SkyscraperCity Forum banner

[VIA] Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës | Vlora International Airport

154142 Views 929 Replies 97 Participants Last post by  Kumanovari
Main technical data :
The airport will be provided with 1 runway, 7 taxiways and 4 aprons
Airfield infrastructure category - 4E
Runaway length - 3,2km
Taxiways length - 3,9km
Aprons and junctions area - 200,000m2
Access roads 3,9km
Service roads 3,6km
Perimetral roads - 5,8km Approx .
Value of infrastructure works ( air side & land side infrastructure ) : 75 Million Euro
See less See more
7
  • Like
Reactions: 2
1 - 20 of 930 Posts
po bene kte aeroport brenda ktij 4 vjecari 70 deputet i mer vetem ne jug rama :p
Nqs miratohet ne qershor mund te mbaroje edhe per 2 vjet. Eshte ne interes te investitorit ta mbaroje sa me shpejt.
di gje eshte bere publike kontrata, ca kushtesh ka? une vetem nje gje kam degjuar qe kta do bejne investimin dhe duan nje minimum fitimi te garantuar ne vit, ndryshe do te dal nga buxheti i shtetit, dihet sa eshte ky minimum? sa eshte afati i shfrytezimit nga investitori?
Ky eshte projekti i perzgjedhur ?

Shpresoj te mos jete... Projekt shume banal, dhe pa jet bridge.
Ky eshte projekti i perzgjedhur ?

Shpresoj te mos jete... Projekt shume banal, dhe pa jet bridge.
e pse qenka banal? Pa na ndrico pak se ne smarim vesh...
Ky eshte projekti i perzgjedhur ?

Shpresoj te mos jete... Projekt shume banal, dhe pa jet bridge.
Sipas Gjiknurit i Vlores do jete me modern dhe me i madh se Rinasi. Pra ndoshta do i kete urat per te hyer ne avion direkt dhe shume gjera te tjera qe nuk jane ne render. Rendrat jane sa per ilustrim dhe duket qarte qe nuk jane "drawn to scale". Por edhe sikur te jete si Rinasi vetem me nje kat dhe pa jet bridge nuk e ben aspak banal, rendesia ketu qendron tek impakti ekonomik dhe cmimet ajrore, nuk eshte se do bojkotoje kush kete aeroport vetem se ju duhet te hyne brenda ne avion me shkalle.
See less See more
"VIA" sikur nuk shkon ne titull pasi eshte kodi i aeroportit angelo ponzoni ne brazil :lol: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_airports_by_IATA_code:_V
  • Like
Reactions: 1
Aeroporti i ri aq sa mund te quhet i Vlores mund te quhet dhe i Fierit.

See less See more
"VIA" sikur nuk shkon ne titull pasi eshte kodi i aeroportit angelo ponzoni ne brazil :lol: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_airports_by_IATA_code:_V
VLR qenka e zene keshtu qe VLO eshte kodi i vetem i lire.

Edhe nqs emertohet duke marre per baze Akernine kodet AKE dhe AKR jane po ashtu te zena..

VLO eshte i vetmi Kod i lire.
See less See more
edhe VLO eshte i zene
:-(
Mas miri ish kon me ja lon VFI (VLORA - FIER )
edhe qenka i lire, e shikova VFA, Vlora Fier Aeroport, por qenka i zene

http://www.nationsonline.org/oneworld/IATA_Codes/IATA_Code_V.htm
See less See more
edhe VLO eshte i zene
:-(
Mas miri ish kon me ja lon VFI (VLORA - FIER )
edhe qenka i lire, e shikova VFA, Vlora Fier Aeroport, por qenka i zene

http://www.nationsonline.org/oneworld/IATA_Codes/IATA_Code_V.htm
Ke te drejte. E pashe perseri..
Edhe VLR e zene..
VLF do ishte opsion tjeter..
See less See more
Organizata mjedisore Europiane EuroNatur kunder vendndodhjes se perzgjedhur per aeroportin e Vlores. Eshte brenda nje zone te mbrojtur:

https://www.euronatur.org/en/news/detail/news/albania-plans-to-build-airport-in-protected-area/


Albania plans to build airport in protected area
02/02/2018

New international airport to be constructed in Narta Lagoon ++ Albanian parliament approved the project yesterday ++ EuroNatur and its partners call for an earnest environmental impact assessment

In an open letter to Albanian Prime Minister Edi Rama, EuroNatur CEO Gabriel Schwaderer calls for an environmental impact assessment that meets international standards. “We are convinced that a serious assessment can only conclude that the planned airport is incompatible with preserving the Narta-Vjosa ecosystem”, Schwaderer writes in his letter.

Stretching over 42 km², the Narta Lagoon is situated at the Southern part of the Vjosa river mouth, where one of the last unblocked wild rivers of Europe (apart from Russia) flows into the Adriatic Sea in a largely untouched coastal strip. The area is vital for bird migration along the Adriatic coastline and is an important feeding ground of the endangered Dalmatian pelican.

Despite the fact that the Narta Lagoon is a protected area, the Albanian government plans to build an airport right there to boost tourism in the south of the country. Construction works are set to begin already this year. “Building an airport in this place would irreversibly damage the ecosystem”, Schwaderer warns.
See less See more
Unë nuk arrij të kuptoj se ç'mendojnë këta pushtetarët tanë. Ndërtojnë aeroport në zonën e mbrojtur të Nartës, japin lejë për kompleks turistik në parkun kombëtar të Divjakës, japin lejë për ndertimin e një hidrocentrali në parkun kombëtar të Valbonës, japin lejë për ndërtimin e një hidrocentrali në lumin e vetëm natyror në Europë, Vjosën.
See less See more
  • Like
Reactions: 4
Si te qenka e mbrojtur kur aty paska qen gjithmon nje pist e aeroportit.
Po keta ekologet nuk kan se me cfar te mirren ter diten, edhe i dalin gjithckaje kunder.
  • Like
Reactions: 2
1 - 20 of 930 Posts
Top