Szkoda, że tylko tyle na początek, no ale pierwsze koty za płoty, czekamy na więcej 
Pomijając taniochę bałmowską szczególnie przyjemny dla oka jest ten pawilon z tyłu obesrany wszelkiej maści drobnymi ogłoszeniami.Parę kroków w przód obrót w lewo. Fontanna i zieleń są naprawdę przyjemne dla oka.
![]()
Kilka lat temu nie było tutaj placu, takiego jak teraz. Znajdował się obskurny park, nie podobało mi się to. Było więcej zieleni, ale w takim mieście jak Wałcz, gdzie natury jest na tyle dużo, że plac w takiej postaci to dobre rozwiązanie. Dużo osób narzeka, że po co tu fontanna ? Mi tam odpowiada.Rynek z ratuszem wygląda super. Dobrze, że zabudowano tę pustą pierzeję rynkową, bo wcześniej ten fragment rynku straszył. Jeszcze z 10 lat temu miasto nie wyglądało tak korzystnie.
Dziękuje za obiektywne spojrzenie. Już się przyzwyczaiłem do tego widoku, ale faktycznie każdy robi sobie co mu się podoba. Jednak sam placyk wygląda teraz bardzo ładnie, jeszcze parę lat temu przed modernizacją naprawdę straszył. Plus, że kiedyś w środku był ogródek piwny.Pomijając taniochę bałmowską szczególnie przyjemny dla oka jest ten pawilon z tyłu obesrany wszelkiej maści drobnymi ogłoszeniami.
Tworząc ten wątek, długo się zastanawiałem jakie ma mieć zadanie, co ma prezentować. Piękne miasto - obecnie najbardziej odpowiada charakterowi wątku. Faktycznie temat póki co prowadzę w patetyczny sposób. Takie jest pierwsze zadanie wątku zaprezentować forumowiczom Wałcz z jak najlepszych stron. Jak już w części wyczerpię temat przejdę do prezentowania poszczególnych dziedzin (np. wałeckie szkoły, sport w Wałczu itp. itd.).Wałcz to miasto ładnie położone, dość czyste jak na polskie warunki ale napewno nie piękne. Piękna może być Praga, momentami Sztokholm czy Sankt Petersburg. W Polsce.... bardzo urokliwym nazwałbym Kazimierz nad Wisłą czy Sandomierz (choć ostatnimi czasy też wiele badziewia się tam natworzyło) ale żeby zaraz z pięknym w odniesieniu do Wałcza wyskakiwać? Rozumiem autora wątku - sam kiedyś miałem "naście" lat i wydawało mi się, że moje rodzinne miasto Nysa to szczyt piękna i w ogóle. Dziś niestety wiem, że to dziura.
@walcz - nie mniej mi za złe ale ktoś Cię musi w końcu obudzić ze snu pod tytułem "Heimat jest najpięknieszy i basta".
Popieram. Miasto piękne nie jest. A jeśli już ktoś tak nazywa wątek, to powinien chociaż robić zdjęcia jakościowo nadrabiające braki w estetyce miejskiej.Wałcz to miasto ładnie położone, dość czyste jak na polskie warunki ale napewno nie piękne. Piękna może być Praga, momentami Sztokholm czy Sankt Petersburg. W Polsce.... bardzo urokliwym nazwałbym Kazimierz nad Wisłą czy Sandomierz (choć ostatnimi czasy też wiele badziewia się tam natworzyło) ale żeby zaraz z pięknym w odniesieniu do Wałcza wyskakiwać? Rozumiem autora wątku - sam kiedyś miałem "naście" lat i wydawało mi się, że moje rodzinne miasto Nysa to szczyt piękna i w ogóle. Dziś niestety wiem, że to dziura.
@walcz - nie mniej mi za złe ale ktoś Cię musi w końcu obudzić ze snu pod tytułem "Heimat jest najpięknieszy i basta".