SkyscraperCity Forum banner

[VIA] Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës | Vlora International Airport

165431 Views 979 Replies 100 Participants Last post by  rene1234
7
Main technical data :
The airport will be provided with 1 runway, 7 taxiways and 4 aprons
Airfield infrastructure category - 4E
Runaway length - 3,2km
Taxiways length - 3,9km
Aprons and junctions area - 200,000m2
Access roads 3,9km
Service roads 3,6km
Perimetral roads - 5,8km Approx .
Value of infrastructure works ( air side & land side infrastructure ) : 75 Million Euro
See less See more
  • Like
Reactions: 2
61 - 80 of 980 Posts
Ca gare nderkombetare, me siguri do e mare koncesionin Kastrati&Co qe kan mare cdo gje te mundshme ne Shqiperi.
  • Like
Reactions: 4
Neser prezantohet projekti në Vlorë, projekti esht zhvilluar nga e njëjta studio Italiane që ka projektuar stadiumin kombëtar.

See less See more
  • Like
Reactions: 5
Ca gare nderkombetare, me siguri do e mare koncesionin Kastrati&Co qe kan mare cdo gje te mundshme ne Shqiperi.
:eek:kay:

^^
Aeroporti i Vlorës ka prespektiv dhe është shum joshes për bizneset ndërkombtare, pse gjith ky pesimizem?!
Mendoj se problemi qendron te qeveria dhe jo te aeroporti!
  • Like
Reactions: 4
4
Projekti esht super as nuk krahasohet me aeroportin e Tiranës , do ndërtohet një zonë e tërë ekonomike vreshta rrushi , aeroporti , qytet turistik ...See less See more
  • Like
Reactions: 5
Dmth, njera ane do jete shitore dhe tjetra do jete aeroporti. Mirepo se kuptoj pse eshte pjesa ka aeroporti i ndare ne disa mini ndertesa? A nuk ben kjo te veshtire qe te leviz njeri prej vendit ne vend? (mfal nese kom ba gabime ne gramatik)
Dmth, njera ane do jete shitore dhe tjetra do jete aeroporti. Mirepo se kuptoj pse eshte pjesa ka aeroporti i ndare ne disa mini ndertesa? A nuk ben kjo te veshtire qe te leviz njeri prej vendit ne vend? (mfal nese kom ba gabime ne gramatik)
^^ Ti vendosa siper disa foto ku duket ndarja në pjesë , secila pjesë do jetë e dedikuar për terminalet e ndryshëm. Qyteti turistik ( marina ) dhe vreshta do ndertohet afer detit nuk jan te ngjutura me aeroportin .

Ky do jet aeroporti ma i madh në Shqipëri , ndryshi nga aeroporti i Kukësit dhe Sarandës do të jetë ndërkombëtare dhe jo turistik .
Besoj jane ndare ne disa terminale ne menyre qe te minimizohet impakti ne natyre duke mos krijuar godine shumekateshe.
Nje gje ama nuk arrij ta kuptoj plotesisht,se si do behet shoqerimi ne aeroport...do kishte qene super nepermjet tuneleve.
E ka ndjekur ndo njeri prezantimin? Se kuptoj kete projekt, eshte gjigant, cfare jane gjithe keto terminale?
E ka ndjekur ndo njeri prezantimin? Se kuptoj kete projekt, eshte gjigant, cfare jane gjithe keto terminale?
Po e ndjek tani po me shume sesa specifikime teknike ka thjesht ligjerata te Edit e ketyre cerrave te tjere...besoj ne vijim do japin me shume detaje se ne nje pike u tha qe po paraqitet sot ne menyre te pergjithshme por qe esht projekt shume voluminoz.
  • Like
Reactions: 1
Eshte nje gisht mezi per aeroportin e tiranes dhe kinezeve qe kercenojne me arbitrazh sa here qe qeveria u terheq veshin, ky projekt e nxjer jashte loje rinasin komplet, por eshte teper ambicioz per tu besuar, une jam skeptik per vete.
  • Like
Reactions: 3
Per mendimin tim Vlora ka shume potencial dhe duke qene shume afer me rivieren ky aeroport eshte mese fizibel(Rama permendi edhe tunelin e famshem ne llogara)...persa i perket aeroportit te Tiranes mezi pres qe te dali jashte loje po me shume gjasa kinezeve sdo ju prishi shume pune se deri sa te jete operativ ky i Vlores do ti kete ngelur shume pak vite koncesion atyre kurvave...shpresoj me shume tek ai i Kukesit qe nese eshte e vertete qe do jete operativ ne 2021(e riperseriti Rama ne fjalim) atehere do influencoje ne uljen e tarifave drastikisht.
  • Like
Reactions: 3
E ka ndjekur ndo njeri prezantimin? Se kuptoj kete projekt, eshte gjigant, cfare jane gjithe keto terminale?
Projekti me sa kam kuptuar unë esht i ndarë në 3 pjesë, pjesa e parë aeroporti sëbashku me terminalet dhe zonat komerciale , pjesa e dytë zonë për agriturizrm dhe pjesa e tretë do jet resort/marine .
  • Like
Reactions: 2
A ka dhan Rama informacione rreth asaj se kush do ta financon projektin dhe kur shpallet tenderi?
61 - 80 of 980 Posts
Top