SkyscraperCity Forum banner

[VIA] Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës | Vlora International Airport

167164 Views 998 Replies 101 Participants Last post by  shqipo
Main technical data :
The airport will be provided with 1 runway, 7 taxiways and 4 aprons
Airfield infrastructure category - 4E
Runaway length - 3,2km
Taxiways length - 3,9km
Aprons and junctions area - 200,000m2
Access roads 3,9km
Service roads 3,6km
Perimetral roads - 5,8km Approx .
Value of infrastructure works ( air side & land side infrastructure ) : 75 Million Euro

See less See more
7
  • Like
Reactions: 2
141 - 160 of 999 Posts
Nuk eshte vetem aeroporti arsyeja pse biletat jane shtrenjte, biles me eshte krijuar bindja qe kompanite ajrore jane ca rrob**** qe tallin sumen me udhetaret,

Po shikoja per nje bilete ne shkurt per ne shqiperi, zakonisht udhetoj me lufthansen dhe turkish airlines, cdo vit te meparshem me lufthansen, nga tetori e deri ne shkurt, me tranzit ne frankfurt, cmimet kane qene nga 180 deri ne 200 euro, kete vit 560 euro!!!!! Ose 300 euro me dy tranzite, mendo qe eshte periudha janar-shkurt, me nji fjal tallje bythe. Kurse turkish airline i ka fiks gjith kte periudhe 380. Kurse nese shkoj me ryanair nga dublini ne luton te londres dhe mar wizz air nga luton me tirane, cmimet jane 20 paund ikja dhe 45 paund ardhja, e gjith rruga shkon tek 100 euro vajtje ardhje....tani si mund te thuhet qe fajin e kane tarifat e aeroportit?
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Po, mund ta thuash qe fajin e kane tarifat e aeroportit. Madje ato jane fajtori kryesor, bashke me faktin qe nuk ka aeroport tjeter konkurrent ne Shqiperi. Sepse keto kompani punojne ne qindra aeroporte te tjera dhe jo vetem ne Tirane. Por vetem ne Tirane sheh absurditete te tilla me cmimet.

Faji per mua eshte i qarte. Tarifat e cmendura te Rinasit qe i ka sepse eshte aeroporti i vetem dhe nuk i rruhet shume me i ul, se nuk ka kush ti beje konkurrence serioze, sidomos per pasagjeret bussiness. Per pasagjeret qe e kane me nge dhe mund te humbin 4-5 ore me shume me rruge tokesore i bejne konkurrence Podgorica, Prishtina, Shkupi dhe Ohri. Prape se prape fitimin brenda e ka TIA edhe me humbjen e pasagjereve low-cost ne aeroportet e tjera rreth e qark.

A po te hapej nje aeroport tjeter jo me sh se 2 ore larg nga Tirana, si psh Kukesi apo Vlora atehere do fillonin te krruanin koken zoterinjte e Rinasit. Po normal qe e kane rregullu me shokun Ed Rama dhe me paraardhesit e tij qe kjo gje mos te ndodhe derisa ta kene mjele mire kete popull.
See less See more
Te zgjerohet aeroporti i tiranes dhe te ndertohen rrug te reja qe e lidhin tiranen me gjith shqiperine. ai i vlores nuk ka me dhane ate efekt qe e duan. kukesi te ndertohet me bashkpunim me kosoven, njesoj si zvicra me francen e gjermanin.
@lubardos

Tarifat nuk justifikojne 3fishimin e cmimeve te biletave, nuk eshte e mundur, sidomos ne kte periudhe te vitit.
Me fal pse gabimet drejtshkrimore te Oculus te tregojne ty nese eshte hapur apo nuk eshte hapur Kukesi dhe Vlora??? Po te ishte shkruar ne rregull dhe po te thoshte qe jane hapur ti do e besoje? Wtf dude.
1) Portalet nuk janë media të besueshme.
2) Edhe më pak iu besohet kur kanë gabime drejtshkrimore.
3) Madje edhe më pak iu besohet kur kanë emra si Oculus, Ocult, etj.
@lubardos

Tarifat nuk justifikojne 3fishimin e cmimeve te biletave, nuk eshte e mundur, sidomos ne kte periudhe te vitit.
Cmimet e biletave nuk vihen dosido, por ne pergjithesi eshte e kunderta e asaj qe thua ti. Ne vere eshte kollaj ta mbushesh aeroplanin me cfaredo lloj cmimi she te dalesh me fitim.
Eshte pikerisht ne dimer ku 500 extra euro per fluturim bejne diferencen. Ne dimer eshte me e veshtire te gelltiten tarifat e TIA.
@lubardos

Arsyetohet sepse tarifat e larta mbajnë larg kompanitë me çmime të ulta, të ashtuquajtura "low cost". Ndërsa Wizz Air duhet të jetë një rast i veçantë sepse është lidhur kontratë midis shtetit shqiptar dhe atij hungarez. Por çfarë përmban ajo kontratë nuk dihet, të paktën unë nuk kam parë ndonjë informacion nga ajo kontratë.
Cmimet e biletave nuk vihen dosido, por ne pergjithesi eshte e kunderta e asaj qe thua ti. Ne vere eshte kollaj ta mbushesh aeroplanin me cfaredo lloj cmimi she te dalesh me fitim.
Eshte pikerisht ne dimer ku 500 extra euro per fluturim bejne diferencen. Ne dimer eshte me e veshtire te gelltiten tarifat e TIA.
Nuk ka kuptim kjo qe thua ti, cmimet e biletave historikisht dhe llogjikisht bien ne periudhat janar-shkurt, ajo qe the ti eshte absurde. Atehere me thuaj pse cdo vit te meparshem une me lufthansen nuk kam paguar me teper se 180 euro ne kete periudhe, mos valle jan 10 fishuar tarifat? Perse ne kte periudhe cdo vit te meparshem une kam qene ne gjendje te fluturoj vetem me nje ndalese ne frankfurt kurse kete vit fluturimet me nje ndalese ne frankfurt jane 580euro, vetem fluturimet me 2 ndalesa jane nga 320 euro. Kjo nenkupton krejtesisht te kunderten e asaj qe thua ti, pra kerkese la plot, ka jashtezakonisht shume interes per ne shqiperi, dhe kta ku***t ne vend qe ti ulin cmimet, i ngrene ne stratosfere, futja sa krahu shqiptareve.

Si ka mundesi qe wizz air fluturon me 70 paund vajtje ardhje nga luton ne tirana? Kta nuk paguajne tarifa?

Mos te permend turkish airlines qe i mbajne cmimet konstant dhe nuk bien kurr nen 380 minimumi ne cdo koh te vitit.

Nuk po them qe tarifat nuk jane faktor, sigurisht qe jane te larta, por jo qe te justifikojne kto lloj cmimesh. Perse lufthansa me te njejtat tarifa i kishte cmimet 180 euro deri dhe dilte me fitim, kurse sot i trefishon dhe mezi ku na dalka rentabel?
See less See more
Nuk ka kuptim kjo qe thua ti, cmimet e biletave historikisht dhe llogjikisht bien ne periudhat janar-shkurt, ajo qe the ti eshte absurde. Atehere me thuaj pse cdo vit te meparshem une me lufthansen nuk kam paguar me teper se 180 euro ne kete periudhe, mos valle jan 10 fishuar tarifat? Perse ne kte periudhe cdo vit te meparshem une kam qene ne gjendje te fluturoj vetem me nje ndalese ne frankfurt kurse kete vit fluturimet me nje ndalese ne frankfurt jane 580euro, vetem fluturimet me 2 ndalesa jane nga 320 euro. Kjo nenkupton krejtesisht te kunderten e asaj qe thua ti, pra kerkese la plot, ka jashtezakonisht shume interes per ne shqiperi, dhe kta ku***t ne vend qe ti ulin cmimet, i ngrene ne stratosfere, futja sa krahu shqiptareve.

Si ka mundesi qe wizz air fluturon me 70 paund vajtje ardhje nga luton ne tirana? Kta nuk paguajne tarifa?

Mos te permend turkish airlines qe i mbajne cmimet konstant dhe nuk bien kurr nen 380 minimumi ne cdo koh te vitit.

Nuk po them qe tarifat nuk jane faktor, sigurisht qe jane te larta, por jo qe te justifikojne kto lloj cmimesh. Perse lufthansa me te njejtat tarifa i kishte cmimet 180 euro deri dhe dilte me fitim, kurse sot i trefishon dhe mezi ku na dalka rentabel?
Le ta bejne pyetjen ndryshe, pse 10 fishohen cmimet ne vere? Sepse cmimet vihen be baze te kerkeses. Por tarifat e larta mbajne larg konkurrencen, qe con ne rritjen e cmimeve. Nuk krahasohet Wizz me Lufthansen. Komplet model tjeter biznesi. Ti nuk e di nese Lufthansa nxjerr fitim nga fluturimet ne Tirane. Ne fakt, une besoj qe ne shkurt del me humbje ose nxjerr pak fare dhe i rikuperon fitimet ne muajt e tjere. Lufthansa ka nga kostot me te larta ne Europe dhe Wizz i ka me te ultat. Lufthansa s'do bente dot kurre leke me bileta 70 euro. Ne fakt as Wizz nuk ben dot leke me ato cmime. Dhe prandaj vetem nje numer i vogel biletash shiten me ate cmim. Nqs ti vazhdon dhe shikon bileta me po te njejtin cmim, atehere do te thote qe avionet jane bosh dhe nuk po shiten biletat.
EBRD to Finance Construction of Vlora Airport

The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) will finance the construction of the Vlora airport in southern Albania.

Yesterday Prime Minister Edi Rama spoke at the EBRD summit in London and highlighted the Vlora airport as one of the projects in which Albania would ask the EBRD to invest. Sources have confirmed for Exit that the EBRD has responded positively to Rama’s request.
https://exit.al/en/2020/02/25/ebrd-to-finance-construction-of-vlora-airport/
  • Like
Ka njeri ndonje te dhene me te sakte te ketij projekti? Sepse nga fotot deri tani duket sikur eshte ndare ne disa ndertesa me dy-tre vende pushimesh per avionet te cilet nuk dihen a jan terminale (gje qe me duket absurde) apo cfare.
  • Like
  • Like
^^
Premtim elektoral,per tu injoruar dmth.
  • Like
141 - 160 of 999 Posts