SkyscraperCity Forum banner
1 - 13 of 13 Posts

·
nostalgic incurabil
Joined
·
2,019 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Are cineva o hartă cu reţeaua de canalizare şi de alimentare cu apă din Bucureşti?
În genereal, la ce adâncimi se construiesc canalale colectoare şi ce diametru au acestea?
D.p.d.v. tehnic ar fi greu de realizat un canal colector P-ţa Iancului - Şos. Iancului - dipspărtul "Electroaparataj" - Şos. Pantelimon - Bd. Chişinău (fost Str. Socului) - Bd. Nicolae Grigorescu (fost Viişoarei, Leontin Sălăjan) - prelungirea Nicolae Grigorescu - staţia de epurare?
 

·
Registered
Joined
·
4,029 Posts
la care canalizare te referi la la cea sanitara sau reziduala sau cea de colectare apa de ploaie.......canalizarea sanitara la circa 1,75-4 metri depinde de zona blocuri sau case ...canalizarea de colectare a apei intre 0.80 metri si 1.80 metri pe slop de 2 grade cu lift-station......iarasi diametru canalelor difera de zona la zona de 20 cm ptr. colectare la si chiar 2 metri iar la cel sanitar de tot la fel iarasi depinde de zona populatie etc.etc.etc.....iar la apa subpresiune sau apa potabila la conductele sunt intre 100 mm 150mm 200mm etc aste sunt conductele pricipale fara ramuri( cele care pleca de la teava pricipala la cladiri blocuri,malluri etc) lor care pot fi de 60mm,30mm, .
 

·
nostalgic incurabil
Joined
·
2,019 Posts
Discussion Starter · #3 ·
La ambele tipuri de canalizare mă referam :)
Am auzit că în unele zone din Bucureşti nu ar exista decât un singur canal, care colectează atât apa menajeră, cât şi apa pluvială.
 

·
Registered
Joined
·
348 Posts
Cineva mi s-a plans alaltaieri ca face extrem de mult de acasa pana la serviciu in Pipera deoarece "se lucreaza la metrou pe Soseaua Petricani in zona podului peste raul Colentina". Am tratat informatia cu circumspectie dar am fost ieri la fata locului ca sa ma lamuresc despre ce este vorba.
Iata si pozele cu "metroul":

Si panoul cu detaliile:

 

·
nostalgic incurabil
Joined
·
2,019 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Alimentarea cu energie electrică a Capitalei şi a Jud. Ilfov

Există vreo statistică cu consumul de curent din Bucureşti (Capitală) din 1990 până în prezent?
Cam care este puterea instalată a termocentralelor din Bucureşti şi care sunt centralele cu grupuri electrogene modernizate? (am înţeles că grupurile noi sunt cu 20-25% mai eficiente decât cele vechi)
Transformatoarele noi de medie-joasă tensiune au o putere de transformare (exprimată în Waţţi) mai mare decât cele vechi?
Cam cu cât la sută a crescut în ultimii 10 ani consumul de electricitate în Jud. Ilfov?
Ce putere instalată are hidrocentala de la Mihăileşti?
Câţi M.W. primeşte de Atomocentrala Cernavodă Bucureştiul?
 

·
Registered
Joined
·
11,404 Posts
Nu avem nevoie de multiple threaduri pe subiecte de utilitati. Sunt prea specifice si deci inactive. Prin urmare, cele doua threaduri create recent vor fi unite in Utilities Infrasructure (accept sugestii mai bune de nume).
 

·
nostalgic incurabil
Joined
·
2,019 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Readuc subiectul în discuţie.
 

·
Registered
Joined
·
9,084 Posts
Cine salveaza absolut orice de pe internet ca ultimu hoarder stie de ce

Si asta

Ultimele doua sunt dintr-o carte aparuta in 1996 da' nu cred ca s-a mai facut mare smecherie de atunci. Totusi este posibil ca unele chestii sa nu mai fie de actualitate (fie a aparut ceva in plus fie au disparut elemente)

Ca sa va faceti o idee despre ce vorbim: Primaria Capitalei nu a mai actualizat harta retelelor de utilitati de 26 de ani.
 

·
Registered
Joined
·
9,084 Posts
Nu mai retin cine postase hartile de apa/canal acum ceva vreme pe fb parca. Le-am salvat atunci pentru ca dupa cum am zis, sunt hoarder rau cand vine vorba de chestii care ma intereseaza. Alea despre linii electrice sunt lucrarea "Electrificarea in Romania" ce trateaza perioada socialista pana imediat dupa 1990.

Cu apeductele care trec pe langa Casa Scanteii am avut eu zile fripte la diploma, ca aveam proiectul de gara fix acolo in spatele ei. Mi-au ramas pe creier cu zona lor de protectie.

N-am gasit nimic legat de reteaua de termoficare, si aia ar fi interesanta.

Am gasit asta, legat de gaze. Nu stiu cat din ce apare ca "propus" a fost realizat.

 

·
Registered
Joined
·
2,628 Posts
Acestea cred ca sunt lucrari "Net-City" pe Sos. Colentina intre Kaufland "Colentina" si Teiul Doamnei

17 by fulgaad, on Flickr

15 by fulgaad, on Flickr

13 by fulgaad, on Flickr

1 by fulgaad, on Flickr

:cheers:
 
1 - 13 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top