SkyscraperCity banner
1 - 8 of 8 Posts

·
kurkemeer
Joined
·
130 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Visby is de grootste stad op het Zweedse Oostzee-eiland Gotland en de hoofdstad van zowel de provincie Gotlands län als de gemeente Gotland, die beide het gehele eiland beslaan. De hanzestad telt 22.236 inwoners (31-12-2005), heeft een oppervlakte van 1208 hectare en is één van de veertien Zweedse werelderfgoederen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

bron wiki

Mijn bezoek begon op de galgenbergEn waar dus ook de enige in zweden overgebleven galg staatEn een oude uitkijkpostAls we de berg aflopen komen we de St Geore's kyrka tegen die vroeger hoorde bij het gelijknamige hospitaal voor lepra pasienten en dus buiten de stadsmuur staat.Een paar honderd meter vederop stuiten we op de 3,4 Km lange stadsmuur.

Binnen de stadsmuur zijn nog vele oude gebouwen bewaard gebeven .

Ook zijn er vele vervallen kerken o.a. de S:T Pers en S:T HansAan de zuidelijke kant zijn vele woningen tegen de muur aangebouwd .Somige woniningen worden nog opgeknapt andere woningen staan er keurig bij.Op de hoek bij de botanische tuin vinden we deze woningen.En als we daar dan zijn de botanische tuin ook even bekeken.

En hier verlaten we de tuin weer en gaan weer de berg op voor wat overzichts foto's van boven.Hier een blik op de enige nog in gebruik zijnde kerk de S:Ta Maria in Visby.

Via de kerktrappen dalen we weer af naar het centrum.

Daar stuiten we op een afzetting i.v.m. bezoek Zweedse Koning voor de nationale dag de vroegere vlaggen dag.

De ruiters doen een proef rondje.En dan is het tijd voor de Koning om zijn gezicht te laten zien (druk op foto voor het filmpje)Om vervolgens hier het volkslied te horen en zijn reis te vervolgen net als ik.Zal de komende week niet veel reageren i.v.m beschikbaarheid internet.
 

·
Bas
Joined
·
14,369 Posts
Mooie serie, en je bent nog steeds onderweg.....
Jouw ansichtkaart is ondertussen aangekomen afgelopen woensdag:Veel plezier daar in Zweden. Tja, ze liggen er sinds vanavond uit bij het EK.
 

·
Registered
Joined
·
3,848 Posts
Prachtige serie! Ik hoorde van Zweedse jongeren dat het eiland het populairste van Zweden is door de vele landschappen en zonnige zomers. Visby is de zonnigste stad van Zweden heb ik eens gehoord. Wil er zeker nog eens kijken!
 

·
Utrecht/Deventer/Emmen
Joined
·
921 Posts
Mooie serie! :cheers:

De straatjes doen me denken aan het dorpje waar Pippy Langkous zich afspeelde, niet zo gek want dat is ook zweeds. haha

edit: ik lees net op de Wiki pagina dat Pippy Langkous hier echt is opgenomen. :lol: Gaaf dat ik het herken aangezien het al eeuwen geleden is dat ik het programma zag op TV.
 

·
Registered
Joined
·
4,213 Posts
Bedankt voor de fotoreeks!
Het doet me deugd om nog eens een Zweeds stadje te zien :).
Zweden is een prachtig land.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top