Toruń rzeczywiście, to co ma do zaoferowania turystom, to Stare Miasto. Niestety reszta miasta nie odbiega od średniej krajowej.Co do samego miasta to podobało mi się ono mniej , nie znalazłem żadnej fajnej dzielnicy z zwartą zabudową (kamienice) ... Przedmieście Bydgoskie czy Jakubskie jest wręcz brzydkie , choc te pierwsze widziałem tylko z perspektywy tramwaju i moge się mylic . Ogólnie nie byłem poinformowany gdzie co jest więc nic ciekawego po za Centrum znaleźc nie mogłem ... A byłem na Wrzosach, Rubinkowie czy na Bielanach które spodobały mi się najbardziej wraz z uniwersytetem ^^ Co do komunikacji to widac że większym zainteresowanie cieszą się przepełnione autobusy,bo jeszcze nigdzie nie widziałem tak pustych tramwajiChoc w Bydgoszczy nie lepiej ...
W odniesieniu do całego dnia i wszystkiego co zobaczyłem, to ciesze się że tu zawitałem choc przyznam że jestem troche rozczarowany przedmieściami okalajacymi Stare miasto .
Zwarta zabudowa oprócz historycznego centrum znajduje się na Bydgoskim Przedmieściu. Te ostatnie jest ładne dla oka i warto się przejść tą dzielnicą. Reszta miasta, może z wyjątkiem kampusu UMK, jest raczej nieciekawa.