SkyscraperCity Forum banner
641 - 660 of 5146 Posts

· Registered
Joined
·
1,107 Posts

· Registered
Joined
·
134 Posts
Vanavond ben ik bij de informatieavond in het informatiecentrum geweest en volgens Albert Hutschemaekers, directeur van het POS, heeft het college van B&W een voorkeur voor het handhaven van de tramhalte aan de oostzijde van het Centraal Station. Er is echter nog niets definitief besloten. De mogelijkheid om de tram toch nog aan de westelijke kant te laten halteren wordt nog steeds open gehouden.
 

· Registered
Joined
·
558 Posts
Bedankt Guere, voor je fotografische bijdrage :)

CU2030.nl plaatst weer een nieuw artikel!

Weekendwerk aan warmteleiding Mineurslaan
9 december 2010
Aanstaande zaterdag 11 december en zondag 12 december wordt in de rijbaan,
achter het Beatrixgebouw een nieuwe warmteleiding gelegd.

Hiervoor wordt het deel van de Mineurslaan achter het Beatrixgebouw van zaterdag 7.00 uur t/m zondag 22.00 uur afgesloten voor autoverkeer.
De rest van de Mineurslaan blijft, via een omleidingsroute, gewoon bereikbaar.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het vernieuwen van de warmteleiding rondom het Beatrixgebouw.
Sinds oktober is Eneco gestart tussen de knoopkazerne en het theater.
De werkzaamheden duren tot medio 2011, dan kan de stadsverwarming in gebruik genomen worden.
 

· Registered
Joined
·
345 Posts
^^

Vroeg ik ook al aan POS. Dit is het antwoord.

Ze bouwen daar muren om de Catharijnebak te kunnen slopen. De muur die dwars op de bak staat heeft met name een waterkerende functie. Zo hou je het grondwater uit het deel van de bak dat later gesloopt wordt. De muur parallel aan de bak heeft met name een grond verstevigende functie. Zo blijven onder meer de rijbanen keurig op hun plek liggen bij het slopen van de bak.
 

· Registered
Joined
·
522 Posts

· Registered
Joined
·
345 Posts

· Annoying member
Joined
·
7,248 Posts
Van Bouwput Utrecht, een verslag van de schouw van gisteren:

- De afbouw van de vloer (die zonder problemen is gestort) van de kelder van het Muziekpaleis zal in de komende twee maanden plaatsvinden. Heijmans geeft aan dat dit jaar het hoogste punt zal worden bereikt en dat dit jaar ook het gehele stalen skelet van het gebouw zal worden geplaatst. Er is vertraging opgetreden door de vele rommel en viezigheid die men in de bodem aantrof, maar dat is in de orde van weken, eerder nog dan maanden.

- Er komt bij het Muziekpaleis geen kraan van 90 meter, maar een kraan kleiner dan de huidige. Deze komt ook redelijk dichtbij de huidige te staan. Plaatsing over enkele maanden.

- Dit jaar veel overlast door omleidingen en afzettingen voor fietsers en voetgangers. Op veel plaatsen gaat de straat weer open. Besix/ProRail hebben ruimte nodig voor werkzaamheden rondom het station. Heijmans gaat deze zomer en najaar het Vredenburgviaduct slopen. Eneco gaat stadsverwarming rondom het Beatrixgebouw verleggen. De Van Sijpesteijntunnel zal enige tijd dicht gaan voor voetgangers en fietsers. Langs de Catharijnebaan zal worden gewerkt aan allerlei kabel- en leidingzaken: water, data, stroom, riolering. Kortom afzettingen en open stoepen.

- Er komen op het Smakkelaarsveld 3500 extra fietsenrekken, waarmee het totale gebied op 6000 (tijdelijke) stallingplaatsen komt.

- Straat ter hoogte van politiebureau zal over enkele weken worden afgezet voor auto’s om de spuikoker daar ter plaatse te kunnen slopen.

- Vredenburgviaduct zal op of na de zomer worden gesloopt. Fietsroutes worden drastisch omgelegd. Bussen zullen een soort haarspeldbocht gaan maken naar de zuidkant, over waar nu nog de expeditiekelder in aanbouw ligt.

- Ondanks dat taxikeurmerk er voorlopig even niet komt, gaat sluiting van Stationsplateau op 31 januari a.s. gewoon door.

- Inwendige sloop van sporthal in volle gang. Er is echter veel meer asbest aangetroffen dan verwacht. Dit levert vertraging op maar dat zal van weinig invloed zijn op andere projecten.

- Defensie is al uit de Knoopkazerne vertrokken. Rabobank zal enkele maanden gebruik maken van dit oude rijkskantoor. Rabobank kent in juni haar officiële opening. Tot die tijd nog overlast van werk aan de stadsverwarming langs het Beatrixtheater en Mineurslaan. Zodra het stookseizoen voorbij is gaat Eneco er volop mee aan de slag.

- Op de Van Sijpesteinkade zijn inmiddels ook fietsenrekken neergezet waar voorheen autoparkeerplaatsen waren. Fietsproblematiek wordt aangevlogen met zoveel mogelijk (tijdelijk) rekken bijplaatsen en tussendoor flink handhaven met weesfietsenacties. Bij dergelijke acties blijkt een op de vier nachtelijk gestalde fietsen na 28 dagen uiteindelijk geen baasje te hebben en wordt verwijderd. Bij de laatste actie waren dat er het record-aantal van 1500. Fietsenrekken die worden bijgeplaatst op meer dan 200 meter van een stationsingang worden slecht gebruikt en dragen niet bij aan de oplossing van het stallingprobleem.

- De tijdelijke sluiting van de Van Sijpesteijntunnel voor voetgangers en fietsers zal zeer ingrijpend zijn. ProRail wil daar geen verkeer hebben als ze bezig gaat met de tunnel en de noordoostelijke stallingen. Omleiding vermoedelijk door de Leidseveertunnel. Deze is echter nogal krap en zal eerst moeten worden verbeterd en opgeknapt. Lastig verhaal.

- Na de zomer gaat ook het fietspad dat pal oostelijk van het stationsgebouw loopt eruit. ProRail/Besix hebben de ruimte nodig voor bouwplaats en een grote bouwkraan.

http://www.bouwpututrecht.nl/bu/2011/01/18/verslagje-schouw/#more-6404
 

· Registered
Rotterdam
Joined
·
7,868 Posts
Kantoorvloer zakt voor aansluiting Hoog Catharijne

25-1-2011 - 13:38
Als onderdeel van de vernieuwing en uitbreiding van Hoog Catharijne wordt kantorencomplex Singelborgh deels getransformeerd tot winkelruimte. Vijzeltechniek maakt mogelijk dat de kantoorvloer van de derde verdieping 41,5 centimeter kan zakken.

Om de derde verdieping exact aan te laten sluiten bij het in aanbouw zijnde winkelcentrum, wordt volgende week door BAM Utiliteitsbouw (regio Utrecht) gestart met de toepassing van een bijzondere vijzeltechniek.

Voordat de vloer van 1.500 m2 kan zakken, zal deze eerst volledig worden losgezaagd. De vloer zakt vervolgens over de kolommen heen. Hiervoor zijn speciaal ter plaatse van de kolommen gaten in de vloeren gemaakt. Nadat de vloer 41,5 centimeter gezakt is, komt deze op gelijke hoogte met het winkelniveau van Hoog Catharijne.

Op de onderste bouwlagen van Singelborch zullen straks winkels worden ondergebracht om ruimte te maken voor bouwactiviteiten elders. De bouwlagen 4 en 5 blijven kantoren.

Door te kiezen voor deze techniek wordt er een miljoen kilo beton bespaard. Er hoeft geen puin te worden afgevoerd en veel minder beton hoeft worden aangevoerd. Dit scheelt een groot aantal vrachtwagenbewegingen in het centrum van Utrecht.

Na de start van de bouw van woon- en winkelcomplex De Vredenburg, markeren de werkzaamheden aan Singelborgh tevens een nieuw begin van de ontwikkeling van Nieuw Hoog Catharijne. Naar verwachting wordt het gehele project in 2018 opgeleverd.

Afbeeldingen: http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=25272
 

· Registered
Joined
·
6,809 Posts
Discussion Starter · #658 ·
Nou, er wordt gewerkt aan een rolstoelvriendelijker stationsgebied. Maar dan moet er wel eerst iemand onderuit gaan... typisch...;)

woensdag 2 maart 2011 06:40 uur
Stationsgebied aangepakt na val rolstoeler

UTRECHT - Utrecht gaat maatregelen nemen om valpartijen rond het station te voorkomen. Vorige week liet RTV Utrecht zien dat het stationsgebied moeilijk begaanbaar is voor mensen met een handicap.

De link naar het filmpje, die ook bij DWDD te zien was: http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/04608f21.wmv
Meneer Burger maakte toen nog voor het oog van de camera een flinke smak. De wethouder gaat nu kijken of de standplaats voor regiotaxi's dichterbij het station kan komen.
Mensen zoals meneer Burger hoeven dan niet meer in hun rolstoel over de trambaan heen, de plek waar hij vorige week nog viel.
 
641 - 660 of 5146 Posts
Top