SkyscraperCity Forum banner

[VIA] Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës | Vlora International Airport

153750 Views 929 Replies 97 Participants Last post by  Kumanovari
Main technical data :
The airport will be provided with 1 runway, 7 taxiways and 4 aprons
Airfield infrastructure category - 4E
Runaway length - 3,2km
Taxiways length - 3,9km
Aprons and junctions area - 200,000m2
Access roads 3,9km
Service roads 3,6km
Perimetral roads - 5,8km Approx .
Value of infrastructure works ( air side & land side infrastructure ) : 75 Million Euro
See less See more
7
  • Like
Reactions: 2
21 - 40 of 930 Posts
Si te qenka e mbrojtur kur aty paska qen gjithmon nje pist e aeroportit.
Po keta ekologet nuk kan se me cfar te mirren ter diten, edhe i dalin gjithckaje kunder.
Me ligj mbrohet nga viti 2004. Ndërsa pista e fluturimit ka qenë aty më herët.
Si te qenka e mbrojtur kur aty paska qen gjithmon nje pist e aeroportit.
Po keta ekologet nuk kan se me cfar te mirren ter diten, edhe i dalin gjithckaje kunder.
Pikerisht, KA QENE aeroport, e nuk eshte me. Zona eshte shpallur e mbrojtur qe ne vitin 2004. Me te njejten logjike qe po lexoj nga shume ne kete forum me qe paska qene Apollonia qytet, hajde te ndertojme nje qytet te ri mbi te edhe ti veme kazmen trashegimise kulturore.

Fatkeqesisht edukimi dhe ndergjegjesimi mjedisor ne Shqiperi jane ende ne nivelet e kultures afrikane dhe pushtetaret perfitojne pikerisht nga kjo gje duke "i shitur" investimet nen vellon e prosperitetit ekonomik. Ne fakt realiteti eshte krejt tjeter. Zonat e mbrojtura jane nen pronesi shteterore dhe shtetit nuk i duhet te kompensoje as kerkund per ndertime aty dhe zgjedh pikerisht keto zona "pa pronar" per te bere investime kolosale ne kurriz te natyres. Aeroporti mund te ndertohet ne qindra vende te tjera pa impakt mjedisor (bie fjala ne fushat e Risilise ne luginen e Lumit te Vlores ose ne pllajat e Kanines) por ne toka bujqesore shtetit do i duhet te kompensoje pronaret per token dhe i bien shkurt duke shitur natyren shqiptare. Paradoksi eshte qe i reklamojne keto invenstime "per turizem" kur ne fakt ato shkaterrojne pikerisht ate natyre per te cilen turistet do vijne te shohin.
See less See more
Kur ka pas natyr aty edhe cfar ka per te vizituar? Edhe kur paska pasur turist ne ate zone? Kur vet banoret e asaj zone dolen ne intervist te kenaqur, ku eshte problemi tek ti tani?
Ne cdo vend te mundshem ku mund te ndertohet aeroporti do te dali nje problem me dike, sepse Shqiperia esht vend i vogel por me njerez me kompleksa te medha.
See less See more
Pikerisht, KA QENE aeroport, e nuk eshte me. Zona eshte shpallur e mbrojtur qe ne vitin 2004. Me te njejten logjike qe po lexoj nga shume ne kete forum me qe paska qene Apollonia qytet, hajde te ndertojme nje qytet te ri mbi te edhe ti veme kazmen trashegimise kulturore.

Fatkeqesisht edukimi dhe ndergjegjesimi mjedisor ne Shqiperi jane ende ne nivelet e kultures afrikane dhe pushtetaret perfitojne pikerisht nga kjo gje duke "i shitur" investimet nen vellon e prosperitetit ekonomik. Ne fakt realiteti eshte krejt tjeter. Zonat e mbrojtura jane nen pronesi shteterore dhe shtetit nuk i duhet te kompensoje as kerkund per ndertime aty dhe zgjedh pikerisht keto zona "pa pronar" per te bere investime kolosale ne kurriz te natyres. Aeroporti mund te ndertohet ne qindra vende te tjera pa impakt mjedisor (bie fjala ne fushat e Risilise ne luginen e Lumit te Vlores ose ne pllajat e Kanines) por ne toka bujqesore shtetit do i duhet te kompensoje pronaret per token dhe i bien shkurt duke shitur natyren shqiptare. Paradoksi eshte qe i reklamojne keto invenstime "per turizem" kur ne fakt ato shkaterrojne pikerisht ate natyre per te cilen turistet do vijne te shohin.
As pllajat e kanines dhe as fushat e risilise nuk jane te pershtatshme, bregu i lumit eshte larg dhe pa infrastrukture kurse kanina eshte e ngritur me sa di une, aeroportet ndertohen sa me ulet. aeroporti duhet te jet midis vlores dhe fierit, vetem aty ka kuptim, ata mund ta benin nga ana tjeter e autostrades, po aty eshte me afer kodrave.
See less See more
^^ Pse fushat e Risilisë nuk qenkan të përshtatshme? Në google maps duket si një vendndodhje e mirë për një aeroport.
per te ndertuar ndoshta por si vendndodhje? duhet te jesh i lidhur me infrastrukture, vetem nese del rruga e lumit deri ne himare, dhe nese lidhet me aksin tjeter levan-tepelene, por sidoqofte ajo eshte zone pa ndonje zhvillim.
per te ndertuar ndoshta por si vendndodhje? duhet te jesh i lidhur me infrastrukture, vetem nese del rruga e lumit deri ne himare, dhe nese lidhet me aksin tjeter levan-tepelene, por sidoqofte ajo eshte zone pa ndonje zhvillim.
Ato pak km bëhen, kurse natyrën vështirë ta ribësh pasi të jetë shkatërruar.
See less See more
Kur ka pas natyr aty edhe cfar ka per te vizituar? Edhe kur paska pasur turist ne ate zone? Kur vet banoret e asaj zone dolen ne intervist te kenaqur, ku eshte problemi tek ti tani?
Ne cdo vend te mundshem ku mund te ndertohet aeroporti do te dali nje problem me dike, sepse Shqiperia esht vend i vogel por me njerez me kompleksa te medha.
Informohu para se të shkruash: https://en.wikipedia.org/wiki/Vjosa-Narta_Protected_Landscape
Banorët e zonës nuk arrijnë t'a përceptojnë se çfarë ndikimi ekologjik do ketë ndërtimi i aeroportit aty.
See less See more
Ato pak km bëhen, kurse natyrën vështirë ta ribësh pasi të jetë shkatërruar.
nuk po nenvleresoj rendesine e natyres, thjesht po thoja qe aty ku e kane piketuar si vend gjegrafik eshte i shkelqyer sepse nderthur vloren qe ka potencial per turizem dhe fierin qe ka industrine, dhe jo vetem aq por lidhet me levan-tepelene qe lidhet skajet jugore, dhe fier-berat per turizem kulturor,

faktikisht ku aeroport mund edhe te spostohej me shume ne drejtimin te fierit aty ku ke plot hapesire per te ndertuar dhe nuk ka asnje impakt ekologjik, por ndoshta kane zgjedhur pikerisht ate vend aty spese egziston nje piste e tille ... ose eshte ajo puna e shmangjes se shpronesimeve.
See less See more
Ndërtimi i aeroportit të Vlorës

^^ A ka bërë ndonjë studim mbi ndikimin ekologjik z. Dedej apo flet sepse i tha dikush nga lartë të thotë këto fjalë?
^^

Argumentim tipik pas nje deshtimi ne qeverisje dhe marrje vendimi pa studime perkatese. Praktikisht zoti Dedej thote qe meqe u kujtuam qe kjo zone na binka ne zone te mbrojtur atehere po e heqim kete pjese nga zona e mbrojtur qe te jemi ne rregull. Pra me pak fjale te mbulojme m* me sh*. Bene nje gabim qe dhane leje per ne zone te mbrojtur dhe tani duan te bejne gabim tjeter per te hequr siperfaqen nga zona e mbrojtur. Keta nuk kane koncept qeverisjeje fare.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Aeroporti i Vlorës – Negociatat e qeverisë me 3 kompanitë turke nisin pas 15 ditësh

  • Like
Reactions: 2
Shpenzimet për aeroportin e Vlorës – Tender 20 mln lekë për konsulencë ligjore e financiare

Rama ne Turqi/Faza e fundit e linjes ajrore

A është Edi Rama TV kjo apo çfarë? Në Youtube emnin e paska Këshilli i Ministrave ndërsa përmbajtja koka Edi Rama. Niveli i propagandës dhe kapjes mbi qiell.
21 - 40 of 930 Posts
Top