SkyscraperCity Forum banner

[VIA] Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës | Vlora International Airport

164931 Views 977 Replies 100 Participants Last post by  dori1987
7
Main technical data :
The airport will be provided with 1 runway, 7 taxiways and 4 aprons
Airfield infrastructure category - 4E
Runaway length - 3,2km
Taxiways length - 3,9km
Aprons and junctions area - 200,000m2
Access roads 3,9km
Service roads 3,6km
Perimetral roads - 5,8km Approx .
Value of infrastructure works ( air side & land side infrastructure ) : 75 Million Euro
See less See more
  • Like
Reactions: 2
1 - 5 of 978 Posts
Pse me te vertet mendoni qe do ndertohet ky aeroport?? :lol:
  • Like
Reactions: 2
Do ishte fat i madh nese do e merte "Aeroporti di Puglia", se eshte ndermarje shteterore italiane me 4 aeroporte nen menaxhim dhe qe mund te thithe fondet evropiane por sbesoj se do e fitoj se eshte teper serioze per tu fut ne allishverishet shqiptare.
Fat i madh nese do e marri nje shoqeri shteterore provinciale italiane??? Aeroportet italiane jane cope cope edhe ato kryesoret, jo me ato te Italise se jugut. S'ka asgje serioze per aeroportet e Pulias.

Eshte shoqeri me kapital rajonal (lexo shteteror) italian. Nese ke buxhet publik eshte veshtire te besh pislliqe si kinezet ne Tirane.

Boll te shohesh transformimin e aeroportit te Barit ne 10 vitet e fundit, duke u bere nje nder aeroportet me te rendesishme italiane dhe e kupton se sa e sukseshme eshte si ndermarje. Do ishte me mire per Vloren se dine si te investojne ne aeroporte te vogla dhe sidomos me interes gjeostrategjik (Puglia-Vlora).

Sidoqofte qetsohu se do e mari me siguri ndonje konsorcium shqiptar me nga mbrapa ndonje politikan mafioz.


ps. Nese di italisht, hidhi nje sy.

https://www.lagazzettadelmezzogiorn...geri-in-aumento-del-7-6-rispetto-al-2018.html
  • Like
Reactions: 2
Po lerini keto aeroportet se jan thjesht sa per zgjedhje. Te mbarohet nje here Kia pastaj te shohin per te tretin.
  • Like
Reactions: 1
Projekti i cili do nderohet dhe ai qe u shfaq me vite kan dallim ekstrem. Projekti vendimtar eshte nje deshtim i papare, duket si nje treg i madh, ndryshim drastik.
Boll te behet, megjithese jam pak skeptik per 2025.
  • Like
Reactions: 1
1 - 5 of 978 Posts
Top