SkyscraperCity Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Administrator
Joined
·
30,769 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Binnengekomen via de fanmail. Kraaijvanger Urbis is bezig met een hotelproject aan de Croeselaan in het Utrechtse jaarbeursgebied, dat in de fase van massa- en vormstudie zit. Rob Ligtvoet tekende voor deze studie.

01. Maquette van de situatie


02. Doorsnede (1)


03. Doorsnede (2)


04. Functieverdeling


05.


06. Referentie Pirellitoren (Milaan)


07. Croeselaan als Utrechtse Hoogbouwboulevard. Uiteraard weten wij hier allemaal al dat de nieuwe Rabotorens van dezelfde architect zijn.


08.


09. Vormen. Hierin zijn (volgens mij) elementen te herkennen uit Ligtvoet's ontwerpen voor Gebouw Delftse Poort (niet gebouwd) en de Haagse Poort in Den Haag.


10. Voor...


11. ...en na. :cool:
 

·
AstroNout
Joined
·
5,284 Posts
Eindelijk! Meer impressies van dit gebied en het hotel, fantastisch! Eerlijk gezegd moet ik wennen aan de vorm van het gebouw, het zegt me nog niet zoveel nu, maar goed daar is een massa en vormstudie voor. De Pirellitoren als referentie vind ik dan wel weer prachtig, want dat is een beste toren (niet mooi, maar wel aardig hoog!). Ook mooi om te zien vind ik het casino dat te zien is op afbeelding # 7! Bedankt voor het posten van deze impressies!
 

·
Registered
Joined
·
6,036 Posts
Ah, nieuwe impressies! Was al benieuwd of dit plan nog wat verder uitgewerkt zou gaan worden. Het is verder wel een aardig ontwerp, maar het springt er voor mijn gevoel niet uit. Ik vind het zwarte gedeelte (van verdieping 6 t/m 11) storend overkomen. Al met al lijkt het er wel op dat het een vrij transparant gebouw wordt, en dat mag wel in het stationsgebied.
 

·
Joeri
Joined
·
1,498 Posts
Ik ben het met ill-b eens dat het zwarte middenstuk best wel storend overkomt. Het liefst zie ik dat deze band gewoon dezelfde kleur als de rest van de toren krijgt of in ieder geval een iets lichtere. Verder mooi om te zien dat het redelijk slanke torens worden, naar mijn mening een must in het Stationsgebied.

Mooie hoogte natuurlijk ;)
 

·
Administrator
Joined
·
30,769 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Het liefst zie ik dat deze band gewoon dezelfde kleur als de rest van de toren krijgt of in ieder geval een iets lichtere.
Volgens beeld #06 is dat ook het geval. Wat dat aangaat zie ik een heldere scheiding tussen de bekleding van de 'buitenkant' en de 'binnenkant'. Overigens zou ik op dit moment nog niet al te veel conclusies trekken uit de mogelijke materialisering.
 

·
Captain
Joined
·
3,358 Posts
De vormgeving ziet er in ieder geval lekker strak uit. Doet me een beetje aan onze Pschorr denken. Weliswaar minder hoog, maar op de één of andere manier komt deze toch minder lomp over.
 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top