SkyscraperCity Forum banner

Van der Valk gaat de hoogte in (Nou Ja)

2660 Views 13 Replies 8 Participants Last post by  eusebius
van Zibb.nl (17/3/2005):

Van der Valk bouwt hotelflat in Tiel
Van der Valk wil de hoogte in. Een nieuw hotel naast het bestaande hotelpand langs de A15 in Tiel moet tien verdiepingen krijgen. Het grootste horecabedrijf van ons land wil nog voor deze zomer de plannen indienen bij de gemeente Tiel.


‘Moderner en strakker. Geen grote dakpartijen meer.’ Dat is wat Gert-Jan Van der Valk in De Gelderlander over de nieuwe plannen kwijt wil. De gemeente zegt open te staan voor de plannen. Hoger bouwen mag volgens de ‘Hoogbouwvisie’ van Tiel, die recent is uitgekomen.
Het idee van Van der Valk om uit te breiden is niet nieuw. Wel nieuw is dat de Valkjes de hoogte in willen. Het moet een compleet nieuw hotel worden, tussen het bestaand Hotel Tiel en de A15. Als het nieuwe gebouw af is, moet een deel van het bestaande hotel verdwijnen.

Met de nieuwbouwplannen breidt Van der Valk het aantal hotelkamers fors uit. Momenteel beschikt Hotel Tiel over 120 kamers. Dat moeten we er driehonderd worden. Ook overweegt Van der Valk het oude zwembad in ere te herstellen. Daarnaast is het idee een casino in het hotel te starten nog niet van de baan.

Alle plannen liggen momenteel op de tekentafel en gaan zeer waarschijnlijk voor de zomer naar de gemeente. Een woordvoerster van de gemeente heeft laten weten open te staan voor de plannen van Van der Valk. ‘De gemeente verleent er medewerking aan, mits het volgens de wet kan.’

Gert-Jan van der Valk kwam in 2002 voor het eerst met plannen voor nieuwbouw, enkele maanden nadat het parkeerdek van Hotel Tiel instortte. In de nasleep van het voorval kreeg het hotelbedrijf veel verwijten. Zo zouden de vergunningen niet in orde zijn geweest en voldeed het parkeerdek niet aan de strenge bouweisen.
1 - 14 of 14 Posts
Wordt ome Arie weer het financiële brein achter dit project?
Het idee van Van der Valk om uit te breiden is niet nieuw. Wel nieuw is dat de Valkjes de hoogte in willen. Het moet een compleet nieuw hotel worden, tussen het bestaand Hotel Tiel en de A15. Als het nieuwe gebouw af is, moet een deel van het bestaande hotel verdwijnen.

what about motel eindhoven en de pier in scheveningen? bij venlo staat volgens mij ook een vrij hoge langs de snelweg(als het een van der valk is). die toren op de pier in scheveninge lijkt me wel de mooiste uitdaging van vander valk(naast de gehele renovatie van de pier) bouwen in het algemeen en torens bouwen in de zee is iets wat toch wel erg bijzonder is. hoop dat die toren van 75m wordt gebouwd, als ze dan toch willen ;)
10 verd. is voor Tiel niet slecht, ik kom er best vaak en ze hebben er niet veel behalve 3 torentjes van 10-12 verdiepingen aan de dijk.
Er zijn wel plannen voor een toren van 55 meter
Het land van Flipje moet vlak blijven. Jomanda is de enige die daar het recht heeft tot grotere hoogten te stijgen. :mad: :tongue3:
Nee, het moet niet vlak blijven!!.. Geen saaie vinexvlaktes! Betuwe High!! en Jomanda zit tegenwoordig in limburg dacht ik..
Pas maar op! Ik vertrouw die bouwketens van de toekanclan voor geen meter. Het ene gebouw na t anders stort in, en torens bouwen kunnen ze ook al niet. Die van Eindhoven wordt afschuwelijk :cry: :(
Tiel afbreken en teruggeven aan de boomgaarden!

@Lichtstad, ik hoop dat er nog een laagje omheen wordt gebouwd hier in Eindhoven.
ik hoop t anders ga ik 'm hoogstpersoonlijk overschilderen :D
Nee, tiel is best ok.. Samen met Culemborg de twee metropolen van de beutwe;)
  • Like
Reactions: 1
hohoho , Tiel is veel te historisch om af te breken. Hooguit deels afbreken om archeologen te laten bezemen en krabben.
"Tiel heeft als voormalige Hanzestad niet alleen een rijk verleden, maar is ook nu nog het bloeiende streekcentrum van het Gelders Rivierengebied. Tiel is één van de oudste steden van Nederland. Verreweg de meeste Nederlandse steden hebben hun oorsprong in de late Middeleeuwen, de periode 1150-1300. Tiel stamt uit de periode 850-1100."
  • Like
Reactions: 1
Tiel stamt zelfs uit 493! Eus!
  • Like
Reactions: 1
Dat is de eerste vermelding / civilisatie.

Deze jaartallen van www.tiel.nl geven aan wanneer de stedelijke ontwikkeling begon.
  • Like
Reactions: 1
1 - 14 of 14 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top