SkyscraperCity Forum banner

[VIA] Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës | Vlora International Airport

167185 Views 998 Replies 101 Participants Last post by  shqipo
Main technical data :
The airport will be provided with 1 runway, 7 taxiways and 4 aprons
Airfield infrastructure category - 4E
Runaway length - 3,2km
Taxiways length - 3,9km
Aprons and junctions area - 200,000m2
Access roads 3,9km
Service roads 3,6km
Perimetral roads - 5,8km Approx .
Value of infrastructure works ( air side & land side infrastructure ) : 75 Million Euro
See less See more
7
 • Like
Reactions: 2
921 - 940 of 999 Posts
I madh je z. Kadia. Faleminderit qe me verteton teresisht ato qe them. :)

E para, kjo leje e ka daten 9 nentor 2022. Nderkohe qe aeroporti ka filluar ndertimin ne 28 nentor 2021. Pra per 1 vit cdo punim ndertimor aty eshte bere pa leje. Shteti qe shkel ligjet e veta me te dyja kembet.

E dyta, kjo leje ne fakt po ta lexosh nuk eshte leje perfundimtare por leje me kusht. Eshte nje dokument skuthash per te lare duart dhe per tja treguar atyre qe nuk marrin vesh (shyqyr zotit kush eshte inxhinier ne kete forum e kupton 'dredhine' e kesaj "lejeje") dhe qe ne fakt dyshoj te jete dhe legjitim. Aty thuhet qarte qe leja jepet me kusht dhe kushti eshte 'plotesimi i dokumentacionit tekniko-ligjor'. Pra pa u plotesuar ky dokumentacion nuk mund te procedoje ndertimi. Nderkohe qe aty bulldozerat punojne dite e nate per shtrimin e pistes. Leje perfundimtare deri me sot nuk ka dhe ndertimi nuk duhet te procedoje sipas rregullave, te pakten derisa te plotesohet dokumentacioni tekniko-ligjor. Nese dokumentacioni nuk paska qene plotesuar deri ne 9 nentor 2022, i bie qe cdo veprim ndertimi ne terren deri ne ate kohe paska qene teresisht i jashteligjshem. Pra nje aeroport qe fillon ndertimin pa leje.

Europe na prit, se erdhem :D
Leja e zhvillimit eshte dhene ne 24 nentor 2021, keshtuqe asnje punim nuk eshte bere ilegalisht. U diskutua edhe me lart: leja e ndertimit nuk meret per ato pune qe jane kryer deri me tani, sic nuk meret per rruget. Per punime paraprake meret leje zhvillimi, si ne qindra raste te tjera:

 1. Leje Zhvillimi për objektin: “Strukturë hotelerie 2 kate me 2 kate nëntokë”, me vendndodhje në shëtitoren Qeparo, Bashkia Himarë, me zhvillues Z. Stefan Kokëdhima.
 2. Leje Zhvillimi për objektin: “Objekt hotelerie dhe shërbime 4 kate me një kat nëntokë dhe pishinë, me vendndodhje në Borsh, Bashkia Himarë”, me zhvillues Z. Vasil Jani dhe Z. Sotir Jani.
 3. Leje Zhvillimi për objektin: “Kompleks rezidencial vilash 2 kate me pishinë, me vendndodhje ne Dhërmi, Bashkia Himarë”, me subjekt zhvillues shoqërinë “Erba 2013” sh.p.k.
 4. Leje Zhvillimi për objektin: “Objekt banimi dhe hoteleri 2-3 kate dhe 1 kat nëntokë”, me vendndodhje në Gjilekë, Bashkia Himarë, me zhvillues Z. Bilbil Domi.
 5. Leje Zhvillimi për objektin: “Kompleksi kodër – vila, me funksion struktura banimi 2 – 3 kate, me 1 kat nëntokë, me vendodhje në Potam, Bashkia Himarë”, me subjekt zhvillues shoqërinë “Talha” sh.p.k.
 6. Leje Zhvillimi për objektin: “Hotel Tiara”, me vendndodhje në Bashkinë Durrës, me zhvillues Z. Erion Keci.
 7. Leje Zhvillimi për objektin: “Strukturë hoteliere 4 dhe 6 kate, me 2 kate nëntokë”, me vendndodhje në Bashkinë Sarandë, me subjekt zhvillues shoqërinë “GJOZEZA” sh.p.k.
 8. Leje Zhvillimi për objektin: “Objekt hoteleri dhe shërbime 5 Kate”, me vendndodhje në Orikum, Bashkia Vlorë, me zhvillues Z. Fation Veizaj.
 9. Leje Ndërtimi për objek
Nese sipas teje kjo nuk eshte e vertete atehere problemi eshte me perkufizimet qe jep ligji.

Pas mbarimit te punimeve paraprake, aprovohet leja e ndertimit per ato struktura qe kane nevoj per leje te tille. Ti ke te gjithe te drejten e botes te futesh ne teori konspirative dhe justifikime "jopo ky dokument nuk eshte legjitim, etj etj", po asnjeri ne forum nuk ka nerva te falsifikoje nje dokument vetem qe te te tregoje ty lejen e ndertimit.

Shume ekzakt. Ato jane i njejti kriter, qe ne fakt eshte kriteri bujqesor i perdorimit te tokes. Ne kete analize i kane ndare arbitrarisht ne 3 kritere, per tja rritur artificialisht vleren tokave bujqesore ne Levan, Kafaraj dhe Risili dhe per te nxjerre Akernine arbitrarisht si alternativen me te mire.

Nese ato tre kritere trajtohen si nje, atehere dhe me kete analize klienteliste, qartazi del opsioni i Risilise si me i miri per ndertimin e aeroportit. Per te mos thene qe ka 'anshmeri' te qarta ne pikezim per te nxjerre Akernine si alternativen me te mire me zor. Organizatat mjedisore ja kane numeruar gjithe pasaktesite kesaj VNM-je te bere nga eksperte bakalle me kohe:
Vazhdon injoron komplet pjesen tjeter dhe fokusohesh vetem te ajo qe te intereson... Nese qellimi eshte favorizimi i Akernit atehere, sic e thashe dhe me lart, kriteret: 1) Kryqezimi i rrugeve te shpendeve, 2) zogjte si receptore dhe 3) biodiversiteti NUK do te mereshin parasyshe. Nese qellimi eshte favorizimi i alternativave te tjera, atehere logjikisht, kriteret ku Akerni ka avantazh NUK do te mereshin parasysh. E verteta eshte qe kritere qe favorizojne Akernin DHE kritere qe favorizojne alternativa te tjera jane mare paraysh dhe rezultati eshte Akerni, prandaj behet dhe krahasimi.

E them perseri: ti dhe cdo kush, keni te gjithe te drejten e botes te filloni me konsipracione "jopo kane vendosur 3 kritere kunder Akernit sa per sy e faqje ;), jo po i kane dhene me shume peshe kritereve ne favor te Akernit per avantazh", por keto hipotiza nihiliste ku hidhet poshte cdo gje nuk mund te provohet/disporovohen. Me te njejten logjike cdokush mund te shpiki dhe te thote: "e kane bere sa me afer detit se eshte Atlantida aty". As kjo nuk provohet/disprovohet dot.

Ne fillim ankesa ishte nuk ka leje zhvillimi - doli qe paska leje zhvillimi
Pastaj ankesa ishte nuk ka leje ndertimit - doli qe paska leje ndertimit
Ankesa ishte qe e kane mar me zor drejtorin e aeroportit ne Mynihut

Presim tani piken tjeter te ankimit kronik.
See less See more
Vazhdon injoron komplet pjesen tjeter dhe fokusohesh vetem te ajo qe te intereson... Nese qellimi eshte favorizimi i Akernit atehere, sic e thashe dhe me lart, kriteret: 1) Kryqezimi i rrugeve te shpendeve, 2) zogjte si receptore dhe 3) biodiversiteti NUK do te mereshin parasyshe. Nese qellimi eshte favorizimi i alternativave te tjera, atehere logjikisht, kriteret ku Akerni ka avantazh NUK do te mereshin parasysh. E verteta eshte qe kritere qe favorizojne Akernin DHE kritere qe favorizojne alternativa te tjera jane mare paraysh dhe rezultati eshte Akerni, prandaj behet dhe krahasimi.
Lexo te lutem kete:


Te kryqezimi i rrugeve te shpendeve:

"Zona është e dokumentuar si rrugëkalimi për një numër të madh llojesh të shpendëve të rendeve të ndryshme dhe si e tillë duhej vlerësuar me – 5. Sërish, kur bëjmë krahasimin me zonat e tjera, duket
qartazi pikëzimi në mënyrë të anshme për të ulur rëndësinë e Akërnisë si një territor me rëndësi mjaft të lartë për shpendët dhe për të rritur artificialisht rëndësinë e alternativave të tjera."

Te dokumenti farse i VNM kryqezimi i shpendeve eshte i vleresuar si -3 (???) per Akernine per nje zone te vertetuar nga qindra studime si zone tejet e rendesishme per shpendet. Perse -3 dhe jo -5 ??? Nuk ka asnje logjike.

Te zogjte si receptore, e njejta logjike, kane vene -4 nderkohe qe duhej te ishte qartazi -5. Perse -4 dhe jo -5??? Nuk ka asnje shpjegim dhe logjike.

Te biodiversiteti kane vleresuar te tre alternativat e tjera me minus, nderkohe qe ato jane toka bujqesore intensive me shume pak vlera biodiversiteti dhe duhet te ishin te pakten me plus te gjitha. Nuk ka asnje logjike.

Nuk ka asnje teori konspirative te jesh i qete. Djalli eshte te detajet dhe pikezimi farse i ketyre alternativave e tregon qarte qe qellimi ne vetvete ka qene nxjerrja e Akernise si alternative e pershtatshme dhe jo nje analize e mirefillte dhe e paanshme.

Por ajo cka eshte me qesharake dhe qe e ben kete VNM komplet te pavlefshme eshte fakti qe nuk permend qe alternativa ndodhet BRENDA NJE ZONE TE MBROJTUR:

"Nuk është marrë në konsideratë si tregues specifik mjedisor ekzistenca e zonave të mbrojtura në rajon. Alternativa e Akërnisë si alternativa e vlerësuar më lart për ndërtimin e aeroportit ndodhet tërësisht në brendësi të një Zone të Mbrojtur që mbrohet nga legjislacioni shqiptar për ruajtjen e natyrës dhe specifikisht nga Ligji për Zonat e Mbrojtura (Ligji 81/2017). Të tre alternativat e tjera janë jashtë rrjetit të zonave të mbrojtura dhe ky fakt duket se nuk është marrë aspak në konsideratë nga grupi vlerësues"

Qe ketu merr fund muhabeti dhe kuptohet qe eshte nje dallavere e madhe.
See less See more
I madh je z. Kadia. Faleminderit qe me verteton teresisht ato qe them. :)

E para, kjo leje e ka daten 9 nentor 2022. Nderkohe qe aeroporti ka filluar ndertimin ne 28 nentor 2021. Pra per 1 vit cdo punim ndertimor aty eshte bere pa leje. Shteti qe shkel ligjet e veta me te dyja kembet.

E dyta, kjo leje ne fakt po ta lexosh nuk eshte leje perfundimtare por leje me kusht. Eshte nje dokument skuthash per te lare duart dhe per tja treguar atyre qe nuk marrin vesh (shyqyr zotit kush eshte inxhinier ne kete forum e kupton 'dredhine' e kesaj "lejeje") dhe qe ne fakt dyshoj te jete dhe legjitim. Aty thuhet qarte qe leja jepet me kusht dhe kushti eshte 'plotesimi i dokumentacionit tekniko-ligjor'. Pra pa u plotesuar ky dokumentacion nuk mund te procedoje ndertimi. Nderkohe qe aty bulldozerat punojne dite e nate per shtrimin e pistes. Leje perfundimtare deri me sot nuk ka dhe ndertimi nuk duhet te procedoje sipas rregullave, te pakten derisa te plotesohet dokumentacioni tekniko-ligjor. Nese dokumentacioni nuk paska qene plotesuar deri ne 9 nentor 2022, i bie qe cdo veprim ndertimi ne terren deri ne ate kohe paska qene teresisht i jashteligjshem. Pra nje aeroport qe fillon ndertimin pa leje.

Europe na prit, se erdhem :D
Punimet jane bere konform legjislacionit ne fuqi. Ne leje ndertimi permenden Leja e Zhvillimit dhe Vendimi mbi rregulloren...

Ato i gjen fare thjesht ne websitet zyrtare. Shkarkoji, bashk me ndryshimet sipas viteve dhe lexoji me kujdes meqe ke marr persiper te ngresh nje casus belli. Mos kerko qe une te bej punen tate ose te bind ty me konspiracionet qe ngre ti.

Jam antar i thjesht i forumit qe thjesht kam njohuri ligji per shkak te kompanise ku punoj dhe ndjek procedura te tilla ne gjith europen. Nuk jam as jurist as studiues mjedisi por thjesht dikush qe kam njohuri minimale dhe qe ndryshe shkarkoj domumente zyrtare dhe i lexoj para se te flas.

Ti po i ngatrron anteret e forumit me zyrtar publik duke i kerkuar te te vene ty ne dispozicion gjith dokumentacionin e nevojshëm, dh jo vetem aq, duhet me te sqaruar edhe ligjin, edhe studimet mjedisore dhe gjithcka.
See less See more
 • Helpful
Reactions: 1
E lexova, pervec se ankesa te pabaza dhe mendimeve personale nuk kishte asgje tjeter. Nese ti zgjedh ti besosh verberisht thjesht se perputhet me qendrimin tend atehere eshte pjesa jote.

Te kryqezimi i rrugeve te shpendeve:

"Zona është e dokumentuar si rrugëkalimi për një numër të madh llojesh të shpendëve të rendeve të ndryshme dhe si e tillë duhej vlerësuar me – 5. Sërish, kur bëjmë krahasimin me zonat e tjera, duket
qartazi pikëzimi në mënyrë të anshme për të ulur rëndësinë e Akërnisë si një territor me rëndësi mjaft të lartë për shpendët dhe për të rritur artificialisht rëndësinë e alternativave të tjera."

Te dokumenti farse i VNM kryqezimi i shpendeve eshte i vleresuar si -3 (???) per Akernine per nje zone te vertetuar nga qindra studime si zone tejet e rendesishme per shpendet. Perse -3 dhe jo -5 ??? Nuk ka asnje logjike.
Po hyjme ne detaje teknike ku jam i sigurt askush prej nesh nuk eshte ekspert. Ekspertet kryqezimin e shpendeve e kane vlersuar me -3. Logjikisht nese do te kishin interes te favorizonin kete alternative, atehere thjesht nuk do ta shenonin fare ose ti jepnin -1 ose 0. Une jam i sigurt qe ata qe jane mar me raportin qe solla une, kane me shume informacion sesa persona te jashtem.

Te zogjte si receptore, e njejta logjike, kane vene -4 nderkohe qe duhej te ishte qartazi -5. Perse -4 dhe jo -5??? Nuk ka asnje shpjegim dhe logjike.
Perse duhet te jete -5? Apo se keshtu thua ti? Per nje pjese te konsiderueshme te shpendeve nuk ka efekte negative si receptor. Per pjesen me te madhe ka efekte negative. Rrjedhimisht -4. Mua me duket shume e pranueshme. Ajo qe po perpiqesh te besh ti qe te vendosesh notat sic te ka qejfi me abolutizma me duket e demshme.

Te biodiversiteti kane vleresuar te tre alternativat e tjera me minus, nderkohe qe ato jane toka bujqesore intensive me shume pak vlera biodiversiteti dhe duhet te ishin te pakten me plus te gjitha. Nuk ka asnje logjike.
Perseri dalim te pyetja: PERSE duhet te ishin me plus te gjitha? PERSE? Cfare kompetencash ke ti qe te dalesh ne kete perfundim? Ti, se bashku me inca-al, bazohen te RAPORTI qe eshte perpiluar, nderkohe ata qe kane perpiluar raportin jane bazuar ne situaten reale. Nje toke bujqesore qe kalon prane nje lumi normal qe ka njefare biodiversiteti i cili HUMBET me krijimin e aeroportit, logjikisht dhe nota negative. Ndersa ne alternativen e pare, biodiversiteti humbet edhe me shume, llogjikisht nota negative maksimale. Shum e pranueshme me duket.

Por ajo cka eshte me qesharake dhe qe e ben kete VNM komplet te pavlefshme eshte fakti qe nuk permend qe alternativa ndodhet BRENDA NJE ZONE TE MBROJTUR:

"Nuk është marrë në konsideratë si tregues specifik mjedisor ekzistenca e zonave të mbrojtura në rajon. Alternativa e Akërnisë si alternativa e vlerësuar më lart për ndërtimin e aeroportit ndodhet tërësisht në brendësi të një Zone të Mbrojtur që mbrohet nga legjislacioni shqiptar për ruajtjen e natyrës dhe specifikisht nga Ligji për Zonat e Mbrojtura (Ligji 81/2017). Të tre alternativat e tjera janë jashtë rrjetit të zonave të mbrojtura dhe ky fakt duket se nuk është marrë aspak në konsideratë nga grupi vlerësues"

Qe ketu merr fund muhabeti dhe kuptohet qe eshte nje dallavere e madhe.
PLOTESISHT GABIM. Ne kete rast jo i yti, por i "reportit" qe ke cituar. Zone e mbrojtur eshte nje "umbrella term" ne kete rast (dhe raste te tjera), i cili perfshin arsyet se perse eshte zone e mbrojtur. 4 kriteret e mesiperme: Kryqezimi i shpendeve, zogjte si receptore, biodiversiteti dhe Receptorët faunistikë jane vendosur sepse eshte zone e mbrojtur, prandaj dhe alternativa e pare ka nje note negative. Pra jane 4 kritere qe ne menyre direkte jane shtuar vetem prej faktit qe eshte zone e mbrojtur.

Nese do te ndiqnim logjiken e "raportit" qe ke cituar dhe nese me te vertete ata nuk do ta kishin mar parasysh faktin qe eshte zone e mbrojtur, atehere te 4 kriteret e mesiperme NUK DO TE ISHIN. Fakti qe ata jane => sjell qe fakti qe eshte zone e mbrojtur eshte mar parasysh.

Paragrafi i pare per Akernin:
Toka në të cilën ndodhet është e kripur, e kategorisë së VII, pa kultivim dhe përdorim bujqësor, pa plan zhillimi perspektiv për qëllime bujqësore, më zonë të mbrojtur (Peisazh i Mbrojtur).

Mbase kane te drejte, fakti qe eshte zone e mbrojtur duhej trajtuar si 1 kriteret, dhe keshtu te hiqeshin 4 kriteret e tjera. Keshtu po qe do kishte dal ne avantazh edhe me te madh...

Hajde jua bejme qefin dhe Zogjte si receptor & Kryqëimi i rrugëve të shpëndëve i bejme -5. Biodiversiteti (Flora&Fauna) per 3 te tjerat e bejme +2. (edhe pse logjikisht humbet biodiversiteti edhe ne ato alternativa).
Me kete llogaritje dalim:

Totali i pikëzimit -11 - 3 | -19 + 4 | -20 + 4 | -22 + 5
Total = -14 | -15 | -16 | -17

Prap Akerni na dilka alternativa me e mire...
See less See more
E lexova, pervec se ankesa te pabaza dhe mendimeve personale nuk kishte asgje tjeter. Nese ti zgjedh ti besosh verberisht thjesht se perputhet me qendrimin tend atehere eshte pjesa jote.
20 organizata, nder te cilat dhe nderkombetare si WWF dhe Four Paws, dhe qenka mendim personal??? E paske lexuar, me ate pa xham me duket... Eshte vleresim shume me i sakte se sa vleresimi i blere i ekspertit te VNMse qe ka kontraktuar kompania. Kesisoj, analiza vijuese qe ke bere, vlen sa nje mize ne bythe te kalit.

Po hyjme ne detaje teknike ku jam i sigurt askush prej nesh nuk eshte ekspert.
Pikerisht, e pranon dhe vete. Ti nuk je me ekspert mjedisor se 20 organizata mjedisore kombetare dhe nderkombetare, kshq mos u lodh me analiza qe nuk jane te fushes tende. Ndaj normal qe do besoj me "verberisht" mendimin e 20 organizatave te fushes, se sa mendimin e nje (apo edhe 20te) forumisti anonim.

Si mundet me i besu nje VNM-je te bere nga nje entitet qe quhet Qendra Kerkimore per Zhvillimin Rural - te cilet nuk kane as website as adrese, as portofol projektesh - dhe qe qartazi jane kompani/shoqate fantazem per te bere kshu lloj VNM-rash, dhe mos me i besu WWF apo Four Paws qe jane organizata boterore te njohura globalisht?

Mendim personal dhe ankesa te pabaza me duket ke ti... smunden 20 organizata me pas mendim personal!
See less See more
 • Haha
 • Like
Reactions: 2
Jam antar i thjesht i forumit qe thjesht kam njohuri ligji per shkak te kompanise ku punoj dhe ndjek procedura te tilla ne gjith europen. Nuk jam as jurist as studiues mjedisi por thjesht dikush qe kam njohuri minimale dhe qe ndryshe shkarkoj domumente zyrtare dhe i lexoj para se te flas.
Respekt maksimal po te jete keshtu. Nese ti ndjek procedura te tilla ne gjithe Europen, atehere, pertej atyre qe shkruan, kam bindjen qe thelle-thelle, ti e di shume mire se cfare pacavure korruptive eshte projekti i aeroportit ne ate lokacion. Sepse ne thelb nuk ka asgje ndryshe nga projekti i Durresit qe ti e kundershton me shpate. Eshte teresisht i njejti mekanizem.
 • Haha
Reactions: 1
20 organizata, nder te cilat dhe nderkombetare si WWF dhe Four Paws, dhe qenka mendim personal??? E paske lexuar, me ate pa xham me duket... Eshte vleresim shume me i sakte se sa vleresimi i blere i ekspertit te VNMse qe ka kontraktuar kompania. Kesisoj, analiza vijuese qe ke bere, vlen sa nje mize ne bythe te kalit. Ti nuk je me ekspert mjedisor se 20 organizata mjedisore kombetare dhe nderkombetare, kshq mos u lodh me analiza qe nuk jane te fushes tende.

Si mundet me i besu nje VNM-je te bere nga nje entitet qe quhet Qendra Kerkimore per Zhvillimin Rural - te cilet nuk kane as website as adrese, as portofol projektesh - dhe qe qartazi jane kompani/shoqate fantazem per te bere kshu lloj VNM-rash, dhe mos me i besu WWF apo Four Paws qe jane organizata boterore te njohura globalisht?
E kalon diskutimin nga nje cep ne cepin tjeter. Cdo ankese qe ke pasur te eshte sqaruar. Duke filluar nga "KKT nuk ka kompetenca per dhenje lejesh", "KKT nuk ka kompetenca per dhenje lejesh NDERTIMI", "nuk ka leje zhivillimi", "leja e zhivillimit nuk eshte e njejte me lejen e ndertimit", "ka leje ndertimi por eshte jo legjitime", "ka leje ndertimi por ndertimi ka filluar me heret", "qeveria shqiptare e mori me zor drejtorin e Aeroportit te Mynihut" etj. etj. etj.

"dhe qenka mendim personal???" - Po. Te shtosh pikepytjet ne fund nuk i jep me shume vlere argumentit, nese mund te quhet i till.

"E paske lexuar, me ate pa xham me duket" - Ofendimet personale mbaji per vete. Gjithsesi te mirekuptoj, edhe une kur e kuptoj qe ja kam futur kot per nje teme te caktuar nuk ndihem mire dhe mund te nis ndonje kunje.

"kshq mos u lodh me analiza qe nuk jane te fushes tende" - E vertete. As te fushes tende. Ekspertet (jo vetem te flores/faunes, por edhe ekspertet e fushave te tjera) e dhane rezultatit. Mua me aq pak informacion sa kam, me duket mes i pranueshem dhe logjik.

Per OJF-ne qe ka bere raportin ke mjaftueshem informacion online, nuk eshte problemi askujt qe nuk ta kane sjellur ty nr e telefonit dhe adresen e tyre te dera.

Four Paws dhe miliona organizata te tjera te jene, ne fund te fundit jane thjeshte grupe interesi. Fokusi i tyre eshte te flora/fauna. Shume mire. Shqetesimi i ambjentalisteve eshte mar parasysh, prandaj dhe 4 prej kritereve ishin te lidhura direkt me kete. Sic thane ambjentalistet, ndikimi ne flore/faune do te jete negativ. E vertete, u konfirmua dhe nga raporti zyrtare. Rezultati? Duke mare parasysh dhe kritere te tjera (sepse ekonomia dhe cdo fushe tjeter e jetes nuk perbehet vetem nga flora/fauna) u arrit ne rezultatin qe pavaresisht ndikimin negativ ne flore/faune, Akerni eshte alternativa me e mire duke mare parasysh dhe kriteret e tjera.
See less See more
 • Haha
Reactions: 1
Ky debat per zone te mbrojtur duhet te behet diku tjeter, ndoshta nje teme te vecant per te.
 • Like
Reactions: 1
 • Like
Reactions: 3
Per 18 muaj mund te bejne nje aeroport teneqe dhe ska shance te bejne nje nga aeroport nga me te mëdhenjt ne WB. Me kto deklarata keta ti presin kembet. Shkel e shko si gjithmone.
 • Like
Reactions: 1
Per 18 muaj mund te bejne nje aeroport teneqe dhe ska shance te bejne nje nga aeroport nga me te mëdhenjt ne WB. Me kto deklarata keta ti presin kembet. Shkel e shko si gjithmone.
Sot punohet me gjera parafabrikate dhe kompania MABETEX e ka kete aftesi. Thjesht, largojeni kete negativitet aman se na cmendet, ne cdo projekt pesimizem e negativitet.
 • Like
Reactions: 4
Sot punohet me gjera parafabrikate dhe kompania MABETEX e ka kete aftesi. Thjesht, largojeni kete negativitet aman se na cmendet, ne cdo projekt pesimizem e negativitet.
Si mund te punohet me parafabrikat kur nuk ka marr leje per projektin e ndertimit te terminalit? Madje ska fare projekt te detajuar teknik.
 • Like
Reactions: 1
🤔

🤔

Kësaj pune i vinte erë qysh në fillim:
1) kur u vendos të ndërtohet në këtë vendndodhje
2) Pacolli që do të ndërtoj resort aty pranë
3) projekt përfundimtar që nuk është publikuar ende
4) parregullsi në procese të ndryshme.
Dhe tani u tërhoq edhe kompania turke duke i shitur aksionet me një çmim qesharak. Pse s'na ofruan edhe neve ca aksione? Unë i kam ca lekë gati, do i blija edhe unë ca aksione dhe do bëhesha investitor strategjik me përfitime që bëjnë oligarkët dhe skllavopronarët.
 • Like
Reactions: 2
Kësaj pune i vinte erë qysh në fillim:
1) kur u vendos të ndërtohet në këtë vendndodhje
2) Pacolli që do të ndërtoj resort aty pranë
3) projekt përfundimtar që nuk është publikuar ende
4) parregullsi në procese të ndryshme.
Dhe tani u tërhoq edhe kompania turke duke i shitur aksionet me një çmim qesharak. Pse s'na ofruan edhe neve ca aksione? Unë i kam ca lekë gati, do i blija edhe unë ca aksione dhe do bëhesha investitor strategjik me përfitime që bëjnë oligarkët dhe skllavopronarët.
shteti shqiptar esht banda kriminale me e madhe ne shqiperi infrastruktura esht menyra me e mir per te pastruar parat ska shtet shqiperia po vetem kriminelat sa turp
Kësaj pune i vinte erë qysh në fillim:
1) kur u vendos të ndërtohet në këtë vendndodhje
2) Pacolli që do të ndërtoj resort aty pranë
3) projekt përfundimtar që nuk është publikuar ende
4) parregullsi në procese të ndryshme.
Dhe tani u tërhoq edhe kompania turke duke i shitur aksionet me një çmim qesharak. Pse s'na ofruan edhe neve ca aksione? Unë i kam ca lekë gati, do i blija edhe unë ca aksione dhe do bëhesha investitor strategjik me përfitime që bëjnë oligarkët dhe skllavopronarët.
Le ta perfundojn se pari pastaj leti zene SPAKu, kryesorja tash esht te behet, njejta me autostradat, le behen e me pas le behen hetimiet nese nuk ka shkuar ose ber siq duhet puna ..
 • Like
Reactions: 1
Mos shpreso kot. Aeroporti do behet.
Sa per info: investitor strategjik behesh me 50 mln $ ne xhep dhe jo me 50 mln ton mllef per vendin tend.
 • Haha
 • Like
 • Angry
Reactions: 5
921 - 940 of 999 Posts
Top