SkyscraperCity banner

661 - 680 of 4897 Posts

·
Annoying member
Joined
·
6,939 Posts
Hoe gaat de looproute vanaf dat tijdelijke busstation naar de stationshal worden? Is dat deel van de stationshal daar al af tegen die tijd? Of moeten de busreizigers dan helemaal om de Beatrixhal heen lopen?
 

·
I ♥ NY
Joined
·
1,109 Posts
Interessant filmpje over het plan van het stationsgebied.
Stem klinkt misschien bekend, het is dezelfde persoon achter het "Belle van Zuylen, verleiding of misleiding".
Een bovenwereld en een onderwereld. Ik heb nooit zo bekeken, maar het is natuurlijk wel zo. Zo lang Hoog Catharijne zelf niet wordt veranderd, wordt het stationsgebied ook nooit ontzettend veel anders. Mijn persoonlijk grootste ergernis is dat bruine gedrocht van de Rabobank. Verder heb ik me er al een tijdje bij neergelegd.
 

·
Registered
Joined
·
5,375 Posts
Discussion Starter #666
Interessant filmpje over het plan van het stationsgebied.
Stem klinkt misschien bekend, het is dezelfde persoon achter het "Belle van Zuylen, verleiding of misleiding".
Bekijk het nu pas, maar dit geeft goed weer dat er in de stad niets in de denkwijze en het amateuristisch niveau in vergelijking tot 20 jaar geleden is veranderd. Ik mag hopen dat de gemeenteraadsleden dit filmpje ook voorbij hebben zien komen, en het met plaatsvervangende schaamte hebben afgekeken.
 

·
Registered
Joined
·
2,820 Posts
Van cu2030....

Planontwikkeling westzijde Stationsgebied stap verder1 april 2011 00:00uur
Het bouwen van de nieuwe OV-terminal en realiseren van overige projecten in het Stationsgebied is een complexe puzzel. De (deel)projecten moeten in een bepaalde volgorde uitgevoerd worden zodat het grootste openbaarvervoer knooppunt van Nederland kan blijven functioneren met zo min mogelijk last voor de reizigers. Om dit mogelijk te maken heeft het college besluiten genomen over de planontwikkeling aan de westzijde van het Stationsgebied.

Om dit mogelijk te maken heeft het college besluiten genomen over de planontwikkeling aan de westzijde van het Stationsgebied. Om ruimte te maken voor onder andere de bouw van de OV-terminal en de Bibliotheek++ aan de binnenstadskant van het spoor, is het nodig om in 2013 de huidige eindhalte van de tram en een deel van het oostelijke busstation naar de andere kant van het spoor te verhuizen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de bouw van het Stadskantoor, het Stationsplein West (de westelijke entree van de nieuwe OV-terminal) en een nieuwe ondergrondse parkeergarage op het Jaarbeursplein. Het college heeft, om dit allemaal mogelijk te maken, besluiten genomen over de financiering van de voorlopige eindhalte van de tram op het huidige Jaarbeursplein en de start van de planontwikkeling van de ondergrondse parkeergarage. Ook het besluit dat het college eerder deze week nam om de 2e Asselijnstraat versneld aan te leggen hangt hiermee samen.

Voorlopige eindhalte

In maart 2009 is besloten om de route van de tram tussen IJsselstein en Utrecht te verleggen en een voorlopige eindhalte te realiseren op de plek waar nu parkeergarage Jaarbeursplein staat. De onderhandelingen en besluitvorming over de kosten van deze voorlopige eindhalte kunnen nog enige tijd duren. Vooruitlopend hierop, om de voortgang van de overige projecten niet te belemmeren, is besloten om met de voorbereiding van de aanleg van de halte te starten. De halte blijft tussen de zes en tien jaar als eindhalte functioneren. Afhankelijk van het besluit over het doortrekken van de tram naar de Uithof, wordt de eindhalte daarna verhuist naar de westkant van de OV-terminal of naar de oostkant van het spoor.

Ondergrondse parkeergarage Jaarbeursplein

Begin 2012 wordt de huidige Jaarbeurspleinparkeergarage gesloopt om plaats te maken voor de voorlopige eindhalte. Ter vervanging van deze bovengrondse garage, wordt er een nieuwe ondergrondse parkeergarage gebouwd. Het college heeft besloten te starten met de planontwikkeling hiervan. Dat wil zeggen dat er eerst een voorlopig ontwerp wordt gemaakt. De gemeente overweegt zelf ontwikkelaar en initiatiefnemer van de garage te worden om op die manier maximaal te kunnen sturen op de vastgoedontwikkelingen in dit gebied en maximale opbrengsten te genereren. Daarover neemt het college een beslissing bij het voorlopig ontwerp en de uitgewerkte businesscase voor de parkeergarage. De parkeergarage biedt ruimte aan 800 (tot maximaal 1000) auto's en faciliteert hiermee onder andere reizigers, winkelend publiek, gasten van het NH-hotel en werknemers van de diverse huidige en toekomstige kantoren op en rondom het Jaarbeursplein. Realisatie van de garage vindt naar verwachting plaats tussen 2013 en 2015.
 

·
Joen
Joined
·
82 Posts
oude parkeergarage op jaarbeursplein slopen,
en dan ondergrondse bouwen.
en waar wil men deze ondergrondse parkeergarage gaan bouwen dan?
waarom niet de bestaande parkeergarage op jaarbeursterrein uitbreiden?
ondergrondse parkeergarage lijkt me veel duurder.
 

·
Registered
Joined
·
355 Posts
^^ Ondergronds bouwen is duurder natuurlijk ja. Maar als je daardoor de mogelijkheid hebt om daarboven ook nog iets te doen lijkt me dat best het geld waard met de grondprijzen daar. Aangezien het hele gebied toch al op de schop gaat zou het vinden van een locatie ook geen gigantisch probleem moeten zijn.
 

·
Ab Urbe Condita MCMLXVIII
Joined
·
535 Posts
Nog een hotelketen met interesse in het stationsgebied.

Eigenaar Kurhaus wil meer Nederlandse hotels
30-03-2011 | Laatst gewijzigd: 30-03-2011

De Duitse hotelketen Steigenberger, onder andere eigenaar van het Kurhaus in Scheveningen, wil in Nederland meer hotels openen.

Amsterdam, Utrecht, Enschede en Nijmegen zijn daarvoor opties. Dat zei Arco Buijs, CEO van de keten in Nederland, in het Financieele Dagblad van dinsdag (29 maart). Steigenberger heeft zeer luxe vier- en vijfsterrenhotels. Het concern heeft ook een keten driesterrenhotels dichtbij grote treinstations, Inner City Hotels. In totaal heeft Steigenberger tachtig hotels. Het concern is eigendom van de Travco Group, het toerismebedrijf van de Egyptenaar Hamed El Chiaty. Hij wil het concern internationaal op de kaart zetten
Bron: vastgoedmarkt.nl
 

·
Registered
Joined
·
5,375 Posts
Discussion Starter #671
Wat eerste straatnamen in het gebied:

Nieuwe straatnamen in Stationsgebied
Door Jos van Sambeek op vr, 10/06/2011 - 15:52


De eerste straatnamen in het vernieuwde Stationsgebied zijn bekend: Vlaamse toren en Hollandse toren worden de namen van de nieuwe straten die vanaf 2013 aansluiten op het Vredenburgplein. Ze zijn genoemd naar de torens van kasteel Vredenburg, dat in de 16e eeuw op die plek stond.

De Vlaamse toren werd door de plannenmakers tot nu toe Verlengde Willemstraat genoemd omdat die (inderdaad) in het verlengde van de Willemstraat in Wijk C tussen het Muziekpaleis en woon/winkelgebouw De Vredenburg loopt. De Hollandse toren loopt tussen het Muziekpaleis en het nieuw entreegebouw van Hoog Catharijne door. Dat entreegebouw komt op de plek waar nu Peek & Cloppenburg gevestigd is.

Stadsplateau wordt vanaf 2014 de naam van het verhoogde plein aan de Jaarbeurszijde van het station, waaraan het Stadskantoor komt te liggen.


http://dnu.nu/artikel/4628-nieuwe-straatnamen-stationsgebied
 

·
Accepteer Geen Middelmaat
Joined
·
1,481 Posts
^^
Ik ben toch benieuwd wat er precies gaat gebeuren met de straatnaam 'Vredenburg'.
Je kunt toch straks niet redelijkerwijs zowel de Dixons als de Van Haren beide adres Vredenburg geven?

Nu lijkt het erop alsof de westelijke kant van de 'Nieuwe St Jacobsstraat' 'Hollandsetoren' gaat heten, en de oostelijke kant 'Vredenburg'. Een wat maffe situatie die nog steeds niet uitsluit dat er rond de naam Vredenburg nog meer maffe situaties zullen ontstaan.

Wat mij betreft houdt het Vredenburg langs de noordkant (bij de Van Haren en C&A) die naam, terwijl de adressen aan het plein de naam Vredenburgplein krijgen.
Hollandsetoren en Vlaamsetoren is oke, maar dan alleen voor die straatjes, niet voor gebouw De Vredenburg waar dat direct aan het plein ligt, dat moet gewoon Vredenburgplein heten.
De straat tussen De Vredenburg en het Amrathhotel moet ten minste aan beide zijden dezelfde naam hebben, maar welke dat precies moet zijn? Nieuwe St Jacobsstraat? Verlengde St Jacobsstraat? Vredenburgplein? Burgsestraat? Spanjaardstoren?
 

·
Frans Woerden
Joined
·
27,659 Posts
Zet de foto hier maar bij want ik kan zo snel niet iets vinden waar die dan wel bij zou moeten.
Bouw dive-under op de splitsing van het spoor naar Arnhem en Den Bosch.
 

·
Registered
Joined
·
5,375 Posts
Discussion Starter #675
Wat eerste vage ideeën m.b.t. de inpassing van het WTC, van HKB stedenbouwkundigen.

http://www.hkbs.nl/read/lokaties?sublist=5407&param=&params=Utrecht&id_p=2223811

Randvoorwaardenboek Leeuwensteijn

Het Leeuwensteijn gebouw kan worden herontwikkeld tot een World Trade Center. Dit gaat gepaard met een verdrievoudiging van het huidige volume. Om de condities hiervoor te bepalen is (i.s.m. de ontwikkelaar) een randvoorwaardenboek opgesteld.

Belangrijk punt was de afstemming met de omgeving. Hoe gaat het gebouw om met de omliggende (hoge) gebouwen? Interessant in het proces was de kans om het hoogteverschil in de openbare ruimte te integreren binnen het concept van herbouw. 

·
Annoying member
Joined
·
6,939 Posts
Op de twitter van Utrecht Centraal stond een prachtige grote en gedetailleerde luchtfoto van het stationsgebied van 14 mei, ik mirror hem hier even (heb hem ook ff op mn eigen webspace gezet:Klik hier voor een grooooooote versie (3543 x 2657) pixels.
 

·
Registered
Joined
·
1,699 Posts
Ik kwam laatst trouwens een aantal mooie foto's tegen van de tegels rondom de nieuwe Rabobank, die ook in de rest van het stationsgebied komen. Het is te hopen dat de kostenoverschrijdingen niet dusdanig uit de hand lopen dat er vervolgens op de afwerking, en dus de tegels, bezuinigd moet worden...
 
661 - 680 of 4897 Posts
Top