Wczoraj własnie byłem sobie w Toruniu, i postanowiłem że skoro zwiedziłem juz 4 Polskie miasta w tym roku to może warto byłoby cos pokazac . Może akurat komus się wątek spodoba

Odrazu mówię że wyjazdy te były jednodniowe , a miasta które zwiedziałem kompletnie nie znałem , opierałem się na tym co widziałem a nie co słyszalem . Duża uwage zwracłem tez na komunikacje (MPK/MZK) z racji mojego hobby i to własnie było najważniejszym punktem wycieczki

Aby kupic bilet jednodniowy i pojezdzic troche po miescie ^^ Nawet w te mało znane i przyjemne miejsca dla turystów :nuts:
Toruń 21.07.2009
Torunskie Stare miasto piękne, niejedno polskie miasto moze pozazdrościc tej ilości zabytków, ładnej architektury jak i turystów ^^ Głowny deptak takze robi wrażenie, większosc kamienic odnowionych do tego bardzo ładnych no i sklepy które zawsze będą przyciągac jak magnes

Chodzi mi o New Yorkery czy inne tego typy sklepy
Co do samego miasta to podobało mi się ono mniej , nie znalazłem żadnej fajnej dzielnicy z zwartą zabudową (kamienice) ... Przedmieście Bydgoskie czy Jakubskie jest wręcz brzydkie , choc te pierwsze widziałem tylko z perspektywy tramwaju i moge się mylic . Ogólnie nie byłem poinformowany gdzie co jest więc nic ciekawego po za Centrum znaleźc nie mogłem ... A byłem na Wrzosach, Rubinkowie czy na Bielanach które spodobały mi się najbardziej wraz z uniwersytetem ^^ Co do komunikacji to widac że większym zainteresowanie cieszą się przepełnione autobusy,bo jeszcze nigdzie nie widziałem tak pustych tramwaji

Choc w Bydgoszczy nie lepiej ...
W odniesieniu do całego dnia i wszystkiego co zobaczyłem, to ciesze się że tu zawitałem choc przyznam że jestem troche rozczarowany przedmieściami okalajacymi Stare miasto .