SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 22 Posts

·
Registered
Joined
·
5,413 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hier een serie van clichéstad nummer 1 (Venetië = pleintje, bruggetje, toeristje, kanaaltje, bootje). Ik was er nog nooit geweest, mede omdat deze stad mij niet echt boeide. Bij toeval kon ik een bezoek brengen aan de stad en deze kans wilde ik toch niet aan me voorbij laten gaan.

De foto's zijn gemaakt op 13 mei 2007.

01. Nabij het CS


02. Idem


03. Hét bekende beeld vanaf zee, vlnr: de Campanile, de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis.


04.


05.


06.


07.


08.


09. De Brug der Zuchten.


10.


11. Het San Marcoplein met de basiliek van San Marco en de Campaniletoren


12. Duiven volop.


13. Basiliek van San Marco en een bult toeristen, da's eigenlijk niet echt wat voor mij.


En dan nu het échte Venetië: smalle steegjes, al dan niet met kanaal, pleintjes en (helaas) toeristen!

14.


15. Het is natuurlijk dé stad voor een doorsnee koppel om eens lekker romantisch te gaan doen.


16.


17.


18. De Campaniletoren duikt weer op.


19.


20.


21.


22.


23.


24.


25. Een toeristische stad is natuurlijk geen toeristische stad als er geen Afrikanen zouden zijn die handtasjes op hun kleedje verkopen.


26.


27.


28.


29. Naast alle schoonheid is er her en der wel wat verval, ook Venetië ontkomt er niet aan.


30.


31.


32.


Dat was 'ie weer.

Ondanks mijn vooroordelen over deze stad (die overigens wel bleken te kloppen) is hij me redelijk goed bevallen. Naast alle bekende dingen vind je er toch een hoop onbekende steegjes, kanaaltjes, pleintjes en kerkjes en dat is zeker de moeite waard. Maar ja, al die toeristen hè. :eek:hno:

Bedankt voor het kijken, reacties, tips, moppen, enz. zijn van harte welkom! :)
 

·
Registered
Joined
·
1,237 Posts
Ik dacht er altijd net zo over als jij. Venetie trekt mij ook niet bijzonder, maar toch wil ik de stad wel een keertje bezoeken, waarschijnlijk in de winter een keer, want dan is het aantal toeristen veel lager. Het weer kan dan bijzonder slecht zijn, maar dat heeft ook wel z'n charme. Je foto's zijn trouwens super mooi.

Favo's: #2, 7 en 18
 

·
Rotterdam mijn Wereldstad
Joined
·
1,376 Posts
Hele mooie foto's. Venentie moet je idd een keer gezien hebben. Er heerst een aparte sfeer, maar idd, die vele toeristen, das nooit leuk en dat probeer ik ook altijd zoveel mogelijk te ontwijken.

De keer dat ik er was, was gelukkig wel een stuk minder druk dan het bij jou was. Ben je toevallig nog naar dat grote, oude stadion geweest met die hoge tribune die er wel heel gammel uitzag. Als je aankwam lopen, suisde de wind door die tribune en dan leek het net gejoel van supporters, echt raar.

Vele favo's tussen je foto's, maar ook zeker echte toppers, zoals 1, 2, 9, 18, 20 en 23
 

·
efil4oremirp
Joined
·
1,568 Posts
Het trok mij ook nooit zo, maar toen ik op kosten van de baas met het bedrijf daar een lang weekend ging chillen, heb ik het toch erg naar mijn zin gehad.

Toch wel een leuke stad om eens te bezoeken.

5 en 18 zijn favoriet!
 

·
Balkbrug, the Netherlands
Joined
·
208 Posts
Mooie foto's zeg, stuk voor stuk toppers! Vorig jaar ben ik er ook geweest (2e keer) en het is niet leuk om continu japans of amerikaarns gekwaak te moeten aanhoren...
Desondanks vond ik het een prachtige sfeervolle stad.

nr. 14 is mooi
 

·
Bike It!
Joined
·
22,432 Posts
Steden waar meer toeristen rondlopen dan inboorlingen tracht ik te mijden, maar soms ontkom je er niet aan. Geruststellende gedachte is dat je meestal ook zelf een toerist bent, zij het zonder obligate witte broek, heuptasje en niet in het kielzog van een betweterige stadsgids.

Maar deze fotoserie vind ik prachtig. Vooral het tweede deel is boeiend, al is #5 idd een knaller. #18 lijkt wel een schilderij.

Maar ook #20, 23, 32 en nog een hoop andere zijn favo's.
 

·
Bas
Joined
·
15,912 Posts
Goede plattegrond = lekker zwerven.

Maar ja, daar waar toeristen zijn, is vast wel wat te zien. Ik ben twee keer in Venezia geweest, de eerste keer met rondleiding als een echte toerist, de tweede keer zelf met de trein. Die ochtend pakten we weer de toeristische sightseeing en daaraan ontkom je nu eenmaal niet.

Die middag echter, we hadden een super-gedetailleerde plattegrond van de stad, gingen we richting gevangenisbuurt (westzijde stad), daar waar je geen toeristen meer tegen kwam. Kijk, da`s nou interessant, dan zie je het echte Italië. Inderdaad, met de toeristenstroom ga je een tijdje mee, maar in elke stad wijk je op gegeven moment af van de route. Zo zaten we in New York City de vierde dag ook al op Staten Island, geen toerist gezien. In elke goed bezochte stad, zelfs in Venezia, kun je gelukkig plekjes ontdekken waar ze niet meer merken dat je een toerist bent....heerlijk gevoel.
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Mooie serie weer. Favoriete foto is nummer 5

Er zitten platen tussen die goed passen in toeristenfolders over Venetië. Als je op een of andere manier een mogelijkheid had om je foto's aan een groter publiek te tonen, dan verwacht ik dat je wel eens potentiële kopers zou kunnen aantrekken. ;)
 

·
Urbanist
Joined
·
3,369 Posts
Een unieke stad die je zeker een keer bezocht moet hebben. De hoeveelheid toeristen bederft het soms wel eens, maar als je even ietjes dieper de stad in gaat dan tref je geen toerist meer aan. Dan is het dwalen door kleine steegjes en smalle grachten. Ondanks de vooroordelen een zeer boeiende stad (tenminste dat is mijn ervaring).
 

·
Registered
Joined
·
5,413 Posts
Discussion Starter · #14 ·
^ Nee nouja, het is nou eenmaal zo. Het is net wat railway stick zegt, waar het druk is zal wel wat te zien zijn. En zo is het, overal waar je kijkt is het mooi. Maar toch gaat de échte charme van steden zoals Venetië voor een groot gedeelte verloren door de toeristen, simpelweg omdat er zoveel moois is op een klein stukje aarde. Bijvoorbeeld in Londen, Parijs of New York zijn waarschijnlijk dagelijks veel meer toeristen, maar omdat deze steden zoveel groter zijn gaan de toeristen op in de stad en hebben ze, op de toeristische attracties na, niet de overhand in het straatbeeld en die hebben 'ze' in Venetië wel. Maar ach, ik ben zelf ook toerist, dus wat klaag ik eigenlijk? ;)

@Iedereen: Bedankt voor de reacties tot nu toe. :)
 

·
Carpe Diem
Joined
·
1,183 Posts
Waarom allemaal klagen over het toerisme? Steden zoals Venetie leven van de toeristen en bovendien geeft dat een bepaalde charme.

Ow trouwens de foto's zijn geweldig en Venetie is een MUST-SEE!!
 

·
Registered
Joined
·
5,413 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Een foto die ik niet in deze thread had opgenomen staat nu in de UPC-finale. Ik wist niet zo goed wat ik met die foto aan moest, maar toch vond ik 'm wel orgineel en wat de titel moest zijn was ook meteen duidelijk. Dus ik postte 'm in de UPC om te kijken wat anderen ervan zouden vinden. Hij werd door zoveel mensen gewaardeerd dat hij nu in de finale van deze week staat. :carrot:
 

·
|/|/|\/|
Joined
·
7,721 Posts
Erg strakke, frisse platen. Tja, ik zit een beetje met hetzelfde als jij, Venetië is doodgehyped, maar aan de andere kant 'heeft het toch wel wat'. Toch zou ik er nooit een aparte reis voor maken. Meer zo'n 'nu we toch in de buurt zijn' bezoekje.

Favo's: #4, 5, 12 en 22.

En gefeliciteerd dat je plaat in de finale staat! Bizar dat #4 in de finale staat. Het begint steeds meer een Engels feestje te worden daar, jammer.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
:) Ok, here's my very first reply @ skyscrapercity, but with this thread created last yr :p
I'm a bit lazy to name my fav ones, coz there quite a lot of them! :) like those gondolas on the narrow canels! Reminds me of a romantic comedy :p
But why you were not on one? A gondola? or you just enjoyed the time on it without photoworks :)
 
1 - 20 of 22 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top