SkyscraperCity Forum banner
81 - 100 of 1271 Posts

·
Registered
Joined
·
52 Posts
Bio sam za vikenad u VK, ali nažalost nisam stigao ništa poslikati, bio sam prezauzet. Za božić će vjerovatno bit nešto.

Na gradilištu bazena su već podignuti kranovi, tako da se zbilja radi..

A kao što je već napisano, na korzu je postavljen šator, ali nisam imao vremena otići i zaviriti malo u radove unutra..
 

·
Banned
Joined
·
206 Posts
Discussion Starter · #82 ·
Evo jedna slika sa radova na tartan stazi sa vinkovci.com.


Gotova je već odavno i iscrtkana, ovisno o vremenu možda ću još danas otić poslikat oko stadiona :cheers:
 

·
Banned
Joined
·
206 Posts
Discussion Starter · #84 ·
Kiša pada, neću ni po burek, napravit ću omlet ili možda slanine narežem ako imam kruha, ni po njega mi se ne da, a ostala mi glavica luka od sinoć. Bit će slika, neće izgradit tu dvoranu do ljeta ;)

Zapravo, šta ja bulaznim, pa napravit ću omlet sa slaninom i lukom. Op, ispričavam se, trenutno mi je na pameti (ili na želucu bolje rečeno) samo glad. :lol:
 

·
Banned
Joined
·
206 Posts
Discussion Starter · #87 ·
Stižu slike, danas sam se našetao. Počinjem s bazenima. Bilo mračno, oblačno, pa nisu najbolje.
S obzirom da ove godine neće puno napredovat, slijedeće slike na proljeće :p
 

·
Banned
Joined
·
206 Posts
Discussion Starter · #88 ·
Zatim, prolazio sam korzom i odlučio zavirit u šator kao i svi drugi zainteresirani prilaznici, pa sam opalio i jednu sliku.Ovako to izgleda sada, a i da vidite koliko je širok sokak vinkovački.

 

·
Banned
Joined
·
206 Posts
Discussion Starter · #89 ·
Ali ti nije sve!
Evo random novoizgrađene i gradilišta :)

Uređivanje ceste kod gradske knjižnice. Uska cestica jer je slijepa ulica., ali uređenija mjesta za parkiranje.


Ovu ste već vidjeli, evo u naprednijoj fazi izgradnje. Fascinantna mi je, onako Manhattanovski na rašljama.
Nova dvorana za 3. i 4. osnovnu školu, odnosno J. Kozarca i... pa ne znam kako se 4. zove, išo sam u 3.. Jedna do druge su. Još kad je moja stara išla u njih davala je svake godine za dvoranu, a i ja sam.

Ovo je "mali dvorac", simpatična stara vila (također mlađim generacijama znana i kao "Villa Lenije") u nizu takvih starih kuća odmah preko 'starog mosta', bila je pizzerija, pub, disco, a sada će biti hotel sa dograđenom zgradom u dvorištu. Neukusno, po mom mišljenju, gradit moderne kocke u dvorištima starih kuća.


Renault centar ili slično, relativno nedavno izgrađen, ove godine mislim dovršen.Sada mali pregled kroz povijest stanogradnje u Vinkovcima što se tiće šireg centra (znaći ne commie naselja već razbacane po gradu)

Počelo je ovako 50-ih. Ovo je, koliko sam čuo, bio prvi socijalistički "neboder" odnosno prva moderna zgrada u Vinkovcima, na samom korzu, na mjestu neke barokne katnice. Do sad je bila bar sakrivena drvečem.Međutim, nju sam postavio zato jer je navodno prva. Išlo je više ovako, i ne baš u strogom centru, odnosno gledaju na Bosutzatim ovakoa danas izgledaju ovakoI to sve bliže centru i izgledom čak onoj prvoj :(

I negdje sam napisao vijest da se gradi novi centar za socijalnu skrb. Mislim da je to ova.Ne sviđa mi se, posebno jer su zgrada županije, ured za obranu i policije ovakve, po meni sasvim ok.A ulica u kojoj se sve nalaze (odnosno iz te ulice se skreće u sklop tih zgrada ili kompleks) je do rata bila mala, zapuštena i nevažna, a onda postala jedna od najprometnijih, sa najpopularnijim kafićima i hrpom trgovina, te poprima novi izgled.Naravno, uza sve te zgrade i ove nalickane merkantilne redove kuća ima i hrpa kandidata za dretvu "selo u gradu"
A neke stoje neizgrađene već godinama.Inaće, zadnjih nekoliko slika je slikano sa gotovo istog mjesta, pa vidite...Mislim da je to dosta za sad, idem u stadia i arenas, ima i za tamo :)
 

·
Banned
Joined
·
206 Posts
Discussion Starter · #92 ·
11 katova. Slučajno ju Vinkovčani zato i zovu "Neboder" :)

Ima još 4 od 9 katova (ne znam ima li u potkrovlju 10.)
Šteta što nemamo više tih od crvene cigle i što ne grade više takve.

 

·
Registered
Joined
·
52 Posts
Šteta što nemamo više tih od crvene cigle i što ne grade više takve.
Na nekima se još vide tragovi rata - i na ovoj drugoj slici, gdje je ova cigla drukčije boje, bile su rupe :eek:hno:

Da i šteta da se ne grade više takve zgrade, ne nužno izgledom i visinom, ali kvalitetom.

BTW - evo jedna vjestica http://vinkovci.com.hr/vijesti/hrvatska/vinkovci-zavrsetak-pjesacke-zone-u-2009/

Ipak se ne bojte, imam lično od gradonačelnika riječ, da se Nova G. slavi na trgu, tako da će valjda najbitniji dijelovi biti dovršeni. :)
 

·
Registered
Joined
·
52 Posts
Odlična fotoreportaža Gratianus!:eek:kay:

Zanima me ima li kod vas kakva jača gradska firma koja investira u stanogradnju?
Ili drugačije, koja firma najviše investira u stanogradnju?
Ima ih par, ali ni jedna velika, prijeratni "Graditelj" tj Vinkovačka "Industrogradnja" je pokojna, koliko ju je sredio rat, toliko privatizacija.

Sad uglavnom na sitno grade lokalni poduzetničići, oni srednji i oni malo veći.

Ali evo jedna jako jako dobra vijest.. :banana::banana::banana: :cheers:

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=101459
 

·
Banned
Joined
·
206 Posts
Discussion Starter · #98 ·
Vinkovci - Završni radovi na 9 milijuna vrijednoj i 4.800 “kvadrata” velikoj pješačkoj zoni usporeni su, kako saznajemo, nepredviđenim okolnostima.
Naime, radovi na telekomunikacijskoj mreži te kompletna izmjena infrastrukture odgodili su sada već završnu fazu posla, kažu u Gradskom poglavarstvu, a polaganje granitnog kamena i mozaika otežano je vremenskim uvjetima. “Kao i svaki, i ovaj posao ima svoju dinamiku. Bilo je dosta ubacivanja nepredviđenih radova, od telekomunikacijske mreže koja nam je uzela mjesec dana, arheoloških radova, kompletne izmjene infrastrukture, a evo sada smo počeli sa završnim radovima, odnosno polaganjem granitnog kamena i mozaika koji je dosta kompliciran, tako da sve ide puno sporije nego što se predvidjelo. I vremenski uvjeti su puno teži nego da se radi tijekom ljeta i to je razlog zbog čega će za koji mjesec radovi biti prebačeni u sljedeću godinu. Do kraja godine bit će realizirani radovi u vrijednosti od 6,5 milijuna, dok će preostala 2,5 milijuna kuna biti realizirana u idućoj godini”, rekao nam je gradonačelnik Mladen Karlić, dodavši kako se trenutačna situacija u gospodarstvu nije odrazila na ove radove. Oni bi bi, neslužbeno saznajemo, mogli biti završeni do veljače. U nastavku uređenja središta Vinkovaca uslijedit će rekonstrukcija gradskog parka te Prolaza Alojzije Ulman. (Glas Slavonije)
 

·
Banned
Joined
·
206 Posts
Discussion Starter · #99 ·
Vinkovci - Novo Selo - U Osnovnoj školi Bartola Kašića u Vinkovačkom Novom selu svečano je otvorena školska sportska dvorana površine 2 200 četvornih metara.
U izgradnju i opremanje Ministarstvo regionalnog razvoja i Grad Vinkovci, uložili su 13,5 milijuna kuna. Prema riječima vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića to je treća dvorana otvorena u godinu dana, a sedma izgrađena na području grada Vinkovaca, i jedna od najljepših na području Vukovarsko-srijemske županije. (Vinkovačka TV)
 
81 - 100 of 1271 Posts
Top