SkyscraperCity banner

1 - 20 of 177 Posts

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Май е време да се стартира една такaва тема, в която ще слагаме всички новини и фотоматериали за ремонтите на спортната база във Велико Търново. :)
Следват малко стари постове, от други теми...

ст. "Ивайло", 14.07.2012

и още малко снимки с днешна дата от ст. Ивайло.
Новият бетон на централните блокове на сектор "А" отлят на 95%.
Oт понеделник се продължава с бетона в сектора на домакинската агитка,
както и оградата на новата клетка за гости.

СУПЕР! :banana: Добре дошъл във форума и се надявам да си редовен участник в него! :cheers:

Ето и снимките ти, извадени една по една.


Новата трибуна за гостуващи фенове:^^ Пак се повтарям, но до момента от правителството или министерството на спорта не са отпуснали и стотинка...
Надявам се това да стане в бъдеще(главно за проекта за нов тренировъчен комплекс към спортното училище), но никой няма време да стои и да ги чака, защото сезона хлопа на вратата и засега всичко,което се прави е главно под формата на дарения от местни фирми, или такива от други градове, но спечелили големи инфраструктурни проекти с европейско финансиране във Велико Търново.


и още нещо, за което бях писал преди няколко дни:


 

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #2
...

Пристигнаха новите седалки за стадион "Ивайло"

Наставникът специално благодари на бизнесмените Александър Нанков и Дончо Караиванов, които осигуриха ремонта на съблекалнята на стадион "Ивайло". Утре той ще обяви дали ще вземе някои от пробващите се все още играчи или ще ги освободи. Възможно е да се появи и още един футболист, но името му се пази в тайна.

Междувременно днес на "Ивайло" пристигнаха новите седалки за рамонтираната официална трибуна. Както се и очакваше, те са във виолетово и бяло. Средствата за трибуните са осигурени от спонсори като жест към Общината.
Ето малко актуални снимки, от напредъка, по реконструкцията на стадион Ивайло :)

 

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #3
Още малко снимки от реконструкцията на стадион "Ивайло".
Както се вижда от снимките, седалките са поставени, остава само на някои места да се подравнят и закрепят към бетона.
От два дни, също така, тече усилено боядисване на козирката, като към днешна дата, почти цялата е покрита :)

...
 

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #4
Според мен имаше поне 5000 зрители. Очаквах повече, но колкото-толкова.
Отпускарски сезон, студентите ги няма, неатрактивен съперник и в резултат
не изцяло пълен сектор А и 300-400 човека по южните трибуни. Но и 5000 не е малкo
число за България. Има половин дузина отбори, които пребиваваха/пребивават в А група
през последните години и никога не успяха да достигнат подобна бройка зрители
в нито едно от домакинствата си. Тепърва ще видим колко зрители ще идват
на Ивайло през сезона и има ли смисъл от това, което се прави или не.
Не си вади и изводи, че нямало да идват хора, защото отбора бил загубил.
Загуби, но игра добре и като цяло липсата на достатъчно опит и някои много
спорни съдийски отсъждания доведоха до това. Публиката изпрати с
аполодисменти играчите във виолетово.
Айде да не си вадим изводи от един мач ;) Лошо, че домакинските мачове с
Лудогорец, Левски, ЦСКА се падат все през пролетта, но айде да
правим равносметки да речем към края на пролетния дял.

Малко снимки от сутринта в събота.
ВИП ложата, в която май всички карти по 500лв. окончателно бяха разпродадени.


От моделът седалки, на снимката долу има точно 10 на брой и те са запазени
за клубната управа и акционерите.
...
 

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #5
И ст. Ивайло в момента няма функциониращо осветление. Старото бе негодно и твърде енегоремко, за това бе демонтирано от пилоните преди няколко години. Живот и здраве догодина се очаква да бъде намерено финансиране за изграждане на ново осветление, като се използват 70 метровите пилони в 4-те ъгъла на стадиона, които все още стоят. Има готов проект от фирма Хит(която прави осветлението в Разград), който е на стойност 700к.

Преди години и стадиона в Горна Оряховица имаше осветеление, а местното дерби, между Етър и Локо се играеше почти винаги късно вечерта и на осветление в края на 80-те и през 90-те... ех спомени... :)

Ето още няколко снимки от финалните ремонти на този етап по стадиона във Велико Търново.

Козриката е боядисана. Днес и утре ще се донареждат и фиксират към бетона новите седалки в извития сектор, в най-близък кадър на снимката долу. Горните редове със седалки под козирката за събота няма да се пипапат, като ще се пренареждат поетапно от понеделник до следващото домакинство.
ВИП креслата пристигат днес и започват монтаж.П-образните профили в сектора на домакинската агитка бяха боядисани във виолетово вчераИ финални приготовления на сектора за гости, който в събота ще имат честта да сефтосат моряците от Варна.


:cheers:
...
 

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #11
РАЗКОПАХА И ТЕРЕНА НА СТАРОТО ВОЕННО, 200 ДЕЦА ОТ “ЕТЪР 1924″ ЧАКАТ ДА РАЗБЕРАТ КЪДЕ ЩЕ ТРЕНИРАТСтарото военно училище вече няма футболен терен. Игрището, на което са играли поколения футболисти във Велико Търново вече почти век (от 1918 г. насам), вчера бе разкопано от багерите. Вече има широк коридор откъм източната врата, откъдето камионите извозват пръста.

Има разпореждане на кмета Даниел Панов към фирмата-изпълнител на проекта оградата на терена, която е от метални панели, да се демонтира и прибере на посочено от него място, за да се съхрани. Възможно е тя да се използва за ограждане на някои от футболните терени в общината, каза управителят на „Спортни имоти” Пламен Колев. На мястото на досегашния терен ще има сгради и градски площад, а отдолу – подземен паркинг.

Първите запазени снимки от игрището, известно някога като „Колодрума”, са от 1921 г., когато на него е играл футболният тим на 18-и Етърски полк, носил името „Бунархисар”. По-късно на него са играли редица отбори, сред които дори и няколко мача на “Етър” в “А” група. През последните години теренът се ползваше от школата на “Етър 1924″, от която сега близо 200 деца не знаят къде ще тренират. Надеждите бяха до разкопаването на игрището да е готов новият стадион до Спортното училище, но неговият проект е едва в началото си.

Според директора на школата Сашо Ангелов засега ръка е подал бизнесменът Александър Нанков, който ще вози някои от възрастовите групи до Самоводене, Леденик и Дебелец. Собствениците на комплекс „Спортно Търново” също са откликнали и най-малките момчета тренират сутрин там. Занимания има и на игрището до Спортното училище, но там до месец се очаква да започне строителството на новия терен.
От „Етър 1924” се надяват на съдействие и от страна на Община В. Търново, тъй като става дума за над 200 деца на старата столица. Идеята е да не се плащат наеми в Дебелец и Самоводене и да се помогне с транспорт за тренировките през седмицата.
http://sport-vt.com/razkopaha-terena-na-staroto-voenno-200-detsa-ot-etar-1924-tchakat-da-razberat-kade-shte-trenirat.html
 

·
Registered
Joined
·
128 Posts
^^ Това не е ли мястото,точно отстрани на западната трибуна на Ивайло,където над паркинга трябваше да има футболен терен?
 

·
българо&
Joined
·
5,194 Posts
del
 

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #14
^^ Това не е ли мястото,точно отстрани на западната трибуна на Ивайло,където над паркинга трябваше да има футболен терен?
Това, както беше писал Stier85 е наистина стадион 'Центъра' или бившия колодрум. http://goo.gl/maps/lNALW Нашенския Юнак, тъй като на него се е играл футбол още от 1918-та...

През лятото на 1991-ва, с част от парите които спечели Етър от продажбата на Балъков и Бончо Генчев на Спортинг Лисабон и Кирячето на Депортиво Ла Коруня се предприе ремонт на терена на 'Ивайло'. за съжаление обаче, явно цялата работа беше за да се гепят малко долари от разни хора и бе направена само подмяна на чимовете, без да се разкопае терена и да се смени и дренажа... Та тогава няколко домакинства от есенния полусезон, на защитаващия титлата си шампион на България се играха именно на този стар стадион в центъра(мисля че с Берое и Локо ГО, все завършили 1:1). Заредиха се едни равни мачове... и към десетия кръг отборът креташе някъде около 10-12 място, най-вече поради головата си немощ(бяхме си върнали от Левски онова дърво Преслав Гетов, но вече не вкарваше така голове, както преди :D). За сефте се върнахме на ''Ивайло'' май за реванша от КЕШ срещу Кайзерслаутерн... за малко да ги обърнем, но пак немощ пред гола и великолепен немски вратар ни лишиха от голямата радост. После разнебитихме ЦСКА, но победихме само с 1:0 и от там резултатите тръгнаха нагоре. Втория полусезон бе много силен, но заради слабия есенен накрая финиширахме с равни точки с Локо и Ботев Пловдив, като пловдивските направиха една комбина в последния кръг, едните да бият ЦСКА, които вече бяха шампиони и само Туньо се мяташе по голлинията да чисти, неразбрал за договорката, другите пък закъсняха с половин час линейката на мача си в София с тамошното Локо и накрая победиха точно с 3:0, за да им стигне да минат Етър по голова разлика с един гол... така Етър остана 5-ти и не можа да се класира за евротурнирите. Виновни си бяхме и ние де, след като в предпоследния кръг пак така смачкахме Ботев у дома, но им позволихме да измъкнат щастливо 1:1. От там почна западането на клуба... след първия мач в следващия сезон си тръгна Гочето след пуч на футболистите и след него се срина лека-полека всичко градено с десетилетия.

Ето две стари снимки, на които се вижда добре ст. Колодрума от преди 1944-та:


Днеска си замина... след почти един век експлоатация.


Дано скоро почнат терена на спортното училище, за да има къде да тренират дечицата.

На "Ивайло" нещата се движат по план:

 

·
Registered
Joined
·
128 Posts
Благодаря за обяснението :) Много жалко за този терен,щото там можеше да се изгради още едно нормално тренировъчно игрище,но явно е частно вече и общината не може да се намеси. А иначе случайно да знаеш ще го бъде ли този терен от западната страна на Ивайло?
 

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,824 Posts
^^
Ако погледнеш в дясно на последната снимка терена се намира зад сградата, която е боядисана в светло-лилав цвят. Това е идеално място за терен - всички спортни съоръжения се намират наблизо и няма да се налага пътуване нагоре-надолу из града.
 

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,824 Posts
Министър ще открие ремонтирания басейн на ВТУ

Публикувана в брой: 65 / 2013-04-03
Видяна: 129 пъти

МИНИСТЪРЪТ НА СПОРТА ПЕТЪР СТОЙЧЕВ Е ПРИЕЛ ПОКАНАТА ДА ОТКРИЕ РЕМОНТИРАНАТА СПОРТНА БАЗА НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”. Най-успелият български плувец ще пререже лентата и на плувния басейн, който също търпи сериозна реконструкция в момента. За повече от 2 млн. лв. са ремонтните дейности на спортната база на университета.
През 1982 г. е била направена първата копка на залата, която е завършена шест години по-късно. Ремонтът, който е първи откакто е открита залата, е започнал през 2011 г. В процеса на работа са се появили различни трудности, а и недостигът на средства също е удължил срока за откриването, обясни ректорът на университета проф. Пламен Легкоступ. След ремонта напълно обновени са съблекалните и залата, закритият басейн, който вече има система за затопляне на водата. Има топлоизолация на ограждащата конструкция на сградата и на коритото на басейна, енергоспестяващо осветление, нова дограма и покритие също като в зала „Арена Армеец”. Модерният комплекс ще може да се ползва за нуждите на висшето училище, както и за различни спортни състезания.

www.borbabg.com
 

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #19
Благодаря за обяснението :) Много жалко за този терен,щото там можеше да се изгради още едно нормално тренировъчно игрище,но явно е частно вече и общината не може да се намеси. А иначе случайно да знаеш ще го бъде ли този терен от западната страна на Ивайло?
Терена на старото военно си е общински, но просто има нов ПУП за него от доста време, който не предвижда да се използва за спортни цели.

Колкото до тренировъчното на Ивайло, там сагата стана много дълга...
Преди 4-5 години поне плевенската фирма Хоризонт-Иванов спечели обшински търг, според който трябваше да построи на мястото на тренировъчното подземен паркинг на няколко нива, като в замяна получаваше право на собственост върху всичко, което остане под земята, а отгоре със собствени средстава построи ново тренировъчно игрище с изкуствена настилка, което да предаде на общината. Целият инвестиционен проект беше на стойност 16 млн. лв., ако се не лъжа. Имаха половин милион гаранция, оставена в общината, която губеха, ако не реализираха проекта си. Вермето обаче мина и нищо реално не бе започнато... Последните новини бяха от началото на миналата година, когато новият кмет заяви следното:

“Проведох разговор с фирмата-изпълнител “Хоризонт-Иванов” и нещата вече са в ход. До края на май проектът ще е готов и работата започва, за празника на В. Търново 22 март следващата година тренировъчният терен ще е готов."

Година по-късно нищо не е започнато...
 

·
Registered
Joined
·
128 Posts
Тази сделка я знам,затова попитах дали има някакво раздвижване.Кмета вместо да прави компромиси с тези половин милион от гаранцията да си построят един изкуствен терен.Те досега щомто не са забили един пирон,сега ли ще го направят?!
 
1 - 20 of 177 Posts
Top