SkyscraperCity Forum banner

VAN | 30000 housing units, after Earthquake | Com

25739 Views 125 Replies 25 Participants Last post by  myararat04
__________________Edremit region/11000 units____________________________________ :cheers:

__________________Bostaniçi region/4000 units____________________________________

__________________Kevenli region/2000 units____________________________________

__________________Sıhke Lake region/1000 units____________________________________

__________________Kalecik region/3000 units____________________________________

__________________Erciş region/7000 units____________________________________

__________________Village homes/2000 units____________________________________

image hosted on
http://www.afad.gov.tr/haber/upload/resimler/galeri/vanba/
http://www.sehrivanhaber.com/haber_yorumla.php?haber_no=10835&kat=3
See less See more
31
1 - 20 of 126 Posts
Cok güzel, inanamadim. Tipik standart Türk apartmani böyle olmaii iste. 5 kat, caddeye bakan cephesi balkonsuz, hafif estetik.. Keske TOKI'nin binalari hep böyle olsa.

See less See more
Cok güzel, inanamadim. Tipik standart Türk apartmani böyle olmaii iste. 5 kat, caddeye bakan cephesi balkonsuz, hafif estetik.. Keske TOKI'nin binalari hep böyle olsa.

evet Messi haklısın
ama ben köy evlerini daha çok beğendim.
Bunlar aynı zamanda Türkiyenin ilk doğalgazlı köyleri :)

See less See more
3
gene çok dip dibe olmuş,
biraz kutu form ve yan yana binalardan kurtulup asimetrik işler çıkarmaları gerek.

Sadece tek katlı köy evlerini beğenmedim, dış kaplama malzemesi pek alışıldık değil.
HIc begenmedim... ama Van beni baya etkiledi. Cok güzelmis. Böyle güzel yere dandik TOKI Binalarai dikiyorlar.
Güzel bir Masterplan'lan baya güzel seyler yapilirdi!

Bu arda arkadaki yüksek Insaat nedir?
See less See more
Çelik yapılar Türkiyede henüz yeni ve maliyetli.
Deprem bölgesinde köy konutları çelik yapı firmaları tarafından yapılıyor.
Doğru projelendirildiğinde iyi işler çıkarılabiliyor.
Aksan Yapı Van Yeşilsu İlköğretim Okulu gibi
See less See more
HIc begenmedim... ama Van beni baya etkiledi. Cok güzelmis. Böyle güzel yere dandik TOKI Binalarai dikiyorlar.
Güzel bir Masterplan'lan baya güzel seyler yapilirdi!

Bu arda arkadaki yüksek Insaat nedir?

Arkadaki yüksek yapı malesef bir çimento fabrikası ve 75m yüksekliğe yükseltilen kulesi :eek:hno: (düzeltildi:75m=25kat diye yazacaktım):D
Aşağıdaki resimde inşaatı devam ediyordu.

http://www.panoramio.com/photo/61696751
See less See more
İyi bence.Bunlar fakir ve orta düzey aileler için.Zenginlerin oturacağı daha estetik yerleri devlet yapmaz zaten.
Cimeto Fabrikasi baska yer bulamadilar mi???
Güzelim Göl! Oralara neler yapilir!
Güzel Kentsel dönüsüm projeleri.

Düzenli caddeler ve evler insaat ediliyor. :cheers:
ne düzeni var şu fotolarda anlamadım,yeni baştan yalıyo her taraf,bari şimdi şöyle ızgara tipi planlar yapılsa ne olur?
ne düzeni var şu fotolarda anlamadım,yeni baştan yalıyo her taraf,bari şimdi şöyle ızgara tipi planlar yapılsa ne olur?
Evleri Kuzu Grup, Uzunlar İnş., Komyapı ve Sehayapı gibi bu işlerde borusu öten firmalar yapıyor.
Bir iki aya kadar evlerin şekli şemali belli olur.
Nihayi sonuç ne olur merak ediyorum.
Cimeto Fabrikasi baska yer bulamadilar mi???
Güzelim Göl! Oralara neler yapilir!
olur mu gölün suyunu kullanacak, sonra da atığını dökecek ;)
olur mu gölün suyunu kullanacak, sonra da atığını dökecek ;)
Zaten Kücükcekemce be Büyükcekmece Göller ölüyor...
ne bekliyorsunuz oraya İsviçre tarzı yapılar mı bekliyordunuz, millet orda başını sokacak bir duvara hasret, bir an önce bitirilip teslim edilmesi lazım, mimari yarışma falan mı açsalardı, şu an ihtiyaçlar önemli konumda, işin lüksüne sonra bakılır..
İnşaatlar bittiğinde Edremitin nufusunun 75000 olacağı tahmin ediliyor.
Böyle yoğun konut sahasının içinde büyütülen çimento fabrikası bir Türkiye klasiği :bash:
ne bekliyorsunuz oraya İsviçre tarzı yapılar mı bekliyordunuz, millet orda başını sokacak bir duvara hasret, bir an önce bitirilip teslim edilmesi lazım, mimari yarışma falan mı açsalardı, şu an ihtiyaçlar önemli konumda, işin lüksüne sonra bakılır..
en azında ızgara plan, dip dibe yapmayabilirlerdi, sokağa, caddeye benzer bir şeyler katabilirlerdi.
1 - 20 of 126 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.