SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 555 Posts

·
De hoogte in...
Joined
·
1,568 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Nog niet veel van bekend behalve dat het voor Utrechtse begrippen een hoge wordt (84 m) met volgens mij weinig grondoppervlak, dus misschien een mooie lijn...

Start zou dit jaar zijn (na de zomer)

Dus mocht iemand nieuws hebben... :)
 

·
De hoogte in...
Joined
·
1,568 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Dit is wat de Gemeente Utrecht (nog) beweert over Galgenwaard...

Realisatie kantorenpark
Belangrijk component van het project is de realisatie van een kantorencomplex van 30.000 m2, dat ontworpen is door de gerenommeerde architect Cees van Dam. Het kantorencomplex bestaat uit vier gebouwen. Een tachtig meter hoge kantoortoren vormt het hoofdgebouw. De kantoorgebouwen kenmerken zich door enorme glaspartijen en hebben daardoor een transparant karakter. Het geheel krijgt een campusachtige uitstraling en heeft een zeer strategische ligging, op korte afstand van alle in- en uitvalswegen en het stadscentrum. Er worden zo’n 1350 parkeerplaatsen gerealiseerd, ruim genoeg voor de parkeerbehoefte.
 

·
De hoogte in...
Joined
·
1,568 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Uit het Apollo-topic (met dank aan Vloepkleedje)Achteraan de toren van Nieuw-Galgenwaard. Lijkt één toren ipv 4 gebouwen zoals eerder gesteld werd... of zijn de andere 3 zo laag dat ze niet opvallen?
 

·
oemoemenemoe
Joined
·
1,906 Posts
Dit project wint in ieder geval de trofee voor vaagste foto's. Ik bedoel, op die laatste foto is het contrast zo kut ingesteld dat die hele maquette gewoon bijna helemaal wit is. Als ze dan gewoon niks willen vertellen, doe dat dan ook gewoon helemaal niet!
 

·
arnhmember
Joined
·
1,650 Posts
Op het moment zijn er een aantal projecten in Nederland waar nóg vager over gedaan wordt. Ernst & Young nieuwbouw in Amsterdam bijvoorbeeld, de schop zit daar al zo goed als in de grond zonder dat iemand hier notie heeft van het ontwerp (op een prittstick maquette na dan). De toren van de Rabobank in Utrecht is ook al tijdenlang vaag, al zal dat niet zo lang meer duren.
 

·
De hoogte in...
Joined
·
1,568 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Scarlet Bee said:
mbt Rabo Utrecht: inside-informatie meldt dat er een doorbraak is. Het bericht is positief voor de hoogbouwfans, maar verder nog strikt geheim.
170 meter! 170 meter!

Zou mooi wezen ;)

Hoe dan ook: Hurray voor Utrecht! :cheers: :cheers: :cheers:

ff hier posten als het zo ver is? http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=159771
 

·
De hoogte in...
Joined
·
1,568 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Stratosphere 2020 said:
Als dat zo is...is dat een slag op het gezicht van Rotterdam als Nederlands primaire hoogbouwstad. Ben benieuwd..
Alleen daarom al een uitdaging voor Utrecht :p

Maar helaas.... Domhoogte zal vast de norm blijven, of de Rabotoren komt in Leidsche Rijn te staan, en dat zal niet snel gebeuren (wie wil daar wel zitten...)...
 

·
De hoogte in...
Joined
·
1,568 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Scarlet Bee said:
mbt Rabo Utrecht: inside-informatie meldt dat er een doorbraak is. Het bericht is positief voor de hoogbouwfans, maar verder nog strikt geheim.
Nog niets van gehoord...

Mooie update-foto's trouwens ;). Ben benieuwd wanneer het bord er (weer) komt te staan.
 

·
Stadtaffe
Joined
·
3,727 Posts
ik vind het best een leuke impressie. die toren op de voorgrond lijkt duidelijk hoger te worden dan apollo residence. over precies ontwerp en materiaalgebruik valt uit deze impressies nog weinig te zeggen. de vorm van de apollo residence lijkt trouwens anders dan de andere impressies die daar van zijn?
 

·
De hoogte in...
Joined
·
1,568 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Duidelijke impressie vergeleken met de andere.

Standaard hoogbouwtoren, nog niet echt aansprekend. En tja de hoogte lijkt zo wel tegen te vallen... jammer ook dat de bijbehorende gebouwen zo lang en laag zijn... kleinere losstaande torentjes (met ertussen een parkje ozd) zou het een stuk leuker maken imho.

Apollo daarentegen ziet er hier veel slanker uit dan op de andere impressies. Hiero dus een stuk fraaier, zo mag hij wel worden :)
 

·
heanig an
Joined
·
5,776 Posts
1 - 20 of 555 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top