SkyscraperCity Forum banner

[Warmińsko-Mazurskie] by MarcinK

9064 Views 47 Replies 10 Participants Last post by  Mr. America
Oprócz Olsztyna pojawi się za jakiś czas Ostróda:).

Na początek widoki z pociągu.

1

2

3

4

5
See less See more
5
1 - 20 of 48 Posts
W Olsztynie, a zwłaszcza Ostródzie spędzałem kiedyś każde wakacje jako dzieciak praktycznie.

Wspaniałe rejony. Olsztyn to dla mnie takie duże miasteczko. Po prostu klimacik jest tam naprawdę relaksujący. Mógłbym tam mieszkać.

Stare Miasto również niczego sobie.

A Ty Marcin nie nabijaj postów wątkami :D ;)
See less See more
^^Uruchomiłem dzisiaj z 2/3 tego, co teoretycznie mógłbym uruchomić.

Kołobrzeski wątek, Tatrzański, opolski, Bielsko-Biała, Swinoujście, Chełm, Kłodzko plus kilka możliwości utworzenia nowych wątków (np Tarnów, Cieszyn/Skoczów, Zgorzelec/Bogatynia), ale nie dałbym chyba rady w 1 dzień;)
See less See more
Pewnie i tak masz zbiory na 2-3 lata wrzucania dzień w dzień ;)
Wreszcie jakiś rozsądny wątek o Olsztynie :cheers: Zastanawiałem się, czy warto odwiedzić, przejrzałem wątki na forum, ale w ogóle nie dały mi odpowiedzi. A tutaj jestem spokojny o to, że wyrobię sobie zdanie.
Dzięki za tak pozytywną opinię, ale żeby nie być nieskromnym dopowiem, że na starszych wątkach też można sobie zdać sprawę z potencjału jaki dżemie w tym mieście:) Ja z nich korzystałem przy ustalaniu swojej trasy.
Ja jak bywałem w Olsztynie to uwielibałem siedzieć w takim rowie po fosie koło zamku. Ciekawe czy będzie:)
Będzie zamek z zewnątrz, amfiteatr i Łyna przy zamku, na dokładniejsze penetrowanie tych okolic nie było czasu jak się chciało zaliczyć jeszcze 2 jeziora;).
14 Kościuszki

15 Kętrzyńskiego

16

17

18 Kościuszki/Kętrzyńskiego

19 Zbliżamy się do placu Bema

20

21 Szkoda, że jeden z najciekawszych budynków w mieście jest w stanie agonalnym
See less See more
8
G
fota 18, a lata 20/30. Świetnie utrzymane jak na taką architekturę!
Olsztyn - stolica Warmii i Mazur

Olsztyn to klimatyczne miasto, cieszy kolejny wątek o dawnych Ostpreussen, szkoda że obumarł o mistach i miasteczek Warmii i Mazur, bo to temat rzeka i nie został jeszcze wyczerpany...
P.S. Ilekroć przejeżdżam przez rondo Bema (kilkanaście razy w roku), to żal serce ściska na widok tej zaniedbanej, pięknej kamienicy...
Pozdrawiam
See less See more
Jeszcze kilka ujęć z placem Bema podobnych do siebie i zrobi się bardziej różnorodnie ;)

30

31

32
See less See more
3
Ul.Partyzantów to nie tylko kamienice i usługi, jest też ciekawy obiekt poprzemysłowy (podpisany na zdjęciu;))

38

39
See less See more
2
1 - 20 of 48 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.