SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 10110 Posts

·
Registered
Joined
·
5,016 Posts
Često se Zagreb i Bratislava uspoređuju (ko ima više projekata, ko ima više ovog, ko ima više onog itd.), ali Zagreb je definitivno daleko ljepši i interesantniji grad.

Na više mjesta u Bratislavi pomisliš "Ovo je isto Zagreb!", ali opet, Zagreb ostavlja daleko bolji dojam, barem ako idete i posjećujete mjesta turistički bez dublje analize brojeva i stanja ekonomije npr.
 

·
Banned
Joined
·
33 Posts
Ali se razlika iz godine u godinu smanjuje, znači Zagreb stagnira ili ajmo reći stoji u mjestu, dok Bratislava ide naprijed!
Pa kaj nije Brko rekel na prošloj temi da Bratislavi pada broj stanovnika, a Košicama jedino raste u Slovačkoj? Zagreb se svake godine poveća za 3.000 stanovnika, a stagnirao je prije ulaska u EU, trenutno grabi velikim koracima naprijed.

Uostalom, na Deloitteovoj listi top 50 najbržerastućih tehnoloških firmi u srednjoj Europi u 2017. godini, Zagreb i prsten imaju 3 firme, a Bratislava jednu: https://www2.deloitte.com/content/campaigns/ce/technology/fast-50/fast-50-central-europe.html
 

·
Moderator
Joined
·
11,459 Posts
Dobro, realno nema sad Bratislava neki baš ekstra skyline... meni su osobno ZG neboderi čak u prosjeku kvalitetniji, posbeno Cibona, Zagrepčanka i Strojarska.

Mada je položaj uz rijeku puno lipši od zagrebačkog centra :drool: 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,424 Posts
Zagreb ima puno ljepši i monumentalniji centar grada od Bratislave, a u svemu ostalom Bratislava sustiže ili prestiže Zagreb (osim broja stanovnika, ali i to će se s vremenom promjeniti u korist Bratislave). Čak i po neboderima Bratislava ide za klasu iznad Zagreba.

Jedan grad ne čine gradom samo njegovi izgrađeni prostori nego i neizgrađeni prostori. Bratislava je tu s Dunavom u velikoj prednosti. Ovo što oni rade uz Dunav je novi živi centar grada. O takvom urbanističkom projektu Zagreb uz Bandića može samo sanjati. Bratislava već sad ima jače atrakcije od Zagreba.
 

·
Moderator
Joined
·
11,459 Posts
Nije da branim niti me briga za Zg, ali ti tornjevi u Bratislavi izgledaju jeftino. Pomalo šund / azijska generička arhitektura.

Recimo najviši neboder - banka Slovačke - sam neboder je na granici dobrog ukusa (btw WG će biti viši od ovoga za par metara :lol:), no pogledajte samo to prizemlje - baš jeftina katastrofa dostojna perifernog trgovačkog centra.

 
1 - 20 of 10110 Posts
Top