SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 30 Posts

·
Utereg me statsie
Utrecht
Joined
·
3,418 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
De drommedaris wordt een Giraffe....

Drommedaris' maakt plaats voor nieuwbouw

12-02-2018

Het college heeft het startdocument vastgesteld voor de sloop van het pand dat bekend staat als 'De Drommedaris' aan de woonboulevard in Kanaleneiland. Op deze plek aan de Europalaan 101 komt nieuwbouw met een hotel, horeca, woondetailhandel, kantoren en zalen. Ook komt er parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.Het huidige gebouw is nu een bedrijfsverzamelgebouw en staat voor een deel leeg omdat de kantoren niet meer voldoen aan de huidige wensen. Dit project moet bijdragen van de kwaliteit en de kwantiteit van het aanbod van de Woonboulevard. Het hotel bevindt zich in het budgetsegment (1 of 2 sterren), waaraan in Utrecht behoefte is. De horeca richt zich op de bezoekers van de woonboulevard en het hotel. De woondetailhandel versterkt de aantrekkelijkheid van de winkels aan de Hollantlaan en het verblijfsklimaat van de woonboulevard.

De gemeente gaat winkeliers, eigenaren en huurders in en rond de woonboulevard vragen naar hun wensen en ideeën rond dit initiatief. Deze zullen zoveel mogelijk worden meegenomen in het plan.

Oude situatie

 

·
Utereg me statsie
Utrecht
Joined
·
3,418 Posts
Discussion Starter · #4 ·
We halen het tekort aan hotelkamers in de stad rap in...! Enig idee welke architect hier verantwoordelijk voor is...?
Gemeente kon me geen architect melden. Kan ook niet echt wat vinden online.

1 of 2 sterren is wel een goede ontwikkeling, want in dat segment is er vrijwel niks in Utrecht. Bijna alles is 3 of 4.
Volgens mij wordt 1 van de 2 formules is het Poortgebouw ook 2 sterren.
 

·
Registered
Joined
·
61 Posts
Wat betreft het gebied rondom dit project. Je ziet hier steeds meer diverse doelgroepen ontstaan. Zo is er laatst een groot hotel bij gekomen en is er een cluster kantoorpanden getransformeerd naar 150 appartementen. Ik weet dat er ook nog een aanvraag ligt voor een kantoortransformatie naar 80+ appartementen. Waarop de gemeente eigenlijk (nog) geen duidelijk antwoord heeft op de toekomstvisie van het gebied. Ik heb het gevoel dat hier, ook gezien de projecten die er loslopen, op lange termijn een mooi "hoogbouw"cluster zal ontstaan.

Wat mij betreft worden de huidige stroken langs de Europlaan dus herontwikkeld:
 

·
AstroNout
Joined
·
5,257 Posts
Vooral in dit gebiedje is dadelijk een hoge dichtheid van hotelkamers. Bastion, vd Valk en nu weer deze. Het gebied mag snel verder ontwikkelt worden, want het is verre van buisend. Maar goed, straks wel een casino in de buurt :).
 

·
Registered
Joined
·
7,806 Posts
Iemand eigenlijk enig idee wat de status is van dit project? Je hoort er helemaal niks meer over en de eerste link van ill-b werkt niet meer. Dat vieze oude kantoor staat nu nog steeds verder te verpieteren in dat verdomdoekje.
 

·
Registered
Joined
·
38 Posts
https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/europalaan-101-drommedaris-sloopnieuwbouw

eind 2018 en begin 2019 participatie met belanghebbenden - opstellen bouwenvelop met stedenbouwkundige eisen voor het ontwerp
juli 2019 vaststellen bouwenvelop in college van B en W - aanvragen omgevingsvergunning - uitwerken Voorlopig Ontwerp
eind 2019 opstellen ontwerpbestemmingsplan en uitvoeren onderzoeken bestemmingsplan
eind 2019 en begin 2020 inspraakprocedure ontwerpbestemmingsplan en bestemmingsplanprocedure
eind 2020 vaststellen bestemmingsplan in gemeenteraad
begin 2021 omgevingsvergunning verlenen
medio 2021 start bouw
 

·
Registered
Joined
·
7,806 Posts
Pff wat gaat er altijd een enorme bak tijd heen over die bestemmingsplan procedures. Dáár zou nou eens wat aan gedaan moeten worden. Wel een domper, in het oude startdocument stond dat de bouw in januari al had moeten beginnen
 

·
Registered
Joined
·
2,678 Posts
Wat nieuwe beelden en info. Ik tel 20 lagen, 70 meter?
De plek van de Drommedaris aan de Europalaan 101 in Utrecht wordt herontwikkeld met als doel om hier een nieuw hotel, andere horeca, woondetailhandel, kantoren en zalen te realiseren.

Het bedrijfsverzamelgebouw staat voor een deel leeg omdat de kantoren niet meer voldoen aan de huidige wensen. Dit project moet bijdragen van de kwaliteit en de kwantiteit van het aanbod van de Woonboulevard. Het hotel zal vallen in het budgetsegment (1 of 2 sterren). De horeca richt zich op de bezoekers van de woonboulevard en het hotel. De woondetailhandel versterkt de aantrekkelijkheid van de winkels aan de Hollantlaan en het verblijfsklimaat van de woonboulevard, denkt de gemeente Utrecht.
279129
279131
279132
 

·
Registered
Joined
·
5,915 Posts
^^ Niet onaardig. Heb je ook een link naar de website met die info? Lijkt mij inderdaad richting de 70 meter te bewegen.

Alzijdigheid is hier gelukkig wel aan gedacht, in tegenstelling tot 't Van der Valk. Blijft toch een dramatische blunder...
 
1 - 20 of 30 Posts
Top