SkyscraperCity Forum banner
701 - 720 of 767 Posts

· #Albania
Joined
·
12,547 Posts
Aeroporti i Vlorës, Rama: Punimet kanë ecur shumë mirë, fluturimi i parë gati në fund të vitit 2024

Fluturimi i parë në Aeroportin e Vlorës pritet të bëhet në fund të vitit 2024. Nga një takim me operatorët turistikë në Vlorë, kryeministri Rama tha punimet në aeroportin e Vlorës kanë ecur me ritme shumë të mira nëse nuk ndodh asgjë e papritur fluturimi i parë do të mbahet në dhjetor të vitit 2024.
 

· Registered
Joined
·
1,071 Posts

· Registered
Joined
·
1,019 Posts
Ne perpjekje per te kuptuar rendesine e Konventes se Bernes dhe a mundet te kerkoje pezullim te punimeve, bera nje kerkim te shpejte ne Google.

Per cudi, ne te gjithe "raportimet" nuk jepet nje link, te cilit i referohet lajmi.
Po keshtu, edhe ne site-in e coe ku eshte pershkruar takimi, axhenda dhe vendimet, nuk ka ndonje lajm ne lidhje me Vloren:

Edhe nese kerkon ne google me "vlora albania bern convention", dalin vetem portalet shqiptare qe citojne njera-tjetren.

Jo se ka ndonje rendesi, pasi i hodha nje sy gjithe "open files" dhe te krijohet menjehere pershtypja qe kjo "konvente" eshte krijuar per te mbrojtur breshkat dhe biodiversitetin, por vetem nga vandalet e Ballkanit, sepse nuk pashe ndonje ceshtje te hapur per Evropen. BOH ...
 

· Registered
Joined
·
1,071 Posts
Ne perpjekje per te kuptuar rendesine e Konventes se Bernes dhe a mundet te kerkoje pezullim te punimeve, bera nje kerkim te shpejte ne Google.

Per cudi, ne te gjithe "raportimet" nuk jepet nje link, te cilit i referohet lajmi.
Po keshtu, edhe ne site-in e coe ku eshte pershkruar takimi, axhenda dhe vendimet, nuk ka ndonje lajm ne lidhje me Vloren:

Edhe nese kerkon ne google me "vlora albania bern convention", dalin vetem portalet shqiptare qe citojne njera-tjetren.

Jo se ka ndonje rendesi, pasi i hodha nje sy gjithe "open files" dhe te krijohet menjehere pershtypja qe kjo "konvente" eshte krijuar per te mbrojtur breshkat dhe biodiversitetin, por vetem nga vandalet e Ballkanit, sepse nuk pashe ndonje ceshtje te hapur per Evropen. BOH ...
Duket qe je lexues i dobet. Lista e vendimeve: https://rm.coe.int/misc-e-2022/1680a948d2

Ne faqen 16-17 mund te lexosh qartazi:

The Chair proposed that, with regard to the information of the complainant that the construction of the airport is quickly progressing and in order to not lose momentum on this pressing case, the Standing Committee should take a strong decision based upon the expert’s conclusions, thus the Committee urged the Albanian government to:
- Suspend the construction of the Airport due to its apparent lack of adherence to national and international laws;
as well as to:
  • Initiate a comprehensive Wildlife Monitoring Programme;
  • Revise the existing EIA based on the rigorous data of the Wildlife Monitoring Programme, and;
  • Collect more data and provide a new database submission on the Emerald Network site.


Je aq i verber ne patronazhizmin tend ndaj vendimeve te kesaj qeverie sa qe nuk e ke problem te hedhesh balte dhe mbi vendime Europiane. Konventa e Bernes eshte instrument juridik per ruajtjen e natyres nga Keshilli i Europes. Me njerez si ty Shqiperia e ka te sigurt te ardhmen europiane...
 

· Registered
Joined
·
1,019 Posts
Duket qe je lexues i dobet. Lista e vendimeve: https://rm.coe.int/misc-e-2022/1680a948d2

Ne faqen 16-17 mund te lexosh qartazi:

The Chair proposed that, with regard to the information of the complainant that the construction of the airport is quickly progressing and in order to not lose momentum on this pressing case, the Standing Committee should take a strong decision based upon the expert’s conclusions, thus the Committee urged the Albanian government to:
- Suspend the construction of the Airport due to its apparent lack of adherence to national and international laws;
as well as to:

    • Initiate a comprehensive Wildlife Monitoring Programme;
    • Revise the existing EIA based on the rigorous data of the Wildlife Monitoring Programme, and;
    • Collect more data and provide a new database submission on the Emerald Network site.


Je aq i verber ne patronazhizmin tend ndaj vendimeve te kesaj qeverie sa qe nuk e ke problem te hedhesh balte dhe mbi vendime Europiane. Konventa e Bernes eshte instrument juridik per ruajtjen e natyres nga Keshilli i Europes. Me njerez si ty Shqiperia e ka te sigurt te ardhmen europiane...
Te premtoj qe ky eshte komenti im i fundit ne lidhje me postimet e tua, per arsye se nuk dua te ushqej me tej trollizmin tend ne kete forum dhe ne respekt te anetareve te tjere kontribues ketu, duke injoruar helmin ballkaniko-katunaresk qe vjen hedh ketu, me shpresen qe helmi qe konsumon ti cdo dite mund t'i shkaktoje ndonje problem Rames, Berishes, apo kujdo tjeter qe ta ka bere aq fiksim, saqe me ata fle, me ata zgjohesh.

Ne lidhje me komentin tim:

Vetem sa e perforcove idene time ne lidhje me seriozitetin e kesaj konvente. Komenti qe ke postuar eshte perfshire ne dosjen e Hidrocentralit mbi Vjose. Prandaj nuk e kisha pare.
Por, mesa duket, meqe ne Vjose nuk u be HEC, por, perkundrazi u mor ne mbrojtje, Konventa vazhdon me moton "Ujk, prape pa qethur ti?"

Shqiperia eshte nje pyll i madh me 2 milion banore. I vetmi problem qe nuk kemi ne eshte mjedisi. Kemi aq shume, uje, pyje, kafshe, saqe nuk dime cfare te bejme me to. Sa per krahasim, ne Holande, ne te njejten siperfaqe jetoje 8 here me shume njerez.
Ndaj, i vetmi "patronazhim" imi eshte ndaj investimeve ne infrastrukture, rruge, aeroporte, kulla, hotele, turizem. Prandaj kam ardhur ne nje forum si SkyScraper, me fokusin kryesor tek ndertimet dhe, ne pergjithesi, zhvillimin. Ndaj dhe nuk kenaqem si ty me idene qe mund te nderpritet ndertimi i nje aeroporti, sepse nje burokrat i nje komiteti qe nuk e di ku bie Vlora, i kerkoka qeverise se nje vendi te mos ta ndertoje aeroportin se i prish qetesine mjelmave dhe breshkave.

Nese te qenit pro puneve dhe jo pengesave me identifikon mua me qeverine, atehere, po, jam me qeverine. Nese ideja jote per te farmakosur qeverine eshte t'i biesh cdo pune qe behet, atehere ke zgjedhur taktiken e gabur, sepse, sic ta kam thene, ketij populli (ne shumice) nuk i pelqen balta, i pelqejne aeroportet, hotelet luksoze, shtepite e mira, makinat e mira, me nje fjale "la dolce vita" dhe kete nuk e ve re dot tek port-halet joq-iste qe ushqejne negativititetin ne boshllikun qe rrethohet nga kafka e atyre qe i konsiderojne si burime informacioni.
 

· Registered
Joined
·
911 Posts
Te premtoj qe ky eshte komenti im i fundit ne lidhje me postimet e tua, per arsye se nuk dua te ushqej me tej trollizmin tend ne kete forum dhe ne respekt te anetareve te tjere kontribues ketu, duke injoruar helmin ballkaniko-katunaresk qe vjen hedh ketu, me shpresen qe helmi qe konsumon ti cdo dite mund t'i shkaktoje ndonje problem Rames, Berishes, apo kujdo tjeter qe ta ka bere aq fiksim, saqe me ata fle, me ata zgjohesh.

Ne lidhje me komentin tim:

Vetem sa e perforcove idene time ne lidhje me seriozitetin e kesaj konvente. Komenti qe ke postuar eshte perfshire ne dosjen e Hidrocentralit mbi Vjose. Prandaj nuk e kisha pare.
Por, mesa duket, meqe ne Vjose nuk u be HEC, por, perkundrazi u mor ne mbrojtje, Konventa vazhdon me moton "Ujk, prape pa qethur ti?"

Shqiperia eshte nje pyll i madh me 2 milion banore. I vetmi problem qe nuk kemi ne eshte mjedisi. Kemi aq shume, uje, pyje, kafshe, saqe nuk dime cfare te bejme me to. Sa per krahasim, ne Holande, ne te njejten siperfaqe jetoje 8 here me shume njerez.
Ndaj, i vetmi "patronazhim" imi eshte ndaj investimeve ne infrastrukture, rruge, aeroporte, kulla, hotele, turizem. Prandaj kam ardhur ne nje forum si SkyScraper, me fokusin kryesor tek ndertimet dhe, ne pergjithesi, zhvillimin. Ndaj dhe nuk kenaqem si ty me idene qe mund te nderpritet ndertimi i nje aeroporti, sepse nje burokrat i nje komiteti qe nuk e di ku bie Vlora, i kerkoka qeverise se nje vendi te mos ta ndertoje aeroportin se i prish qetesine mjelmave dhe breshkave.

Nese te qenit pro puneve dhe jo pengesave me identifikon mua me qeverine, atehere, po, jam me qeverine. Nese ideja jote per te farmakosur qeverine eshte t'i biesh cdo pune qe behet, atehere ke zgjedhur taktiken e gabur, sepse, sic ta kam thene, ketij populli (ne shumice) nuk i pelqen balta, i pelqejne aeroportet, hotelet luksoze, shtepite e mira, makinat e mira, me nje fjale "la dolce vita" dhe kete nuk e ve re dot tek port-halet joq-iste qe ushqejne negativititetin ne boshllikun qe rrethohet nga kafka e atyre qe i konsiderojne si burime informacioni.
Problemi esht se jan fut njerzi me funksione te ndryshme qe marin pag per kto qe i shkrujn ktu dhe jo vetm,
Qellimi esht demtimin e gjith trojeve shqiptare, nxitjes se urrejtjes fetare politike ekonomike
Ata njerzi nuk e perfaqsojne shprehjen e lir
Ata njerzi i gjane ne telivizione si analist si akademik si bizmismen si politikan e besa ne menyren agresive ne rrjetet sociale.
 

· Smart User
Joined
·
5,866 Posts
Te premtoj qe ky eshte komenti im i fundit ne lidhje me postimet e tua, per arsye se nuk dua te ushqej me tej trollizmin tend ne kete forum dhe ne respekt te anetareve te tjere kontribues ketu, duke injoruar helmin ballkaniko-katunaresk qe vjen hedh ketu, me shpresen qe helmi qe konsumon ti cdo dite mund t'i shkaktoje ndonje problem Rames, Berishes, apo kujdo tjeter qe ta ka bere aq fiksim, saqe me ata fle, me ata zgjohesh.

Ne lidhje me komentin tim:

Vetem sa e perforcove idene time ne lidhje me seriozitetin e kesaj konvente. Komenti qe ke postuar eshte perfshire ne dosjen e Hidrocentralit mbi Vjose. Prandaj nuk e kisha pare.
Por, mesa duket, meqe ne Vjose nuk u be HEC, por, perkundrazi u mor ne mbrojtje, Konventa vazhdon me moton "Ujk, prape pa qethur ti?"

Shqiperia eshte nje pyll i madh me 2 milion banore. I vetmi problem qe nuk kemi ne eshte mjedisi. Kemi aq shume, uje, pyje, kafshe, saqe nuk dime cfare te bejme me to. Sa per krahasim, ne Holande, ne te njejten siperfaqe jetoje 8 here me shume njerez.
Ndaj, i vetmi "patronazhim" imi eshte ndaj investimeve ne infrastrukture, rruge, aeroporte, kulla, hotele, turizem. Prandaj kam ardhur ne nje forum si SkyScraper, me fokusin kryesor tek ndertimet dhe, ne pergjithesi, zhvillimin. Ndaj dhe nuk kenaqem si ty me idene qe mund te nderpritet ndertimi i nje aeroporti, sepse nje burokrat i nje komiteti qe nuk e di ku bie Vlora, i kerkoka qeverise se nje vendi te mos ta ndertoje aeroportin se i prish qetesine mjelmave dhe breshkave.

Nese te qenit pro puneve dhe jo pengesave me identifikon mua me qeverine, atehere, po, jam me qeverine. Nese ideja jote per te farmakosur qeverine eshte t'i biesh cdo pune qe behet, atehere ke zgjedhur taktiken e gabur, sepse, sic ta kam thene, ketij populli (ne shumice) nuk i pelqen balta, i pelqejne aeroportet, hotelet luksoze, shtepite e mira, makinat e mira, me nje fjale "la dolce vita" dhe kete nuk e ve re dot tek port-halet joq-iste qe ushqejne negativititetin ne boshllikun qe rrethohet nga kafka e atyre qe i konsiderojne si burime informacioni.
Nuk e kuptoj pse po i gjuhesh @lubardos per nje vendim qe e ka marre nje institucion Evropian?

Ai vetem postoi lajmin, nuk e shprehu fare perkrahjen apo kundershtine lidhur me ate vendim.
 

· Registered
Joined
·
354 Posts
Cfare nuk te pelqen?
Nese deshiron te informohesh, hap harten e Shqiperise dhe do shikosh hapesira te tera ku nuk ka kembe njeriu.
Ju mbetet duke lexuar portaleve dhe ju duket sikur Shqiperia eshte nje pllake e madhe betoni.
Mos shko në Holandë të bësh krahasmie sepse po ta krahasojmë Shqipërinë me New York, do dalim edhe më mirë nga pikëpamja e dendësisë së popullsisë dhe po ta krahasojmë me North Pole, do kemi përqindje më të lartë të pyjeve. Mjafton të shikosh vendet e rajonit. Shqipëria ka përqindjen më të ulët të hapësirave pyjore dhe përqindjen më të madhe në 20 vitet e fundit sa u përket humbjeve të pyjeve: Global Deforestation Rates & Statistics by Country | GFW (globalforestwatch.org) Për vitet 1990 deri 2000 mos flasim fare sepse ajo kohë ishte kaos. Gjithashtu mjafton edhe me sy të shikosh, në Shqipëri mbizotërojnë mbeturina, ku të shikosh. Lumenjt e Shqipërisë çojnë dit pas dite mbeturina në drejitm të bregdetit.
 

· Registered
Joined
·
1,668 Posts
Pse kam pershtypjen qe kjo puna e Bernës eshte kurdisje e fqinjve tanë? Aeroporti ne Vlore dhe aeroporti ne Sarande nqf se ndertohen e çojne numrin e turisteve ne Shqiperi nga 6 ne 10 milion. Bejini llogarite vete se kë bezdisin kto numra. Para ca viteve desh na sollen gjithe plehrat e evropes ne Shqiperi, por nuk degjova asnje nga kto organizatat evropiane te ngrinin një shqetesim te vetem mbi demet qe mund t'i sillnin mjedisit natyror 😏
 

· Registered
Joined
·
3,187 Posts
Vazhdoj te cuditem me perlat qe dalin nga goja (apo dora ketu) e cave. Tani dendesia e popullsise qenka e lidhur me mbrotjen e mjedisit. Dmth kur psh shkretetira e Saharase vazhdon dhe rritet dhe perha toka blegtorale dhe pyje dhe zhvendos njerez, atehere kjo eshte gje e mire per mjedisin sepse nuk ka me njerez.
 

· Registered
Joined
·
1,019 Posts
Vazhdoj te cuditem me perlat qe dalin nga goja (apo dora ketu) e cave. Tani dendesia e popullsise qenka e lidhur me mbrotjen e mjedisit. Dmth kur psh shkretetira e Saharase vazhdon dhe rritet dhe perha toka blegtorale dhe pyje dhe zhvendos njerez, atehere kjo eshte gje e mire per mjedisin sepse nuk ka me njerez.
Pse cuditesh?
Te gjitha gjallesat ne Toke ndajne nje siperfaqe te fundme.
Njerezit e kane rritur vazhdimisht kete siperfaqe sepse e kane nisur me 2 persona(Eva dhe Adami) dhe sapo arriten 8 miliarde.
Ne kete proces jane prere pyje, jane perzene specie kafshesh per t'u hapur vend qyteteve.
Si mendon ti? Ka me shume specie bimore dhe shtazore ne Milano, apo ne Shebenik? Ne Amazon apo Rio de Zhanerio?

Logjika ime ishte qe Shqiperia eshte vend i pasur nga pikepamja natyrore.
Qellimi i ketij brezi, por dhe i disa brezave ne vazhdim duhet te jete pasurimi nga pikepamja e urbanizimit.
Ideja ime eshte qe Shqiperia ka mangesi ne qyteterim dhe jo ne natyre, apo diversitet speciesh.

Per kete arsye dhashe shembullin e Holandes.
Aty ku dendesia eshte disa here me e madhe ne njerez, natyrisht qe siperfaqet natyrore do jene me te kufizuara.
Do zene me shume vend qytetet dhe fshatrat.

Psh, ne krahasim me Shqiperine, siperfaqja pyjore e Holandes eshte rreth 3 here me e vogel.
Me aritmetike te thjeshte, cdo holandez ka rreth 14 here me pak pyll ne dispozicion se cdo shqiptar.
 
701 - 720 of 767 Posts
Top