SkyscraperCity Forum banner

Vojna Povijest | Military History

119888 Views 928 Replies 96 Participants Last post by  Semper Fidelis
Tema za sve ljubitelje ratovanja - analize ratova, bitaka, opsada i strategija kroz povijest.
  • Like
Reactions: 1
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 929 Posts
Odlična tema, a i vrlo korisna za razbijanje mnogih predrasuda iz bliže i daljnje povijesti.

Samo bih zamolio da forumaši ne skreću u ideološke i slične vode u raspravama (nacizam, fašizam, komunizam, kolonijalizam ...).

Neka bude čisto rasprava o činjenicama. Vojna znanost je znanost kao i sve ostale.
See less See more
Otvorio sam ovu temu čisto da ne spamamo sve ostale. Dakle istoričari - ožežite :banana:
  • Like
Otvorio sam ovu temu čisto da ne spamamo sve ostale. Dakle istoričari - ožežite :banana:
Krz će da pliva ko riba u vodi. :lol:
  • Like
Reactions: 2
Krz će da pliva ko riba u vodi. :lol:
Specijalnost - njemačka vojska, doktrina i oprema! :lol: :cheers:

See less See more
  • Like
Odlična tema :cheers:

Evo nešto neobično iz Domovinskog rata :)

• Like
Reactions: 4
Specijalnost - njemačka vojska, doktrina i oprema! :lol: :cheers:

Gruber and his little tank?
:D

See less See more
2
  • Like
Nein.
Das ist Wiesel - militärisches Kettenfahrzeug.
  • Like
Dobar dokumentarac o zapovjedniku varaždinskog korpusa generalu Trifunoviću i o predaji korpusa ....

• Like
Batthyany: Vidimo se na Dravi.

Jelačić: Nema potrebe da se umarate. Vidimo se na Dunavu

See less See more
  • Like
Reactions: 4
izbacimo sve poslije 1900te godine i tema možda bude konstruktivna :D
Taman gledao dokumentarca o pocetka WWl. Nemoguce s kojom lakocom su Svabi, Rusi, Francuzi.... bili spremni uc u rat. :eek:hno:
  • Like
Njemci su proglasili rat rusima i francuzima, austrianci srbima, ca su tribali rusi i francuzi,cekad njemacke trupe u glavnin gradovima? :D
"Tijekom Sedmogodišnjeg rata (1756.-1763.) hrvatske postrojbe zamalo su 1757. osvojile Berlin, a uspjele su kao trofej zaplijeniti nekoliko pruskih ratnih zastava i šah kralja Friedricha Velikog. Šah i zastave je 1941. Ante Pavelić poklonio Adolfu Hitleru koji baš nije bio oduševljen što ga se na takav način podsjeća na hrvatske pobjede i njemačke poraze".

http://croatia.ch/zanimljivosti/110903.php

:lol:
See less See more
  • Like
Njemci su proglasili rat rusima i francuzima, austrianci srbima, ca su tribali rusi i francuzi,cekad njemacke trupe u glavnin gradovima? :D
Lipo se vidilo da su sve velike sile bile spremne uc u vojni sukob. Rusi su prije Svaba digli vojsku na noge a Francuzi su podupirali ruskog cara. To sto je na kraju Svabo prvi objavio rat Rusima je samo slag na torti. Na kraju, po mojem misljenju sve velike sile, osim Engleza, nose svoju krivicu. To se naravno tice prvog rata. 1939 je sasvim druga stvar, tu su Poljaci glavni krivci. :lol:
See less See more
  • Like
......
  • Like
Hitler ovom Mercedes pokloni, tip mu da šah, koji :troll:
Meni je bilo jako zanimljivo kak smo šamarali Talijane u I. svjetskom, najdraže priče su mi te :D
Švabo je pokazao da zna napraviti najkvalitetniji automobil na svijetu, a Hrvat je pokazao da je najhrabriji ratnik na svijetu. :)
A vezano za Talijane, kaj reći o njima, nisu se baš iskazali kao ratnici, nedajbože da im jedan dan zakasni "marenda", taj čas se 2 divizije predaju neprijatelju. :lol:
See less See more
  • Like
1 - 20 of 929 Posts
Status
Not open for further replies.