SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 500 Posts

·
Registered
Joined
·
2,820 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Er staan er nogal wat op stapel, infrastructurele projecten in Utrecht en omgeving. De A2, verdubbeling spoorlijn Utrecht-Woerden, Randstadspoor, nieuwe stations, Hogeweide brug, fly-over 24 Oktoberplein, aanpassing 5 Mei plein, aanpassing Koffieknoop en de bouw van verschillende transferia. Plaats hier je nieuws, impressies en foto's.

N.b. Thx. Yarrah :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
1,216 Posts
Ze zijn lekker bezig in Leidsche Rijn trouwens.

De grond voor de verlegde A2 is inmiddels gestort, talloze aan- en afvoerwegen zijn al verlegt. De spoorverdubbeling is in volle gang.

Het is ongelofelijk dat in zo'n kort tijdsbestek een hele stad uit de grond wordt gestampt. Kom je 1 jaartje niet kijken, een jaar later ziet het er totaal anders uit. Opvallend is ook het grote aantal flats wat het afgelopen jaar is gebouwd. Het lijkt wel of ze begonnen zijn met de laagbow, en Leidsche Rijn nu in hoog tempo verstedelijken.
 

·
Joeri
Joined
·
1,498 Posts
Een overzicht van alle huidige en toekomstige busbanen in Utrecht.De volgende busbanen zijn al gereed:
* Binnenstadsas (CS naar Uithof via de Berenkuil)
* Vleutenseweg

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de busbaan door de Uithof. Binnenkort gaat men beginnen aan de busbaan door Kanaleneiland en door enkele wijken in Leidsche Rijn (o.a De Woerd en Vleuterweide).

Op deze site van de gemeente kan je nog meer informatie vinden over alle busbanen in Utrecht.
 

·
Accepteer Geen Middelmaat
Joined
·
1,508 Posts
Men is al wel iets verder met de busbanen. Zo ligt het stuk door de Uithof er al eeuwen, maar wordt het vooral verbouwd. Ook enkele kilometers van de 'Om de Zuid' ten zuiden van CS liggen er al. Ten derde is de Prins Clausbrug incl HOV-baan al enige tijd klaar en tot slot liggen grote delen in Leidsche Rijn er al of zijn ze in aanleg.
 

·
Annoying member
Joined
·
6,992 Posts
De busbaan naar LR via Kanaleneiland is afhankelijk van de aanleg van het Taatse viaduct. De busbaan door de binnenstad is ook niet perfect, vanaf ongeveer het Janskerkhof mogen er ook gewone autos gebruik van maken wat voor grote opstoppingen zorgt voor de singel altijd.
 

·
Registered
Joined
·
970 Posts
Leuk die foto's van bovenaf, je kan nu echt zien hoe breed de snelweg word. Vanaf die spoortunnel (foto 2) word ie ondertunneld en komt leidscherijn centrum er boven op. Als ik het goed begrepen hebt word er op de plaats van de oude snelweg woningen gebouwd tot tegen het a-dam rijnkanaal aan (weet iemand hier meer van?.) Op foto 2 komt komt ook een brug, vanaf lage weide gaat ie tussen het cockpit gebouw en de wall in. Word een intressant stuk infra daar. Leidscherijn station, centrum, een paar bruggen, en.......de Belle. :)
 

·
Registered
Joined
·
2,820 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Wat ik heb gelezen in een informatiekrantje over het Leidsche Rijn centrum, komen op het oude gedeelte (huidige A2) van de snelweg woningen, winkels, kantoren. Het gedeelte tussen de A2 en Adamrijnkanaal wordt de Centrale Zone genoemd. Dat is ook altijd de opzet van Riek Bakker in het masterplan LR geweest. Door de snelweg naar het westen te verleggen onstaat een breder gedeelte tussen het kanaal en A2 waar bouwen mogelijk wordt en waardoor Leidsche Rijn meer een verbinding met de bestaande stad Utrecht vormt.
 
1 - 20 of 500 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top