalnie dla Ciebie wedytuje w tego posta za chwilę kolejną wrzutkę
Ale potem lulu.
14. Metro! Tutaj na powierzchni jeszcze, a właściwie jak w Chicago - kolejka nad ulicą

Ta perspektywa będzie nam towarzyszyć przez dwa sety razem z tym.
Jak widać o ile w AirTrain'ie jeszcze kolorowo, tutaj proporcje się zmieniają w kierunku czarnych (nie będę się bawił w afroamerykańską poprawność polityczną, za dużo pisania

)
15. Pogoda niestety nie najlepsza, a widoki mocno naturalistyczne - od góry kamienice są brudne, otagowane, często widać spalone stropy. Sytuację na pewno pogarsza fakt, iż blisko metra jest bardzo głośno, a budynki stoją naprawdę blisko kolejki (będzie to dobrze widać w kolejnej wrzutce), toteż ludzie te nieruchomości po prostu opuścili.
16. Ta dzielnica od razu dała mi kopa. Przed przyjazdem naczytałem się opisów chociażby AMS'a, że NYC to nie to co kiedyś, że odpicowany totalnie i chyba potraktowałem te opinie zbyt dosłownie... W każdym razie wcale tak nie jest jak sobie ubzdurałem i widać to było już na początku - totalny naturalizm, jak 30 lat temu. Okazało się, że GTA4 jednak nie przesadza, z czego byłem bardzo szczęśliwy

Zaskoczeniem też była ilość zieleni i duże zróżnicowanie terenu (pagórki). Zawsze byłem przekonany, że NYC jest generalnie płaski.
17. Tu już ładniej:
18. Tu też nie najgorzej:
Tyle na dziś.
vv Przecież każdą fotkę opisuję