SkyscraperCity banner

141 - 160 of 177 Posts

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,824 Posts
^^

Лекоатлетическата писта на "Ивайло" единствена у нас с девети коридор
19 август 2015 14:09 | Дарик Велико Търново |


© снимки: Пресцентър - Община В. Търново
Откритата лекоатлетическа писта на великотърновския стадион “Ивайло” е единствената в България, която разполага с девети коридор, съобщи директорът на ОП "Спортни имоти и прояви" Петко Павлов. Снощи екипът на немската фирма, която изгради политановата настилка на пистата, приключи с разчертаването на съоръжението.


Деветият коридор е откъм централната трибуна и може да се използва за стартове на 100 м и 110 м с препятствия. Наличието му е огромен плюс, тъй като много често на състезания финалистите са повече от осем, тъй като двама лекоатлети дават еднакви времена.


Съществува и практика на големи турнири резервният коридор да се предоставя, като бонус, на представител на домакините, който не е влязъл във финала, обясни Петко Павлов. С девети коридор е пистата на Олимпийския стадион “Птичето гнездо” в Пекин, където от 22 август започва Световното първенство по лека атлетика.


Новата политанова настилка, тип „сандвич”, обхваща площ от 6935 кв.м. Дебелината на пистата е 14,5 милиметра и отговаря на най- високите изисквания на Международната лекоатлетическа федерация. На практика пистата на стадион “Ивайло” е най- новата и най-модерна у нас.Съоръжението бе ремонтирано по проект на обща стойност 1 897 874 лева с ДДС по Инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Пистата е отделена от трибуните с борд с инсталационен тунел с дължина 648 метра, с вградени отводнители, които отвеждат дъждовната и снежната вода до канализацията.

www.dariknews.bg
 

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,824 Posts
Съвременен спортен комплекс ще има в района на бившата ледена пързалка


Районът на бившата ледена пързалка и тренировъчно игрище във Велико Търново, които се намират западно от стадион „Ивайло”, ще се превърне в съвременен спортен комплекс. Проектът е разработен от екипа на Даниел Панов, който понастоящем е кандидат на ГЕРБ за втори кметски мандат в старопрестолния град. Планът предвижда построяването на футболен терен с изкуствено покритие, осветление и трибуни. Освен това ще има втори, по-малък терен с естествена трева, сектори за тласкане на гюле, хвърляне на копие, диск и чук, както и малка лекоатлетическа писта. Комплексът ще бъде заграден и ще бъдат изградени подпорни стени. Изградените там западни спортни зали също вече функционират. Те предлагат и необходимите съблекални за обслужване на футболните и лекоатлетически съоръжения.
„Велико Търново вече е във втора група на градовете в България. Това дава възможност на общината да кандидатства с проекти за спортна инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж”, каквато досега нямахме. С проекта за спортния комплекс решаваме дългогодишния проблем с терените западно от стадион „Ивайло”, коментира Даниел Панов. В неговия мандат като кмет на старата столица бе прекратен договорът с частна фирма, сключен през 2009 г., който предвиждаше застрояване на земята.
С новия проект бяха запознати министърът на спорта Красен Кралев и съветниците на премиера Бойко Борисов, Свилен Нейков и Тотю Младенов. Тримата отличиха разработката. За реализирането й Велико Търново може да получи и средства по програмата на Министерството за развитие на спортната инфраструктура. Старопрестолният град е на водещо място по отношение на финансирането на нови проекти от държавата.

www.borbabg.com
 

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #143
Няколко кадъра, с които да приключим годината и за ст. Ивайло във Велико Търново.В последните 2 седмици бяха поставени парапети върху новия борд на пистата.В сектора за домакинската агитка оградата е малко по-висока.


В сектора за гости бяха монтирани тези П-образни профили.


Пристигна и новият сгъваем тунел за футболистите.
Сгъваема алуминиева конструкция с ширина от 5м., височина около 2, 20м., покрита с бял винил.И клетка за сектора за хвърляния.За догодина остават аварийните вратички към всяко от стълбищата на трибуните... както и другите предстоящи подобрения по стадиона и базата около него.

Весела нова година на всички! :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
174 Posts
Правят първия 5-звезден хотел във Велико Търново

На мястото на мотел „Света гора“ ще има луксозен хотел с казина, спацентрове и заведения

ПЪРВИЯТ ПЕТЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ ЗАПОЧВА ДА СЕ СТРОИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО В НАЧАЛОТО НА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА. Процедурите за издаването на строителни разрешителни вече са в ход, а инвеститор е един от създателите на компанията „Престиж“ Антон Танев, потвърдиха от Община Велико Търново. От няколко месеца той е фактическият собственик на мотел „Света гора“, който според документи е закупен за 782 хил. лв. от предишния собственик „Далкомерс“, зад който стояха бившият народен представител Тодор Великов и Петко Казанджиев. Първоначалните намерения на новия притежател са били да ремонтира целия комплекс, но последващи изчисления са показали, че ще му излезе доста по-евтино, ако събори всичко и го изгради наново, информираха за „Борба“ запознати. Така целият терен с площ от около 20 дка, заедно с басейните и барбекюто, ще даде място на първия хотел в града от най-високата категория.
В момента в целия регион няма нито един хотел с категория 5 звезди. Изключение прави единствено бившата резиденция на Тодор Живков в Арбанаси, която обаче отдавна е позагубила от старата си слава. „Интерхотел Велико Търново“ е с 4 звезди. Преди да бъде арестуван, бизнесменът Георги Вълев плануваше да направи 5-звезден хотел на мястото на бившия Окръжен народен съвет пред Царевец, който щеше да се нарича „Цар Калоян“, но това така и не стана.
ПЕТЗВЕЗДНИЯТ ХОТЕЛ НА САКРАЛНОТО ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ МЯСТО СВЕТА ГОРА, КЪДЕТО Е ДЕЙСТВАЛА ПРОЧУТАТА ТЪРНОВСКА КНИЖОВНА ШКОЛА, ще глези посетителите си с всички възможни екстри. В някогашното средище, прочуто със своите книжовници исихасти, имащо културно влияние със световно значение и посочено лично от пророчицата Ванга като енергиен център, ще се превърне в луксозен спакомплекс със зимни и открити басейни, казина и барове. Според запознати инвестицията ще е за почти 10 млн.лв., но новите собственици имат амбицията да направят истинско хотелско бижу, което ще обогати местния туристически продукт. Антон Танев вече има регистрирана фирма „Света гора – Велико Търново“ ООД с основен предмет на дейност изграждане на балнеологичен център – лечебен и възстановителен. Преди време бизнесменът пък купи училището, земи и къщи в Ялово, за да направи винарна, която вече произвежда отбрани еликсири.
http://www.borbabg.com/2015/12/28/правят-първия-5-звезден-хотел-във-велик/
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Осветлението на стадиона ремонтирано ли е, т.е провеждат ли се в момента мачове на осветление?

Ще се прави ли нещо по останалите сектори - слагане на седалки, козирка?
 

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,824 Posts
През март отпускат средства за тренировъчно игрище във В. Търново
7 януари 2016 16:51 | Автор: | Йоана Миланова

През март Спортното министерство ще отпусне средства за довършването на тренировъчно игрище във Велико Търново, обяви кметът на старата столица Даниел Панов. Теренът се намира до Спортното училище. “Проектът ни вече е одобрен, премина комисия, която даде положително становище. Предстои да бъдат довършени вторият и третият етап на предвидените дейности по изграждането на игрището”, обясни кметът.

Община Велико Търново има намеренията да изгради и тренировъчни игрища на терена, познат като ледена пързалка. За тази цел е изготвен проект, който също е входиран и очаква финансиране.

“Ще продължим да работим да подобряването на спортната база във Велико Търново. Вложихме много средства в ремонта на стадион “Ивайло”. Остава да бъде направена реконструкция на осветлението, както и да бъдат обновени южните трибуни”, каза още Даниел Панов.

www.darinews.bg
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Реконструираха покритата лекоатлетическа писта във Велико ТърновоРеконструкцията на покритата лекоатлетическа писта е част от мащабния проект на Община Велико Търново за ремонт на южните спортни зали, част от стадион "Ивайло", с обща стойност 2 млн. лв. Средствата са осигурени от Министерството на младежта и спорта.Трасето е положено в една от изцяло реконструираните спортни зали в южното крило на градския стадион. Новата настилка е с площ от 1708 метра. Изцяло е подменена дограмата на залата, стените са топлоизолирани, монтирани са енергоспестяващо осветление и пожароизвестителна инсталация, а отоплението се осигурява от три газови конвектора. Ремонтиран е таванът на помещението, чиято площ е над 4600 кв. м.
Лекоатлетите разполагат с нови стартови блокчета, препятствия, скочище, стойки и летви за скок на височина. Сменено е оборудването и в сектора за скок на дължина, нови съоръжения са осигурени също за секторите за тласкане и овчарски скок.
Изпълнител на реконструкцията и модернизацията на стадион "Ивайло – север-юг", гр. Велико Търново е фирма "Валмекс" ЕООД.
"За първи път от 1974 г. петте южни зали на стадион "Ивайло" са основно ремонтирани. Заедно с екипа ми ще продължим да работим, за да има Велико Търново още по-добри условия и възможности и за професионален, и за масов спорт", каза при старта на първия турнир на лекоатлетическата писта кметът Даниел Панов.
В периода 2011 – 2015 г. инвестираните средства в спортната база на стадион "Ивайло" са над 5 млн. лв. Освен ремонт на южните зали, напълно са обновени лекоатлетическата писта и футболният терен. Община Велико Търново работи за осигуряване на финансиране по още няколко проекта – за мултифункционален тренировъчен комплекс до западната трибуна на стадиона, за ремонт на южните трибуни и осветлението.
http://gradat.bg/news/2016/02/01/2696514_rekonstruiraha_pokritata_lekoatleticheska_pista_vuv/
 

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,824 Posts
Правят нов плувен комплекс със закрити и открити басейни във Велико Търново


Отварят „Радио“ в началото на това лято, нает е до 2025 година

НОВ ПЛУВЕН КОМПЛЕКС С КЪТОВЕ ЗА СПОРТ, ОТДИХ, РЕХАБИЛИТАЦИЯ И СПЕЦИАЛИЗИРАН ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТ ПРАВЯТ В МОМЕНТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО КРАЙ РАДИОТЕХНИКУМА. Базата, която ще се използва и за спортни цели – тренировки и състезания, ще заработи от началото на това лято. Наскоро Община Велико Търново е дала под наем обекта за период от 10 години. Инвеститорът – фирма „Валерия“ ЕООД, ще инвестира в него и ще го стопанисва до 2025 година. Нейният собственик Мариян Димитров бе депозирал писмена оферта до кмета Даниел Панов, който нареди комплексът да се пусне на търг. Преди това местната администрация в продължение на повече от 10 години и няколко мандата правеше неуспешни опити да отдаде имота, който не може да се продава, а само наемоотдава, тъй като е със статут на публична общинска собственост.
Занемарената територия на бившия Радиотехникум ще се превърне в модерен плувен комплекс. В него ще има открит и закрит басейн.
Занемарената територия на бившия Радиотехникум ще се превърне в модерен плувен комплекс.


В него ще има открит и закрит басейн.
Новият плувен комплекс ще се нарича „Радио“ и е проектиран от арх. Драгомир Йосифов. Комплексът е с площ от 1895 кв. метра и включва открит и закрит басейн със зала за хандбал, волейбол и баскетбол. В момента новият собственик ремонтира вътрешния плувен басейн. Освен крупната инвестиция компанията ще плаща и 635 лв. месечен наем. Отделно пълното обновление на комплекса е поне за милион лева. Ремонтират се изцяло двата басейна, единият от които е с размери от 25 на 12 метра и е подходящ за състезания. Другият пък ще е на разположение за масов спорт и отдих на открито, сочат още инвестиционните намерения.
Реновираният плувен комплекс ще има и няколко игрища за други видове спорт. В момента на територията на града няма големи обществени къпални. Басейнът и прилежащият терен се считат за едни от най-атрактивните общински имоти, които все още са останали непродадени.
nov teren 2За занемарения басейн до Радиотехникума заедно с територията около него преди 10 години бе определена начална цена от 415 хил. лв. без ДДС, но до сделка не се стигна. Любопитен детайл е, че данъчната оценка на имота е едва 63 хил. лв. Впоследствие обаче комплексът бе обявен за публична общинска собственост, което практически означава, че може да бъде даван само под наем. В общината няма друг подобен плувен комплекс, припомнят запознати.
Стилян НАЙДЕНОВ

www.borbabg.com
 

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #149
Спортни Имоти said:
От днес започна монтажът на новия тунел, под който футболистите и съдиите ще излизат на терена на стадион „Ивайло”. Съоръжението е изработено в Италия и е сред най- модерните у нас. Дължината на тунела е 18, 54 метра, височината около 300 сантиметра. Тунелът е тип- хармоника, изграден е от 20 сгъваеми модула. Покрит е с виолетов винил, като общата му площ е 74 квадратни метра. Доставен е по проекта за модернизация на лекоатлетическата писта, по който бе изграден борд около трибуните и монтирани отводнители.
Тунелът ще бъде готов за домакинската среща на „Етър ВТ” в неделя от 14, 30 часа, когато „виолетовите” приемат на стадион „Ивайло” тимът на „Кариана” /село Ерден/.

С монтирането му и довършването на новата ограда, стадионът в старата столица отговаря почти напълно на изискванията за провеждане на футболни срещи от първенството на „А” група. Следващите задачи са изграждане на зала за пресконференции, която е задължителна при лицензиране, и възстановяване на осветлението. От изключително значение за цялостното развитие на футбола във В. Търново е направата на нов изкуствен терен.
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Откриха новия спортен комплекс „Балкан Арена” във Велико Търново

Футболното игрище за деца в кв. „Картала” е изградено за по-малко от половин година със средства на компании от града.

Футболният терен с размери 45х25 метра е с последно поколение изкуствена настилка, с каквито разполагат стадионите на отбори от „Серия А" в Италия. На него ще могат да се провеждат срещи от Футбол 5, съгласно изискванията на FIFA и UEFA.„Балкан Арена" е върху 1 декар площ с енергоспестяващо осветление от всички страни на игрището, трибуна и съблекални и е подходящ за градски турнири между училищата и детските градини. В близост до игрището ще бъде изградена и площадка с фитнес-уреди на открито.Лентата на спортния комплекс прерязаха министърът на спорта Красен Кралев, кметът на Велико Търново Даниел Панов и предприемачът Петър Христов, който връчи на кмета дарителски акт, с който компаниите, изградили модерното съоръжение, го прехвърлят на Община Велико Търново. Инвестицията е в размер на 120 000 лева. Комплексът е изграден със съдействието на Общината, като главният архитект Николай Малаков безвъзмездно е изготвил проекта.

http://www.citybuild.bg/news/otkriha-noviia-sporten-kompleks/31710
 

·
FEL TEMP REPARATIO
Joined
·
1,824 Posts
След 15 години прекъсване стадион "Ивайло" отново има озвучителна система

29 юли 2016 11:22 | Автор: Дарик Велико Търново

Стaдиoн “Ивaйлo” вeчe paзпoлaгa c oзвyчитeлнa cиcтeмa, кoятo зa пъpви път oглacи cъopъжeниeтo пo вpeмe нa oткpивaнeтo нa тypниpa в пaмeт нa Tpифoн Ивaнoв. Общинcкитe пpeдпpиятия “Спopтни имoти и пpoяви”, “Цapeвгpaд Tъpнoв” и “Общинcкo кaбeлнo paдиo Вeликo Tъpнoвo” cъвмecтнo изгpaдихa cиcтeмaтa c нaличнa тeхникa в пpeдпpиятиятa и cлeд пayзa oт нaд 15 гoдини cъopъжeниeтo oтнoвo бe oзвyчeнo. Toнкoлoнитe ca мoнтиpaни нa кoзиpкaтa нa cтaдиoнa, кaквитo ca cъвpeмeннитe изиcквaния.

Слyжитeлитe нa ОП “Спopтни имoти и пpoяви” пpoдължaвaт дeйнocтитe пo пpивeждaнe нa cтaдиoн “Ивaйлo” в yниcoн c изиcквaниятa зa дoмaкинcтвo нa мaчoвe oт Втopa лигa. Зaвъpши peмoнтът нa лeкapcкия кaбинeт и cтaятa зa cъдийcкия нaблюдaтeл и дeжypния дeлeгaт нa БФС.

От тaзи ceдмицa зaпoчнa и изгpaждaнeтo нa мoдepнa зaлa зa пpecкoнфepeнции, кaквaтo cъopъжeниeтo никoгa нe e имaлo в иcтopиятa cи. Пoмeщeниeтo ce изгpaждa дo цeнтpaлния вхoд oт ceвepнaтa cтpaнa нa cтaдиoнa, тaкa чe дa e в близocт дo cъблeкaлнитe и cъдийcкaтa cтaя. Мoнтиpaт ce дoпълнитeлни кaмepи нa вхoдoвeтe, във фoaйeтo, тyнeлa към тepeнa, пoдхoдa и тpибyнaтa зa гocтyвaщaтa пyбликa, кaктo и нa пapкингитe пpeд цeнтpaлния и южния вхoд нa cтaдиoнa.

Инвecтициитe ca нaправени от Общинa Вeликo Tъpнoвo пo paзпopeждaнe нa кмeтa Дaниeл Пaнoв. Управителят нa ОП “Спopтни имoти и пpoяви” Пeткo Пaвлoв yтoчни, чe пpeдcтoят oщe peмoнтни дeйнocти нa cтaдиoн “Ивaйлo”.

“С peaлизиpaнитe тpи мaщaбни пpoeктa cтaдиoн “Ивaйлo” ce пpeвpъщa във вce пo-дoбpo мяcтo зa cпopт. Пиcтaтa cпopeд мeн e нaй-дoбpaтa в Бългapия зa мoмeнтa, тя e и нaй-нoвaтa. Изpaбoтвaт ce пpoeкти зa ocъвpeмeнявaнeтo нa зaпaднитe тpeниpoвъчни тepeни c мaлкa лeкoaтлeтичecкa пиcтa и ceктopи зa хвъpлянe. Нeoбхoдимo e дa ce нaпpaвят peмoнти пo южнитe тpибyни, дa ce oбнoви ocвeтлeниeтo нa cтaдиoнa, зa дa oтгoвapя нa ycлoвиятa зa пpoвeждaнe нa cpeщи oт Пъpвa лигa, a тoвa e eдинcтвeнoтo изиcквaнe, кoeтo вce oщe нe cмe изпълнили, нo имaмe внeceн в Миниcтepcтвoтo нa cпopтa пpoeкт зa peмoнт”, cпoдeли Пeткo Пaвлoв.

www.dariknews.bg
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Създаване на тренировъчна база са обсъждали кметът на Велико Търново Даниел Панов и Красимир БалъковКметът на Велико Търново Даниел Панов и бронзовият медалист от САЩ /1994/ Красимир Балъков са обсъдили възможността за проектиране на футболна учебно-тренировъчна база в района на Велико Търново.
Идеята е футболният клуб "Етър" да получи административна сграда, тренировъчни терени, фитнес зала, рампа за скоростна работа и площ за тренировки на вратарите, а изграждането да е според наличното финансиране, е посочил Красимир Балъков.
Според него идеята може да се реализира поетапно.
Кметът Даниел Панов е възложил на експерти от общинската администрация да огледат общинските терени и да изберат подходящите, за да започне изготвянето на идейния проект.
Двамата са посетили изграждащите се спортни съоръжения на "Лудогорец" в Разград, където подобен проект вече се реализира.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1440533
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
В Търново подготвят терена на бившата ледена пързалка за футболно игрище

Теренът на бившата ледена пързалка, намиращ до западните трибуни на спортен комплекс „Ивайло” във Велико Търново, ще бъде превърнат във футболно игрище до реализацията на цялостния проект за нова тренировъчна база. Подготвителните дейности вече започнаха. Първият етап включва премахване на остатъците от оградата, валиране и подравняване на терена, цялостно изчистване и обособяване на временна паркинг-зона, където ще бъде насипана фракция.
Вторият етап предвижда обезопасеният терен да бъде оформен като тренировъчно футболно игрище с естествена настилка, отводняване и дренаж. Експерти от дирекция „Строителство и устройство на територията” вече работят по изготвянето на скица и технически проект. Финансирането ще е от собствени средства на Общината и от спонсори.
Инициатива е на кмета на старопрестолния град Даниел Панов и има за цел да разшири възможностите за тренировъчен процес на великотърновските футболисти. Така ще бъде сложен край на практиката недобросъвестни граждани да превръщат пространството в незаконно сметище. Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви” няколко пъти са възлагали дейности по почистване на отпадъците. Координацията на строителните работи по първия етап е възложена на заместник-кмета по строителството и устройството на територията проф. Георги Камарашев.
Още през 2009 г. върху терена на бившата ледена пързалка е учредено право на строеж, а конкурсът е спечелен от частен инвеститор. Последният обаче не се възползва от 5-годишния срок за реализация на намерението, започнал да тече от февруари 2010 г. Кметът Даниел Панов стартира процедура и Община Велико Търново си връща стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г. Изготвен е проект, с който от Министерството на младежта и спорта се търси финансиране за изграждане на три спортни съоръжения – футболен терен с естествена настилка, игрище с изкуствена настилка и лекоатлетическа зона за хвърляне на диск, копие и гюле. Инвестиционното намерение продължава да бъде актуално и ще бъде реализирани при осигуряване на финансов ресурс.
http://vestnikstroitel.bg/news/157462_v-trnovo-podgotvyat-terena-na-bivshata-ledena-przalka-za-futbolno-igrische/
 

·
Registered
Joined
·
1,111 Posts
Някой може ли да ми каже точният капацитет на ст. "Ивайло"?
 

·
Registered
Joined
·
1,111 Posts

·
Registered
Joined
·
3,163 Posts
Станислав Генчев от днес:

Станислав Генчев: Спирам с футбола, ще бъда само треньор на Етър

„Имаме уверение, че ще играем на стадион „Ивайло“. Започва се ремонт на съблекалните, трибуните и осветлението. Няма причина стадионът да не се пълни. Хората са зажаднели за футбол“, сподели Станислав Генчев.
 

·
българо&
Joined
·
5,194 Posts
Някой може ли да ми каже точният капацитет на ст. "Ивайло"?
Снимките са от преди час. С ниско качество са, защото снимах с телефона през стъкло: 

·
Registered
Joined
·
128 Posts
По- нагоре пише за предстоящ ремонт на съблекалните, осветлението и трибуните, но аз да питам предвижда ли се да се сложат още нови седалки в сектор В и страничния сектор (не този, където е с гостуващите фенове)? Защото първите две могат да се свършат до началото на първенството, но ми е интересно как стои въпросът с капацитета и седалките, съответно. Първите няколко домакинства според мен ще може да се мине и с по- малко места, но после идват мачове с Ботев, ЦСКА и Левски и ще е хубаво колкото се може повече хора да имат възможността да посетят мачовете. Да се надяваме и еуфорията от влизането в Първа лига да се запази.
 

·
-----------
Joined
·
17,089 Posts
Discussion Starter #160
Ще е цяло чудо, ако изобщо Етър играе на ст. Ивайло в оставащото време до края на календарната година... ще напиша това и ще замълча...щото ми идва да псувам много цветущо.
 
141 - 160 of 177 Posts
Top