SkyscraperCity banner

621 - 640 of 4897 Posts

·
Registered
Joined
·
5,379 Posts
Discussion Starter #621 (Edited)
Positief nieuws voor de levendigheid in het stationsgebied!

maandag 27 september 2010 19:19 uur
Meer woningen in Stationsgebied Utrecht

UTRECHT - Het Utrechtse college van B&W heeft voor circa 600 tot 800 extra appartementen ruimte gevonden in het Stationsgebied. Dat zei wethouder Victor Everhardt op een persconferentie.
De woningen zijn mogelijk omdat er vanwege het Actieplan Luchtkwaliteit (ALU) meerdere wegen worden afgesloten.

Omdat de Stationsstraat alleen voor hulpdiensten toegankelijk hoeft te zijn, is er ruimte voor een groot stationsplein met daaronder een fietsenstalling. De geplande fietsenflat op de plke van het streekbusstation is dan niet nodig en daar kunnen woningen gebouwd worden.
Ook bij de Daalsetunnel komt er ruimte vrij vanwege geschrapte wegen, net als bij Paardenveld.

Als de raad akkoord gaat met de plannen, is het onmogelijk om de omstreden ALU in de toekomst terug te draaien.
In het Stationsgebouw moeten op termijn tweeduizend extra woningen bijgebouwd worden.
http://www.youtube.com/watch?v=IDJCg15L5G4
 

·
Registered
Joined
·
1,699 Posts
Update van de toekomstige taxistandplaats op een voormalig keerspoor van de sneltram. Op 1 foto is de buswachtplaats te zien aan het voormalige einde van de tramlijn. De foto's zijn van 29 september 2010.
 

·
Registered
Joined
·
5,379 Posts
Discussion Starter #623 (Edited)
Van rtv utrecht:

dinsdag 19 oktober 2010 16:06 uur
Plannen Stationsplein West Utrecht klaar

UTRECHT - De plannen voor het Utrechste Stationsplein West zijn definitief. Het verhoogde plein gaat toegang geven tot de ov-terminal en het nieuwe stadskantoor van de gemeente.

Onder het plein komt een fietsenstalling, die groter wordt dan eerst voorzien. Het plein zelf wordt groener.

Volgend jaar zal er worden begonnen met de bouw van het verhoogde platform aan het Jaarbeursplein. Daarvoor moeten eerst de sporthal en een deel van het Catherijnehof worden afgebroken. Tijdens de sloop blijft de doorgang van het Jaarbeursplein naar het Centraal Station toegankelijk.

Verwacht wordt dat het nieuwe Stationsplein West vanaf 2013 kan worden gebruikt. Dan is ook het nieuwe stadskantoor grotendeels klaar.


 

·
Registered
Joined
·
3,178 Posts
^^ Ja, dat viel mij ook al op. Dat gebouw gaat echt niet in zo'n korte tijd afkomen. En we moeten nog maar zien dat de daadwerkelijke bouw op tijd begint...
 

·
Registered
Joined
·
2,719 Posts
Die grote trap... Ik ben bang dat dat een grote mislukking wordt. Groene uitslag, glad in de winter en als het regent, winderig.
 

·
Registered
Joined
·
2,820 Posts
Hoezo optimistisch, als het goed is begint de bouw van het Stadskantoor dit jaar nog. Ze zijn al damwanden aan het drukken op de Mineurslaan.
 

·
Registered
Joined
·
5,379 Posts
Discussion Starter #629
"We" gaan beginnen!

Sloop loopbrug Jaarbeursplein gestart
10 november 2010

Begin deze week is ProRail gestart met de sloop van de loopbrug tussen de jaarbeurstraverse en de parkeergarage Jaarbeursplein.
Het slopen van deze brug en in een volgende fase ook de sporthal en de Catharijnhof zijn nodig om ruimte te creëren voor de realisatie van het nieuwe Utrecht Centraal, het stadskantoor en het toekomstige stationsplein West. Het verwijderen van de loopbrug neemt de gehele maand november in beslag.
http://www.cu2030.nl/sloop_loopbrug_jaarbeursplein_gestart
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
23e Schouw druk bezocht
10 november 2010
Gisteren vond de 23e Schouw plaats met veel belangstelling. Er waren maar liefst 70 geïnteresseerden. De Schouw startte met een rondleiding in en rondom het station door Prorail.

ProRail is bezig met bouwen op station Utrecht Centraal, namelijk de nieuwe perronkappen met zonnecellen. Ook startte deze week de sloop van de loopbrug tussen de Parkeergarage Jaarbeursplein en entree van het station. Vanaf december verdwijnen de taxi's van het stationsplateau. Prorail richt het plateu in als opslagruimte voor het werk aan de OV-terminal.

Werken aan het Muziekpaleis
Na de wandeling gaf Frans Rombouts, projectdirecteur Muziekpaleis bij Heijmans, een presentatie. De afgelopen maanden is een kuip gegraven voor de toekomstige expeditiekelder. Heijmans gaat onderwaterbeton storten in de grote kuip om de 6-meter diepe kuip droog te maken. Vanuit de droge kuip wordt de fundering gebouwd voor het Muziekpaleis. Maar eerst worden er ankers geboord zodat het onderwaterbeton niet kan barsten. Ook zijn er duikers aan het werk om slib weg te halen. De slib is veroorzaakt doordat de grote kuip is afgegraven. De omgewoelde grond en water zorgt voor slib op de bodem. Het weghalen is van belang omdat de slib geen goede ondergrond is voor het onderwaterbeton.

Heijmans heeft weinig tot geen ruimte om materialen op te slaan op het bouwterrein. Heijmans is daarom een samenwerking aangegaan met Cargohopper Utrecht. Dit is een zonne-elektrische aangedreven voertuig van 16-meter lang, dat goederen aflevert in de binnenstad. Het distributiecentrum bundelt verschillende zendingen waardoor er maar één truck naar het bouwterrein hoeft. Dit is met het oog op duurzaamheid en de logistieke planning wordt vereenvoudigd.

Tot slot zijn de lopende projecten in uitvoering de revue gepasseerd. Meer info vindt u op de werkzaamheden pagina. De volgende schouw wordt gehouden op dinsdag 18 januari 2011.

CU2030.nl
 

·
GRID all the way
Joined
·
93 Posts
Nou mensen jullie kunnen jullie lol op.

'Uitkijkpost' in Hoog Catherijne
Er komt in de Radboudtraverse een uitzichtpunt op de bouwput Vredenburg.
De ProjectOrganisatie Stationsgebied merkt dat veel voorbijgangers in Hoog Catherijne het leuk vinden om de renovatie van het Muziekpaleis, de bouw van woonwinkelcentrum Vredenburg en het herstel van de Catherijnesingel te volgen. Bij de glazen wand, tegenover Jamin, komen lessenaars met videoschermen en een real time webcam.
AD Utrecht 11-11-10
 

·
Killswitch is missing
Joined
·
1,325 Posts
Wanneer gaan ze beginnen met de nieuwe overkapping op perron 5/7? De oude overkapping is nu weg, maar er staan nu allemaal tijdelijke golfplaten hokjes, geen gezicht.
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
CU2030.nl:
Opening uitkijkpunt Catharijnesingel
19 november 2010
In de Radboudtraverse van Hoog Catharijne komt een uitkijkpunt. Vanaf dit punt hebben inwoners, winkelend publiek en toeristen een goed zicht op de werkzaamheden rondom de Catharijnesingel, wat er nog gaat gebeuren en wat er uiteindelijk komt. Het uitkijkpunt is een coproductie van Corio en gemeente.

Met de realisatie van het uitkijkpunt wordt uitvoering gegeven aan de wens van de wijkraad Binnenstad, de Utrechtse gemeenteraad, Corio en gemeente, die zich hiervoor hebben ingezet. Maandag 22 november opent wethouder Victor Everhardt, in aanwezigheid van Menno Overtoom van Corio, het nieuwe uitkijkpunt.

Het uitkijkpunt, een coproductie van Corio en gemeente, bestaat uit een lessenaar met verschillende beeldschermen. Hierop is te zien waaraan nu buiten op straat wordt gewerkt en wat er in de toekomst op deze plek gaat komen. Het water van de Catharijnesingel komt terug, met zeven nieuwe bruggen. Aan het water komen het Muziekpaleis, de Bibliotheek ++ en een vernieuwd winkelcentrum Hoog Catharijne. Al deze projecten worden door middel van teksten, afbeeldingen en filmpjes aan de stad getoond. Bewoners en bezoekers van de stad zijn uitgenodigd om vanaf dit punt de bouw in het Stationsgebied te volgen.

Voet- en fietspad Catharijnekade tijdelijk afgesloten
19 november 2010
Van a.s. maandagochtend 22 november t/m vrijdag 17 december zijn zowel het voet- als fietspad aan de Catharijnekade afgesloten. De aannemer sloopt dan een deel van de oude spuikoker onder de Catharijnebaan.

Voetgangers worden in deze periode omgeleid via de vlakbij gelegen Korte Koestraat. Fietsers maken gebruik van de omleidingsroutes via Paardenveld en de St. Jacobsstraat. Voorbij de Lange Koestraat is de Catharijnekade weer voor alle verkeer toegankelijk. Omleidingsroutes worden op straat weergegeven door de standaard geel-zwarte borden en de eerste dagen begeleid door verkeersregelaars.

Sloop spuikoker
De oude spuikoker onder de Catharijnebaan is inmiddels buiten gebruik en wordt de komende maanden helemaal gesloopt. Om dit veilig te kunnen doen heeft de aannemer meer ruimte nodig dan nu het geval is. Hierom wordt telkens een deel van de Catharijnekade afgesloten tijdelijk afgesloten. Als eerste is het deel het dichtst bij het Vredenburg aan de beurt. Hierdoor is er tijdelijk geen voet- en fietsverkeer mogelijk.

Vellen bomen Catharijnebaan
19 november 2010
Aanstaande maandag en dinsdag (22-23 november) worden op de Catharijnebaan bomen geveld. Het gaat om 39 bomen die tussen de Radboudtraverse en de Mariaplaats staan. De bomen worden nu geveld om het broedseizoen van volgend voorjaar voor te zijn en ruimte te maken voor de sloop van de Catharijnebak.

Het vellen van de bomen vindt overdag plaats en zal waarschijnlijk niet veel hinder geven voor de omgeving. De bomen worden omgezaagd en ter plekke versnipperd. De grootte en staat van de bomen laten elder herplanten niet toe. Nadat de bomen zijn geveld blijft de Catharijnebaan er hier nog een paar maanden hetzelfde uitzien. Volgend jaar start hier de sloop van de Catharijnebak en de aanleg van nieuwe kabels en riool. De bomen worden nu al geveld om het broedseizoen van volgend voorjaar voor te zijn. Mochten er dan namelijk vogels nestelen, is het vellen van de bomen niet toegestaan. Waardoor de werkzaamheden aan de bak vertraging zouden kunnen oplopen.
 

·
Whirlwind
Joined
·
1,254 Posts
^^

Treinverkeer rond Utrecht plat na brandalarm

Het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal is vrijdagmiddag stilgelegd op last van de brandweer. De verkeersleidingspost van spoorbeheerder Prorail niet ver van het station is geëvacueerd na een brandalarm. Daardoor kan het treinverkeer sinds 16.30 uur niet meer worden aangestuurd, meldt een woordvoerder.

Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur. Wanneer de treinen weer kunnen rijden is nog niet bekend.
 
621 - 640 of 4897 Posts
Top