SkyscraperCity banner

1 - 12 of 12 Posts

·
visit the world
Joined
·
8,118 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Van 30maart tot en met 14april '09 eindelijk weer eens echt vakantie gevierd, na alle (ver)bouwgedoe van vorig jaar met de woning in Rotterdam.

De keuze was op Bali gevallen, een van de vele eilanden van Indonesië.

Met Cathay Pacific, via HKIA, doorgevolgen naar Denpasar op Bali.
Had aan de zuidwestkust een goed, niet al te groot hotel direct aan het strand gevonden op het einde van de toeristenstrook Kuta, Legian en Semniyak.
Nix All inclusive of zo want je kan echt supergoed en als je de plekken weet supergoedkoop eten op Bali.

Ik arriveerde op Bali een aantal dagen na Nyepi (dag der stilte), dus deze maand extra veel tempelfeesten e.d. Bali is itt tot Indonesië grotendeels Hindoe qua geloof.
De maand had ik ook specifiek uitgekozen, het regenseizoen is dan net voorbij en de echt droge periode moet nog beginnen dus alles is mooi groen en vollop in bloei. :cool:

Effin we beginnen maar met foto's. Het worden er een flink aantal (50+) dus heb geduld ;) , maar om nu 2 draadjes te maken is m.i. ook niet nodig. ;)

1. In de erg netjes aangelegd en goed onderhouden tuin van het hotel her en der al direct kleine heiligdommetjes die natuurlijk flink worden versierd en volgestouwd met offers. Goden moet je wel tevreden houden.2. De golven bij het strand waren altijd erg hoog, alle dagen rode vlag, maar goed is dan ook meer voor surfers, dus een zwembad is dan wel handig.


3. Regenseizoen voorbij betekend niet dat er dan geen regen valt, alhoewel dit was een buitje van 10minuten en 1 andere dag had ik een regenperiode van uur, en dat over 2 weken genomen is voor een zonvakantie niet verkeerd :D


4. Ik had 5dagen een privegids met chauffeur geregeld waarbij ik vooraf al een beetje had aangegeven wat ik oa dan wel wou zien van Bali. Lokale markten, zoals deze in Denpasar, was daar een van.


5. Het meerendeel van de vrijstaande huizen is vaak erg mooi versierd qua beeldhouwwerk en houtsnijwerk. Ook opvallend aan veel huizen is dat de Balinezen vaak een ommuurd stuk grond hebben met dito tuin, natuurlijk een heiligdom en dan vaak meerdere gebouwen op het terrein.


6. Genoeg beeldhouwwerk te vinden op Bali, een van de dorpen is hier dan ook in gespecialiseerd dus daar kan je genoeg beelden voor je tuin vinden ;) Veel dorpen hebben een eigen specialisatie (houtsnijwerk, zilverwerk etc)


7. Diverse dorpen hadden vaak ook centraal gelegen altijd wel ergens een hele grote, brede en hoge boom met veel lianen staan.


8. Bij de staatstempel, Pura Kehen uit de 13e eeuw kom je ook nog nederlands/chinees porseleinwerk tegen. Beetje grappig is het wel maar aan de andere kant vond ik het ook wel jammer.


9. Wederom Pura Kehen bij het dorpje Bangli, het was daar toen ik er was met de gids zo rustig, geen toerist te zien, toen we klaar waren kwam er net een bus(lading) aanrijden. Heeft wel wat zo een heel tempelcomplex voor jezelf.
De meru (pagode) heeft elf daken en is voor de god Shiva. Oneven aantallen kom je meestal tegen bij de meru's (3/5/7/9/ en dus max 11) Is het een even aantal (meestal maar 2) dan is het een pagode niet voor een god maar voor een belangrijk persoon uit het dorp of streek zelf.


10. De grote poort van Pura Kehen met de kala-makara demon die boze geesten moet buitenhouden.


11. Uitzicht vanaf de buitenste caldera bij de Gunung Batur vulkaan, 1717m hoog (nog actief, laatste uitbarsting was in 2000) op Bali. Rechts is ook nog het bijbehorende meer te zien.


12. De lavavelden zijn behoorlijk groot en worden voornamelijk gebruik voor het gebruik van lavasteen bij de woning en tempelbouw.


13. Op Bali moet je de rijstterassen natuurlijk ook gezien hebben. Gelegen in diverse prachtige valleien levert dat mooie uitzichten op. En dan is groen ook ECHT groen :)


14. Mooie plek om even een drankje en lunch te nuttigen en het landschap tot je te nemen.


15. Drakenbrug in een van de apenbossen die je op Bali kan bezoeken.


16. Kuta Square. Kuta en Legian is veeeeeeel winkels, barretjes, restaurantjes, massagesalons e.d. Natuurlijk ook genoeg strand daar. Niet voor niets de toeristen "hotspot" van Indonesië. Er komen wel weer steeds meer australiers terug naar Bali voor hun vakantie.


17. Het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de bomaanslag op 12 oktober 2002. Van de lijst word je wel even stil.


18. Ook nog een dagje weg met een catamaran naar een ander in de buurt liggend eiland waar je prima kan snorkelen en duiken; Nusa Lembogan.
Dat eiland staat ook bekend voor het telen van zeewier voor de cosmeticaindustrie.


19. Boten in de haven van Benoa op Bali.


20. Vissers in de haven, let op die boot in de achtergrond ;)


21. Goudgeel strand in 1 van de baaien op Nusa Lembogan.


22. De boot die ons van Bali naar Lembogan bracht. Heerlijk zonnen op het voordek! Wel met een drankje natuurlijk :cheers: :cool:


23. Lokale straat in een van de 2 dorpen op Nusa Lembogan.


24. Strand en boten om Lembogan. In de achtergrond is de Gunung Agung op Bali te zien, met 3142m de hoogte berg en vulkaan van Bali. Deze berg wordt door de Balinezen als hun eigen Mount Olympus gezien in het feit dat men het als de godenberg ziet. Meestal is de top verscholen achter de bewolking.


25. Onderwaterwereld bij Nusa Lembogan.


26. Mijn panasonic camera had ook een stand voor onder water. Zie hier het verschil met de normale stand (foto nr 25).


27. Meer onderwaterwereld.... veel koraal nog hier en ook veel vis gezien bij het snorkelen.


28. Snorkelen vanaf de boot of de pontons die in de baaien liggen.


29. Op de terugweg naar Benoa op Bali met de zon mooi tegen.


30. Straatbeeld in Semniyak. In dit dorp zijn veel goede restaurants te vinden.
Ik zat vanuit mijn hotel gezien op een minuut of 5 met de taxi hier vandaan. Lopen over het strand was ook mogelijk dan duurt het wel even 20 a 30minuten...


31. Zonsondergang van KuDeTa in Semniyak. Relaxte, drukke tent met dit eten en lekker relaxte loungemuziek. Heerlijke loungebanken waar je zo een dutje zou kunnen doen ;)


32. Wederom een lokale markt, deze keer in KlungKlung.


33. Op die markten wordt zo wat alles verkocht wat er maar verkocht kan worden.


34. Te koop: kippen, eenden en ander gevogelte.


35. Nogmaals de markt.


36. Brug bij een van de vele rivieren die je op Bali tegenkomt, diverse rivieren zijn ook prima geschikt voor raften.


37. Op het platteland/binnenland van Bali kan je her en der prima en zeeer rustig overnachten in eigen villa's of deels gedeelde villa's. Voor je gevoel in de middle of nowhere maar wel prachtig landschap om je heen met geen toerist in de buurt!


38. En ook hier weer prima tuinen om de gebouwen heen met leuke vijvers en waterlelies.


39. Slaapkamers en echt prachtige deuren.


40. Lunchplekje met uitzicht! In de verte de Agung, deze keer wel achter de bewolking.


41. Riviertje.


42. De bekendste tempel van Bali; Pura Tanah Lot vooral erg druk bij zonsondergang!. Wij waren lekker vroeg daar dus amper een toerist te zien! heerlijk! De zee was ook net nog te hoog (nog niet helemaal eb) zodat men ook niet geheel naar de tempel kon lopen.


43. Geen toeristen, maar wel Balinezen tijdens een ceremonie! Niet zwart van de mensen maar wit van de mensen ;)


44. Ruige zee bij Tanah Lot.


45. Ander tempeltje in de buurt van Tanah Lot.


46. Balinese vrouwen zijn bezig met het maken van de diverse onderdelen van de typische offers die bij de tempels en heiligdommen voor de goden worden achtergelaten.


47. In gebed bij een andere rijkstempel, de Pura Taman Ayun in Mengwi.


48. Deze tempel staat bekend om de grote hoeveelheid meru's. Levert leuke plaatjes op.


49. Aapjes genoeg her en der op Bali, deze kwamen langs de kant van de weg tegen. Moeten ze wel stil blijven zitten voor de foto natuurlijk wat soms een 'hels' karwei was.


50. In het noorden van Bali heb je in de bergen ook nog een 3 tal meren (Bratan, Buyan en Tambligan) vlak bij elkaar liggen. In die regio is het aanmerlijker koeler te noemen, veel meer bewolking. De vegatatie hier doet veel meer europees aan.


51. Bij het Bratanmeer ligt een ook fotogeniek tempelcomplex; Pura Ulun Danu Bratan. Opvallend hier was dat hier zowel de hindoe tempels lagen als ook een kerk, moskee en boedistische stoepa. En dat in een straal van max 300m van elkaar.


52. Straatbeeld op Bali. Wel altijd opletten op de stoep waar je in de meeste plaatsen gewoon over kan lopen. Die is op diverse plekken niet altijd van goede kwaliteit (lees beton te dun dankzij de aannemer) Onder de stoepen lopen afvoerkanelen voor regenwater e.d.


53. Versieringen bij de vleermuizentempel in het oosten van Bali.


54. In dat oostelijk deel van Bali kom je toch ook nog leuke baaien tegen met kleine strandjes, lokale tentjes en niet teveel toeristen, ook hier prima snorkelen!


55.


56. Leuke boot bij ongeveer het zuidelijks puntje van Bali met de een tempel boven op de klif.


Een hele relaxte en goede vakantie gehad, zoals gezegd super eten daar voor weinig, zeer vriendelijke mensen, erg goed wegennet, mooie landschappen.

Tot zover de Taste of Bali :cool:

Nu dan maar op weg naar het hoogbouwgeweld van Chicago en Philadelphia in september! :)
 

·
Registered
Joined
·
34,424 Posts
^^ Wat een prachtige serie van een schitterend eiland. Als halve Indonesiër (ben ik dan ook "opeens" een allochtoon ;)) moet ik hier toch echt nog eens naar toe. Ik ga eind dit jaar (weer) naar Singapore en Kuala Lumpur. Ik denk dat ik Changi nog maar eens al een uitvalbasis ga gebruiken om een keertje naar Indonesië te gaan.

Het landschap in deze mooie serie doet mij denken aan de Filippijnen waar ik een aantal keren geweest ben. :)
 

·
Moderator
Joined
·
15,243 Posts
Prachtig. Krijg gelijk weer heimwee naar dit paradijs. In 2002 drie weken in Indonesië geweest (Sumatra, Java en Bali) en het blijft toch één van de allermooiste, zo niet de mooiste reis die we hebben gemaakt.

Toen ook een bezoek gebracht aan het Reptielenpark en het vogelpark. Geweldig mooie Komodovaranen (een behoorlijk stukje groter als die in Blijdorp) in dat park én niet te vergeten de Bali spreeuw, een zeer zeldzame vogel (toendertijd geloof ik nog iets minder dan 300 exemplaren wereldwijd) die blijkens de informatie op Bali in slechts drie dierentuinen op de wereld te zien zijn. Wij waren diep onder de indruk dat beestje te hebben mogen zien. Een jaar later bezochten we een keer de volliére in Blijdorp, die we normaal altijd overslaan, en wie zat daar lekker zeldzaam te wezen...........


Favo's 3, 15, 45.
 

·
Registered
Joined
·
1,879 Posts
Mooie platen! favos # 42-45 & 54. Ik moet daar ook een keer heen.
 

·
der Niederländer
Joined
·
5,190 Posts
Heimwee! Wat een heerlijk eiland is het ook. Je hebt ook mazzel gehad dat het bij de Gunung Batur vulkaan niet mistig was, zeker vroeg in de ochtend gegaan. De dag dat wij daarboven aankwamen was de mist zo dik, dat we een zicht hadden van ongeveer 50m. Daardoor helaas ook niet naar het dorp (Trunyan?) geweest waar men de doden onder een boom legt. Doordat deze boom een sterke geur afgeeft, ruik je de ontbinding van de doden niet. Erg luguber en alleen voor sterke magen, maar het schijnt een bijzondere en bezienswaardige plek te zijn. Iig dank voor de serie!
 

·
Registered
Joined
·
673 Posts
MM dank voor je repo, krijg gelijk weer zin... KuDeTa goed bevallen? Je hebt er ook weleens enorme openluchtfeesten bij KuDeTa, aanrader.
 

·
T H E H A G U E
Joined
·
2,844 Posts
@ Patrick Highrise:
ik kwam drie dagen later naar Bali
Ben net terug, en ook naar Jakarta geweest(helaaaas geen camera meegenomen, een hele grove fout:bash: )
Als ik jou foto's zie wil ik meteen weer terug!
Good gedaan!:D:D:D:D:cheers:
 
1 - 12 of 12 Posts
Top