SkyscraperCity banner

1 - 20 of 463 Posts

·
Frans Woerden
Joined
·
26,889 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Soms kom ik in Woerden, IJsselstein of Zeist maar daar is op dit forum niets over te vinden terwijl het best projecten zijn die de moeite waard zijn. Ook in Breukelen, Vianen, De Bilt of Montfoort zijn soms mooie projecten aan de gang. Maarssen, Nieuwegein en Houten hebben al een eigen thread.
Hier een kleine aftrap(aanvullingen welkom)

Woerden
Waterrijk Woerden is een met grote zorg en veel creativiteit ontworpen stadsdeel met veel aandacht voor water en groen. De wijk Waterrijk bestaat uit twee woongebieden met ieder een heel eigen karakter. Het eerste gebied, aan de rand van de wijk, is het villapark. Te midden van veel groen worden hier circa 175 vrijstaande villa's, twee- en drie-onder-een-kapwoningen op ruime kavels, en een klein aantal appartementengebouwen gerealiseerd. Het tweede gebied bestaat uit vier wooneilanden met een iets stedelijker karakter. Hier worden zo'n 900 woningen en appartementen aan of bij het water gerealiseerd.

www.waterrijkwoerden.nl

MeesterKwartier in Waterrijk Woerden

Meesterkwartier bestaat uit een woonplan van 14 riante parkwoningen en 73 appartementen, penthouses en startersappartementen in verschillende groottes en typen. Alle woningen liggen in een carré rond een overdekte, afgesloten stallingruimte voor auto`s.
Meesterkwartier kenmerkt zich door een gevarieerde architectuur met aan alle zijden een ander gevelbeeld met een grote diversiteit aan raampartijen en verschillende dakhoogtes, vormen en afwerkingen. Plus verrassende architectonische details en zorgvuldig gedetailleerd metselwerk.idem


Snellerpoort:

Wie Woerden per trein nadert vanuit het oosten, ziet langs het spoor een nog kale vlakte: Snellerpoort. Dit terrein, het sluitstuk van de wijk Snel & Polanen, vormt een belangrijke schakel tussen verschillende gebieden. Niet alleen verbindt het de nieuwbouwwijk Snel & Polanen met het historische stadscentrum, ook is het een brug tussen het stedelijk gebied en het landelijke Groene Hart. Snellerpoort heeft alles in zich om een blikvanger van de stad te worden en verdient het dan ook om met zorg te worden ontwikkeld.


De gemeente Woerden heeft vastgesteld dat Snellerpoort een levendig stadsdeel moet worden met een mix van functies, waar wonen en werken samenkomen. De gunstige ligging nodigt daar ook toe uit: centraal in het land, dicht bij het stadshart, het station en de uitvalswegen, maar ook nabij het groen en recreatiemogelijkheden. Met het voordeel van veel voorzieningen, zoals scholen, sportclubs, een winkelcentrum en medische voorzieningen, maar niet de nadelen van de grote stad. Stedelijk dus, maar met een Woerdense maat.

Het Masterplan is een ambitieus plan. Waar nu nog sprake is van een onontgonnen gebied, zal straks een dynamisch stadsdeel ontstaan met commerciële, semi-commerciële en maatschappelijke voorzieningen en ongeveer 770 woningen. Goede parkeermogelijkheden en brede stoepen om op te spelen, zullen zorgen voor een levendig straatbeeld. Kenmerkend voor Snellerpoort zal ook zijn dat gebouwen of delen ervan in de tijd aangepast kunnen worden aan wisselende behoeften en functies. Door flexibel te bouwen kan worden ingespeeld op veranderende wensen zonder dat hiervoor sloop noodzakelijk is.

www.snellerpoort.nl

Heeren van Woerden


De Hofbrug
In De Hofburg ontmoeten oud en nieuw elkaar. Op de historische grond aan Het Plantsoen, de stadssingel en de groene omwalling van Woerden komen 36 luxe appartementen, 4 topappartementen, 3 penthouses en 5 stijlvolle stadswoningen achter karakteristieke gevels. Het uitzicht - aan de ene kant over het lommerrijke groen en de singel, aan de andere kant over de fraai aangelegde binnentuin - en de bijzondere lokatie in de binnenstad maken De Hofburg tot een unieke woonomgeving.


IJsselstein
Fransche Poort


Culemborg
Quartier Parijsch


Vlinderzicht
Ligging
Het plan “Vlinderzicht” maakt onderdeel uit van Parijsch-Zuid te Culemborg.

Een gevarieerde architectonische eenheid
In het plan “Vlinderzicht” zullen 50 comfortabele appartementen worden gerealiseerd. Naast een enorme diversiteit aan appartementen‚ vormt de architectuur één van de belangrijkste kenmerken van het plan. De statige gevels‚ welke onder meer worden uitgevoerd in stucwerk en “stoer” metstelwerk met diverse kleuren‚ zorgen ervoor dat het individuele karakter van de diverse appartementen extra wordt benadrukt.
Aan de binnenzijde van de appartementen treffen we een prachtig hof aan. Dit hof zal in de praktijk gaan fungeren als een echt leefgebied. Naast de entrees en buitenruimten van een aantal appartementen‚ treffen we hier namelijk ook een aantal gemeenschappelijke voorzieningen aan‚ zoals terrassen en (zit)bankjes. Een ideale plek dus om te genieten van de rust en het prachtige uitzicht.

Een veelvoud aan appartementtypen
De 50 appartementen van het plan zijn onder te verdelen in een flink aantal verschillende appartementtypen. Elk type heeft daarbij zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo kan er een keuze worden gemaakt uit twee-‚ drie- en zelfs een aantal vierkamerappartementen. Dit levert dus niet alleen veel variatie in de verschillende woningplattegronden‚ maar versterkt tevens het zeer gevarieerde gevelbeeld.


Montfoort
Provenier:


Bilthoven


Breukelen
Brooklyn Heights
Als participant in Park Breukelen VOF ontwikkelt Maarsen Groep, met partners Beheer Brouwershoff BV en Bon Groep, 36.000 m² bvo kantoorruimte tussen de afrit van de Rijksweg A2 en het NS Station Breukelen. Gebouwen van variabele omvang, die ook kunnen worden geschakeld. Park Breukelen is een integrale gebiedsontwikkeling waarbij de partners zowel infrastructuur en openbare ruimte als gebouwen realiseren.


Houten
Castellum


Bronnen:
www.niki.nl
www.nieuwbouwwijzer.nl
www.woerden.nl
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
Leuk dit initiatief, misschien kan ik helpen;).

Zeist:

Verbouwing Torenflat (hoogste flatgebouw in de wijk Vollenhove):
Frowijn de Roos Architecten, Zeist / Kremers Aluminium, Tilburg

Impressie:


Voor de verbouwing:


Tijdens de verbouwing:


Eind dit jaar moet de verbouwde Torenflat opgeleverd worden.
Voor de rest zijn er volgens mij niet zoveel bouwactiviteiten in Zeist op dit moment.
 

·
Registered
Joined
·
580 Posts
Vraag me af of deze ooit nog gebouwd gaat worden.....

http://www.thecube.nl/

Een mooi gebouw wat levensvatbaarheid verdient
alle woningen en het nieuwe gedeelte van het nbc zijn zo goed als af dacht ik
Maar ook Houten heeft nog een mooi project:
Het centrum van houten zuid:
http://www.castellumwonen.nl/

met een leuk filmpje wat zeker de moeite waard is:
http://www.houten.nl/over-gemeente-houten/projecten/castellum/animatiefilm-castellum/

en een link naar gemeente houten waar alles te vinden is:
http://www.houten.nl/over-gemeente-houten/projecten/castellum/


plaatjes van het station midden in het centrum:


Dit station hoort bij het project randstadspoor: http://www.prorail.nl/Publiek/Infraprojecten/Utrecht/Randstadspoor/Pages/Randstadspoor.aspx
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
Was de verbouwing van de V&D in Zeist vergeten:

ZEIST - V&D in Zeist gaat zeer ingrijpend verbouwen. Op de stoep voor het warenhuis, aan de Tweede Hogeweg, is deze week een grote houten wand geplaatst.

Na de verbouwing heeft de V&D een nieuwe gevel, nieuwe roltrappen, nieuwe vloeren en wanden, nieuwe plafonds en nieuwe verlichting. Ook het restaurant La Place gaat helemaal op de schop en krijgt een vergroot dakterras. De broodjesafdeling beneden in de zaak, Mangé, krijgt eveneens een nieuwe uitstraling met café gelegenheid.

Tijdens de verbouwing blijft de winkel gewoon open. Alle artikelen blijven gewoon te koop, ook als V&D regelmatig een deel van de winkel moet afsluiten. De bedoeling is dat de vernieuwde V&D in oktober * open gaat.* Ok misschien toch een beetje achterhaald:nuts:
 

·
kijkt graag mee
Joined
·
346 Posts
Leuk dit initiatief, misschien kan ik helpen;).

Zeist:

Verbouwing Torenflat (hoogste flatgebouw in de wijk Vollenhove):
Frowijn de Roos Architecten, Zeist / Kremers Aluminium, Tilburg

Impressie:


Voor de verbouwing:


Tijdens de verbouwing:


Eind dit jaar moet de verbouwde Torenflat opgeleverd worden.
Voor de rest zijn er volgens mij niet zoveel bouwactiviteiten in Zeist op dit moment.
Waarom doen ze zoiets in Utrecht niet met o.a.:

- De gebouwen van de Algemene Onderwijsbond
- De oude Jaarbeurs
- De Neudeflat
- Dat andere lelijke gebouw op de hoek van de Neude
- Die lelijke woonflat op Hoog Catharijne...

etc... etc... etc...

Het zou op z'n minst iets beter zijn...
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
^^ Misschien in de toekomst interessant om de verbouwing te volgen, ben daar echter nooit in de buurt:lol:
Zo zie de vernieuwde gevel van de V&D uit:


Ik weet niet of de bovenste verdiepingen waar het restaurant etc. is nog gaan aanpakken.
De letters VROOM EN DREESMANN hebben ze weggehaald maar je ziet ze eigenlijk nog zitten door het vuil.:nuts:
 

·
Frans Woerden
Joined
·
26,889 Posts
Discussion Starter #11
^^
Het is te hopen dat ze het bovenste gedeelte ook aanpakken.

Breukelen
Het oude viaduct is gesloopt en op die plaats zijn ze nu bezig met een nieuwe.
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
Artikel uit de nieuwsbode over Flat 40 in Nijenheim dat in de toekomst dus de Grift gaat heten:

Waar staat de flat precies, want deze flats lijken allemaal zo op elkaar:uh:
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
Waarom doen ze zoiets in Utrecht niet met o.a.:

- De gebouwen van de Algemene Onderwijsbond
- De oude Jaarbeurs
- De Neudeflat
- Dat andere lelijke gebouw op de hoek van de Neude
- Die lelijke woonflat op Hoog Catharijne...

etc... etc... etc...

Het zou op z'n minst iets beter zijn...
Zeist geeft het goede voorbeeld;)
 

·
Registered
Joined
·
580 Posts
Grote betonstort boven Onderdoor
Op donderdag 5 november vindt wederom een grote betonstort plaats ten behoeve van het nieuwe spoorviaduct in het centrum van Houten. Het deel dat nu gestort wordt ligt boven het voetgangers- en fietsersdeel van het Onderdoor. Tijdens deze stort is zo’n 420 kuub beton nodig welke met 40 tot 45 betonmixers wordt aangevoerd. Het transport hiervan verloopt via de Spoorhaag zodat het voetgangers- en fietsverkeer over het Onderdoor hier geen hinder van ondervindt.

De betonstort van het dek boven het Onderdoor is de derde grote stort dit jaar. Tot eind februari 2010 zullen nog drie grote storten plaatsvinden om het viaduct vervolgens over te dragen aan de bovenbouwaannemer. De bovenbouwaannemer legt onder andere de sporen aan, bouwt de bovenleidingsportalen en stort het ballast (steengruis) op het spoor.

Overlast
De af- een aanrijdende betonmixers kunnen enige overlast veroorzaken voor omwonenden, bezoekers en weggebruikers. Er worden indien nodig verkeersregelaars ingezet om het verkeer veilig te laten verlopen en bij aanvang en uitloop van de basisschool zal het bouwverkeer extra oplettend zijn.

Bron: http://www.prorail.nl/Publiek/Infraprojecten/Utrecht/Randstadspoor/houten-houtencastellum/Pages/Nieuws.aspx
 

·
Frans Woerden
Joined
·
26,889 Posts
Discussion Starter #19
Nieuw hotel in Woerden

Medio volgend jaar wordt er gestart met de bouw van een nieuw hotel langs de A12 bij de afslag Woerden. Royal Haskoning Architecten ontwierp het Best Western Hotel, dat 125 kamers, een restaurant en een vergadercentrum herbergt.Als onderdeel van het stedenbouwkundig plan moet het kleurrijke hotel een beeldbepalende entree voor de stad gaan vormen. Royal Haskoning verzorgt behalve het architectonisch en bouwkundig ontwerp ook het bestemmingsplan, het constructief advies, installatietechnisch advies en projectmanagement.

Een opleveringsdatum kon het bureau nog niet noemen.

Bron: www.architectenweb.nl
 

·
Registered
Joined
·
580 Posts
Begin van dit jaar is Amrâth Hôtels & Restaurants begonnen met de nieuwbouw van Motel Maarsbergen. Het achterste gedeelte is gesloopt om plaats te geven aan de nieuwbouw.

Op 12 februari werd het startsignaal gegeven door Wethouder R. Pamboer. Symbolisch werd de eerste steen gelegd die ook werd gebruikt bij de start van de bouw van Motel Maarsbergen in April 1960.

Ondertussen blijft, tot de verhuizing, Motel Maarsbergen met haar wegrestaurant, serre, 6 zalen en de 40 overgebleven kamers, haar gasten van harte welkom heten!

Het nieuwe Amrâth Hotel Maarsbergen zal 91 kamers waarvan drie suites, een restaurant met bar en terras en 9 multifunctionele zalen gaan herbergen

In het voorjaar van 2010 zal het nieuwe Hotel zijn deuren gaan openen. Vanwege de ideale ligging aan de A12 en aan de rand van het Nationaal Park “Utrechtse Heuvelrug” zal het Hotel zowel voor de zakelijke als de toeristische gast een favoriete locatie worden.De entree van het Hotel bestaat uit receptie met aan de rechterkant hiervan het restaurant met bar en terras en aan de linkerkant het zalencentrum.

Het zalencomplex zal bestaan uit 9 multifunctionele zalen welke flexibel zijn in te delen door panelenwanden. Diverse feesten, partijen en meetings kunnen hier worden gehuisvest. Alle zalen worden voorzien van standaard (vergader)benodigdheden en apparatuur.

Op de drie verdieping komen 79 comfort kamers, 8 suites (waaronder 1 bruidsuite) en 1 mindervalide kamer. De suites op de eerste twee verdiepingen zijn tevens voorzien van een balkon.Vooraan op het terrein bevindt zich Restaurant La Place met aan de kop het oude Rijksmonument ’t Voorhuys, vanuit het verleden een halteplaats voor postkoetsen.

Achter op het terrein bevindt zich het ****Hotel Maarsbergen met 79 comfort kamers, 8 suites (waaronder 1 bruidsuite) en 1 mindervalide kamer. Tevens beschikt het Hotel over een restaurant met bar en terras en 8 multifunctionele zalen.Na de opening van Amrâth Hotel Maarsbergen wordt het oude Motel achter ’t Voorhuys gesloopt en start hier de bouw van een nieuw La Place Restaurant met in totaal ruim 900m2 oppervlakte.

Aan de kop van dit nieuwe restaurant ligt het oude Rijksmonument “’t Voorhuys” dat gerestaureerd wordt. Verwacht wordt dat La Place eind 2010, begin 2011 open gaat.Bron: http://www.amrathhotels.nl/hotel/maarsbergen/nieuwbouwalgemeenVerder is de bouw hier te volgen:
http://www.amrathhotels.nl/hotel/maarsbergen/voortgangbouw

En staat er zelfs een filmpje op youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=CPwCrE8smfs
 
1 - 20 of 463 Posts
Top