SkyscraperCity banner

1061 - 1065 of 1065 Posts

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,830 Posts
Вдигат три нови хотела, с електронен достъп ще заменят персонала
19.06.2020 БОРБА БГ 0 коментара

Пред завършване е и петзвездният „Света гора Резидънс“, както и най-големият хотел в старата част


ТРИ НОВИ ХОТЕЛА ВДИГАТ ПРЕДПРИЕМАЧИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СЪСЕДНОТО ГРАДЧЕ КИЛИФАРЕВО. Строителните им разрешителни вече са одобрени от строителната дирекция на кметството и по част от тях вече се работи, разбра „Борба“. Голям хотел с две крила на ул. „Магистрална“ в югозападната част на кв. „Колю Фичето“ с подход от главния път София – Варна прави бизнесменът Мирослав Велчев. Според проекта му мястото за настаняване ще е новост за местния туристически пазар с такива големи мащаби. Практически хотелът няма да страда от особена липса на кадри, тъй като ще разчита на електронни системи за достъп с кодове, които елиминират физическото присъствие, а обикновен смартфон може да служи като ключ. Обекти от подобен тип вече има на доста места в Европа и Америка, а сега способът навлиза и в старата столица. Принципът е, че посетителят получава специален код, с който влиза и се настанява с валидност за периода на заплатения или резервиран престой, без да ангажира рецепционист, който да го посреща.
Голяма жилищна сграда с хотелска част на няколко нива и подземни и надземни паркинги е другият актуален проект. Той се реализира в близост до Спортното училище „Георги Живков“ на ул. „Борис Богданов“, до комплексите на скандалния предприемач Христо Чапанов. Пред завършване след няколкогодишно строителство е и бъдещата местна туристическа перла „Света гора Резидънс“. Петзвездният хотел е разположен на мястото на някогашния мотел на входа на болярския град откъм Варна. Вече е готов и най-големият хотел в старата част на града. Кокетният комплекс на „Съни турс“ се простира на площ от над 3500 метра. Той е от типа „апартхотел“ с над 120 апартамента в него. Това е вторият обект на компанията, която притежава и парк-хотел „Асеневци“ на ул. „Опълченска“.
Новият обект се намира на ул. „Йордан Инджето“ в близост до Хуманитарна гимназия. „Съни турс“ изкупи множество къщи в района, както и бившата сграда на ТПК „Метал“ в съседство на някогашния жп пансион.
ЗА ПРЪВ ПЪТ В НОВАТА ИСТОРИЯ НА КИЛИФАРЕВО В ГРАДЧЕТО СЪЩО СЕ ПРАВИ ХОТЕЛ. Тамошният обект за настаняване обаче ще е с по-ниска категория. Разположен е в централната част и в концепцията му влиза даже в него да бъдат настанявани работници, ангажирани с местни проекти.

Стилян НАЙДЕНОВ

www.borbabg.com
 

·
Registered
Joined
·
35,658 Posts
Преасфалтират цялостно пътя между Велико Търново и с. ЛеденикЦялостно преасфалтиране се извършва на голям участък от четвъртокласния път между Велико Търново и с. Леденик. Обхваната е цялата проблемна част от депото за строителни отпадъци до началото на селото. През миналата година бе положена нова настилка в участъците от центъра на с. Леденик до двата изхода към Велико Търново и към с. Шемшево. Инвестицията е с целеви средства – по линия на възстановяване на щети от бедствия и аварии.

 

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,830 Posts
2368 души са се заселили в областта през 2019 г.
Публикувано на ср, 24 юни 2020
309 четения

2368 души са се заселили във Великотърновска област през 2019 г. от населени места на други области в страната. Това показват данните на Териториалното статистическо бюро. В същото време 2884 лица са се изселили от областта в други региони на страната. В преселванията между населените места в границите на област В. Търново са участвали 2905 души. За миналата година 926 са заявили промяна на своя настоящ адрес от областта в чужбина, а хората, които се установяват в региона след гурбет, са 652.
Намалението на населението в резултат на външната и вътрешна миграция в областта, измерено чрез коефициента на нетна миграция, е минус 3,4 промила. В градовете е минус 6,4 промила, а в селата е плюс 3,9 промила. В териториален аспект общо в пет от десетте общини в областта коефициетът на нетна миграция е отрицателен, като този показател е най-висок в община Свищов – минус 20 промила, а на другия полюс са общините Сухиндол и Златарица, съответно – 7,2 и 4,4 промила. За община В. Търново механичният прираст е съответно 2 промила.
По данни на Националния статистически институт общо 97 общини в страната отбелязват положителен механичен прираст през 2019 г. Столична община отново е лидер и е на плюс 3230 души. Най-голям отлив има в общините Сливен – минус 1053 души, и Плевен – минус 843. Община Свищов също е на дъното на класацията с механичен прираст от минус 698 души. Картината в община В. Търново е различна, като в нея са се заселили 169 души. Положителна е тенденцията и в Павликени – 26 души, в Сухиндол – 16, Лясковец – 14, и Златарица – 16.
В Г. Оряховица е отчетен негативен резултат от минус 187 души, в П. Тръмбеш – минус 87, Стражица – минус 53, и в Елена – минус 6.
Весела БАЙЧЕВА

www.dnesbg.com
 

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,830 Posts
Търсят изпълнител за обновяването на Летния театър
Публикувано на пн, 15 юни 2020
429 четения

Община В. Търново отново пусна обществена поръчка за избор на изпълнител за обновяването на Летния театър. Ремонтът предвижда изработването и монтажа на преместваема конструкция за покриване сцената на летен театър в парк “Марно поле”. Това ще е втори опит за избор на изпълнител, след като предишната процедура беше прекратена. На нея се яви само един кандидат – фирма “Мистрал-7”, но участникът беше отстранен, тъй като подадената оферта не отговаряше на условията на възложителя.
Според проекта за обновяване на Летния театър, на който автор е арх. Драгомир Йосифов, се предвижда покритието на сцената да се осъществи с метална конструкция, която при нужда да бъде разглобена и преместена. Завършващото покритие ще бъде от специално винилово платно, издържащо на атмосферните влияния.
В момента подът на сцената е стоманобетонова плоча, над която ще бъде монтирано импрегнирано и защитено от влагата дървено дюшаме или подходящ аналог. Предвижда се да бъдат обособени проскении от лека преградна стена с джобове за излизане към сцената. Преместваемото покритие с нетрадиционния си архитектурен облик на разместване в осите ще допринесе за обогатяване на културното пространство и ще придаде завършен вид на театъра.
За ремонтните дейности Общината задели около 120 000 лв., част от които бяха събрани на традиционния бал на кмета на старата столица в две поредни години.
Летният театър беше възстановен през 2013 г. с пари от общинския бюджет и с помощта на дарители, след като 30 г. тънеше в разруха. С изграждането на покрита сцена ще могат повече изпълнители да организират представления на открито, което ще помогне за обогатяване на културния календар.

Весела БАЙЧЕВА

www.dnesbg.com

:ROFLMAO: Рендъра разбива...
 

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,830 Posts
Великотърновска фирма ще прави паркинга на Сержантското училище
Публикувано на вт, 30 юни 2020
1203 четения

Фирма “Мистрал 7” ООД е избрана като изпълнител за изграждането на буферния паркинг в района на бившето Сержантското училище във Велико Търново. Решението на общинската комисия е от миналата седмица. След като в края на миналата година не се яви нито един кандидат за изграждане на паркинга, обществената поръчка беше прекратена, а от Общината изпратиха покани до три местни фирми. Това са “Тера” ООД, “Мистрал 7” ООД и “Енел Строй” ООД, като последната фирма беше отстранена от участие. На първо място комисията класира офертата на “Мистрал 7”, като в мотивите ѝ е посочено, че отговаря на предварително обявените условия.
Прогнозната стойност на обществената поръчка е 405 000 лв. без ДДС. С парите се предвижда районът да се превърне в съвременен Бизнес център с обособени площи за конгресен център, атракционен парк, кътове за отдих и буферен паркинг. Имотът е с площ 19 239 кв. м, разположен близо до входната артерия на града от посока София. След закриване на Сержантското училище имотът не е поддържан, като съществуващият сграден фонд и подземната инфраструктура са силно компрометирани. Теренът е обрасъл с растителност от различни дървесни видове, храсти и треви. В имота се намират три стари сгради, които са неизползваеми и подлежат на премахване.
Паркингът ще е с места за три електрически автобуса, паркоместа за 10 бр. туристически автобуси и 102 паркоместа за леки коли – 10 електромобила и 5 места за инвалиди. Предвижда се и изграждането на КПП, автомати за таксуване, ел. табло и зарядни станции за електроавтобуси. Зоната за паркинг на автобуси ще бъде изпълнена с асфалтобетонова настилка, докато зоната за леки коли ще бъде с паркинг елементи на тревна фуга. Към буферния паркинг се предвижда още изграждане на необходимата площадкова инфраструктура и външни връзки според теренните особености и цялостното развитие на комплекса. Заложени са също нови настилки, бордюри, тротоари и повърхностно отводняване, съобразени с вертикалната планировка и съответното натоварване от превозните средства.
Весела БАЙЧЕВА

www.dnesbg.com
 
1061 - 1065 of 1065 Posts
Top