SkyscraperCity Forum banner

[VIA] Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës | Vlora International Airport

154479 Views 929 Replies 97 Participants Last post by  Kumanovari
Main technical data :
The airport will be provided with 1 runway, 7 taxiways and 4 aprons
Airfield infrastructure category - 4E
Runaway length - 3,2km
Taxiways length - 3,9km
Aprons and junctions area - 200,000m2
Access roads 3,9km
Service roads 3,6km
Perimetral roads - 5,8km Approx .
Value of infrastructure works ( air side & land side infrastructure ) : 75 Million Euro

See less See more
7
  • Like
Reactions: 2
461 - 480 of 930 Posts
Po i bie ketij avazit te zones se mbrojtur, a thua se ate e ka bere zone te mbrojtur perendia.
Zone te mbrojtur e ka bere vete Rama apo ndonje paraardhes i tij.
Tani do ta çmbroje, sepse ka interes me shume.

Dhe kur flet se eshte e mbrojtur me ligj as e ke idene sesi krijohen zonat e mbrojtura.
Ato krijohen me VKM (sa per informacion ajo KM tek ky term eshte Rama tani).
Pra e thene thjesht: ka nje VKM qe e ben zone te mbrojtur, behet nje VKM tjeter qe e heq nga zone e mbrojtur.

Pastaj ta dish ti me cfare hartash dhe metodologjish jane bere zonat e mbrojtura nuk do ishe aq partizan i tyre.

Thjesht per t'u sqaruar atyre (jo ty, se nuk ke interes te sqarohesh) qe duan te dine ç'do me thene "Zone e Mbrojtur".
VKM-ja qe e ka krijuar nuk eshte as Bibel e as Kuran, ashtu sic nuk eshte KM-ja qe e ka miratuar as Zot e as Allah!
Po jo me te keqen se VKM-te nuk jane VK. Vijne si nje pasoje e proceseve te gjata konsultimi dhe diskutimi me pale interesi. Nuk shpallet nje zone e mbrojtur nqs nuk ka nje studim apo nje vleresim qe verteton vlerat natyrore dhe peizazhistike te saj, nje propozim zyrtar, konsultim me gjithe ministrite dhe institucionet kerkimore-shkencore dhe vendimi vjen ne fund. Nuk mund te shtohen dhe hiqen zonat e mbrojtura sipas qejfit se pastaj i bie te jesh shtet diktatorial, ku nje i cmendur ben cfare i do palla pa pyetur cfare ligjesh apo vendimesh te meparshme ka.

Nejse, jo se jemi larg shtetit diktatorial me nje te cmendur ne krye, por te pakten ka ca qe luftojne qe ky i cmendur te permbahet dhe te permbahet pikerisht nga ligjet dhe vendimet. Shume te tjere e kane ngrene propaganden me kohe dhe i jane perulur perandorit ne cfaredo cmendurie qe ai ben dhe kur ti vijne mendte atyre do jete shume vone per kete komb.

See less See more
✈MË NË FUND rrugë ndërtimi i një tjetër porte të qiellit të Shqipërisë, Aeroporti i Ndërkombëtar i Vlorës, i cili do të jetë një tjetër motor i ri i ekonomisë shqiptare përtej pandemisë☀🇦🇱

✍ Nënshkruhet kontrata e shumëpritur pas një pune të gjatë këmbëngulëse dhe brenda Mandatit të Tretë kjo portë e re do të hapet për shqiptarët e për turistët nga mbarë bota🤝

#VLORA❤
#ShqipëriaeArdhmjaJonë ⭐
#SkaKohëPërPushim 🏃🏻‍♂️

Edi Rama Facebook
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Hajde forcaa!!tani vetem Korça me Saranden mbeten
  • Like
Reactions: 1

Është nënshkruar sot kontrata me konscorciumin fitues për ndërtimin e aeroportit ndërkombëtar të Vlorës, fitues për të cilin janë shpallur tre kompani: Mabetex Group, YDA Group she A2 SHPK.
Punimet do të nisin brenda 14 muajsh dhe vlera e ndërtimit të tij shkon 104 milionë euro, deklaroi ministrja e Infrastrukturës, Belinda Balluku.
See less See more
Hajde forcaa!!tani vetem Korça me Saranden mbeten
Personalisht në Korçë e shikoj shumë të vështirë ndërtimin e një aeroporti
  • Like
Jo i veshtire, por totalisht jashte realitetit. Nuk ka per tu ndertuar kurre.
  • Like
Do behet e tha Edi dihe.. Mund te vonoj po nga 3 vite por besoj do behet..gjithcka qe ka then Edi esht ber vec qe jan vonuar pak me afatin por zdomethen gje kjo..(Esht e keqja me e vogel) rendesi ka qe do behet ne te ardhmem
See less See more
  • Like
Aeroporti i sarandes kan pershtypien qe do ket edhe me interess nga i vlores. Saranda eshte e njohur per turizm ne vere, me korfuzin afer, detin edhe portin e jahteve, butrintin edhe gjirokastren. Plus qe ka edhe te huaj qe banojn ne sarande edhe per shqiptare edhe greket qe nuk kane nje aeroport ne pjesen perendimore te greqis. Pra per janine ke vetem selanikun edhe athinen te aksesueshem me makine. Une e kam tmer te kthehem te prinderit sepse preveza vetem ne vere punon.
Ne korce mjafton te bej qeveria nje investim minimal ne piste edhe pas 5/10 vjet mund te mar perpara makineria e turizmit atje
See less See more
  • Like
aty jane toka te kripura, se te ishin toka bujqesore nuk i shpronesoje dot kurre. Nuk e kam parasysh sa zogj ka atje.
Aeroportet vec fitim kan pse jo te mos behet? Dhe ne fakt nje aeroport dhe ne Shkoder ose nje rrug qe ta lidh shpejt me aeroportin e kuksit duhet! (Ose te bihen cmimet ne Rinasin) Dhe kompletohen te gjitha qytetet.. Kto te gjitha Jan zhvilim dhe ashtu duhet te jet se esht per te miren ton jo nuk duhet jo ashtu po keshtu..jo po kush do vij etj..
See less See more
  • Like
Aeroporti i sarandes kan pershtypien qe do ket edhe me interess nga i vlores. Saranda eshte e njohur per turizm ne vere, me korfuzin afer, detin edhe portin e jahteve, butrintin edhe gjirokastren. Plus qe ka edhe te huaj qe banojn ne sarande edhe per shqiptare edhe greket qe nuk kane nje aeroport ne pjesen perendimore te greqis. Pra per janine ke vetem selanikun edhe athinen te aksesueshem me makine. Une e kam tmer te kthehem te prinderit sepse preveza vetem ne vere punon.
Ne korce mjafton te bej qeveria nje investim minimal ne piste edhe pas 5/10 vjet mund te mar perpara makineria e turizmit atje
Janina dhe kosturi kan aeroporte dhe Jan lokal kjo nuk esht aspak problem se per 30 minuta Jan ne Athine per shembull dhe shkojn kudo..nese duam te vijn greket ne Sarand qe te shkojn jasht duhet qe biletat te jen te lira dhe te kemi shum destinacione dhe ne kte aspekt ne Sarand besoj qe edhe mundet dikush nga greket te bej sakrificen te vij tek ne dhe te mos jap para per bileten per ne Athine
See less See more
  • Like
Ky do dhe 14 muaj te filloje punimet me cfare tha Balluku.

Gjithsesi te pasurit e nje piste me te gjate ofron mundesi te shumta dhe ne aspektin e cargos. Keto gjera behen me plane te unifikuara qe perfshijne rrjetin rrugor, hekurudhor dhe aeroportet. Projekte infrastrukturore tek-tuk pa nje plan te pergjithshem qe pervijohet me strategji te mirefillta jane gjithmone problematike.

Aeroporti i Korces nuk do jete aeroport pasagjeresh, por aeroport sportiv.
See less See more
  • Like
ate Korfuzin...

:D
See less See more
  • Like
Shqetësimi im më i madh në këtë aeroport është fakti që po ndërtohet në një zonë të mbrojtur. Herët ose vonë Bashkimi Evropian mund të na ndëshkojë me miliona euro dhe të shkatërrojë reputacionin tonë si një shtet autokrat që shkatërron natyrën. Kërcënime të tilla janë njoftuar tashmë.

Sidoqoftë, është një projekt masiv dhe vendimtar për të ardhmen e turizmit dhe shtetit shqiptar. Së bashku me projektin EMAAR në Durrës, Shqipëria mund të hapë një kapitull të ri në 3-4 vjet.

Por pyetja që mbetet është se nëse Rama është vërtet serioz në lidhje me këto projekte, pse nuk i ka bërë ato gjatë 8 viteve të fundit si Kryeministër i Shqipërisë?
See less See more
  • Like
Shqetësimi im më i madh në këtë aeroport është fakti që po ndërtohet në një zonë të mbrojtur. Herët ose vonë Bashkimi Evropian mund të na ndëshkojë me miliona euro dhe të shkatërrojë reputacionin tonë si një shtet autokrat që shkatërron natyrën. Kërcënime të tilla janë njoftuar tashmë.

Sidoqoftë, është një projekt masiv dhe vendimtar për të ardhmen e turizmit dhe shtetit shqiptar. Së bashku me projektin EMAAR në Durrës, Shqipëria mund të hapë një kapitull të ri në 3-4 vjet.

Por pyetja që mbetet është se nëse Rama është vërtet serioz në lidhje me këto projekte, pse nuk i ka bërë ato gjatë 8 viteve të fundit si Kryeministër i Shqipërisë?
Kto lloj projektesh nuk nisen thjeshte nga deshira e nje KM.
Nuk ka KM ne bote te mos doje te realizoje projekte madhore.
Keto projekte konkretizohen kur behen bashke disa faktore qe do ta benin vepren fizibel...dhe nese nuk eshte tentuar me pare besoj se kuptohet lehte arsyeja.

Gjate ketyre 7-8 viteve jane hedhur disa baza te cilat kane dhene rezultate, sidomos ne keto 3 vitet e fundit, por sidoqofte nuk kemi arritur te kalojme ne nivel tjeter(ne ate qe ben dallimin).
Tani po tentohet te arrihet pikerisht kjo.
See less See more
  • Like
Behxheti I paska kerku qeveritarve qe te mos e sterzgjatin me keso gjerash koti, por ta minimizojn afatjn, ne menyr qe kompania e tij fituse per ndertimin e aeroportit te filloj punes sa ma parë.

Une, pajtohem plotesisht.

Une dyshoje shume ne kit pune me duket vetem propagand zgjedhore, begjet pacolli ka vetem llafe ase nje veper nuk ka realizue ky njeri vetem do fabrika te mesme shume pake

E kuptoj medimin tende ktu, por aeroporti i Vlores nuk mund te beheshe me shpejt, se kush do vizitonte nje Vlore qe dukshe si Kabul ala deti, ata 3-4 vitet na duhen patjeter per ta kthyer anen tjeter e qytetit ne nivelin e duhur, mendimi im.
See less See more
  • Like
Ky vetem privatizim te tokave ka ba dhe villa per familart e vet dhe 3 ndertesa ne hajvali 2 prej tyre i ka shit e njo per familart e vet dhe fabriken e tubave ne ferizaje e ka privatizue dhe fabriken e dritareve ne lebane te prishtines se ky sen dreqit nuk vyne ne nga ana e gollokut kemi nje shprehje ( ne marece burra te mir nuk ka dhe besa ase trima e aqe ma pake patriote)
See less See more
  • Like
461 - 480 of 930 Posts