SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Byłem w... :)

7299 Views 51 Replies 19 Participants Last post by  Papaj
24
Czas na nową fotorelację z góry, choć tym razem z niezbyt dużej wysokosci ;)
Parę dni temu miałem spotkanie z promotorem, odbyło się ono w Wydziale Inżynierii Środowiska PW. A że budynek dość wysoki i położony w ciekawym rejonie miasta, a do tego pogoda znakomita, na spotkanie poszedł też CanonA75 :)
Na miejscu okazało się że niestety najwyższe piętro jest zagrodzone kratą zamkniętą na kłódkę :bash: przez co musiałem zadowolic się widokami z klatki schodowej i z korytarza (na szczęscie okna wychodziły wprost na City :))
Szyby były oczywiście brudne i pomazane paluchami, ale myślę że widoczki są ciekawe, zresztą sami oceńcie...

Najpierw widoczki na City z korytarza

I zbliżenia:

Widać dach ZT...

Pajac w całej okazałosci:

I w prawie całej okazałosci ;)

Widok w stronę Woli:

I widok z klatki schodowej na Śr. Południowe:

SURGE, VARSOVIA! :D

Widok na Ochotę, niestety nic ciekawego, same nasze "ulubione" budynki ;):D

I jeszcze trochę widoków z klatki schodowej:

I skyline widziany z klatki schodowej:

I to tyle :)
See less See more
1 - 20 of 52 Posts
nooooo kurde SoboleuS'ie co ty zrobiłeś z A75 że taki fajne fotki Tobie wyszły ;] ?
tylko dokładnie opisz :>
Super zdjecia! Ladnie wyglada Warszawa na nich :). A widok na Wole to tylko WTT ratuje sytuacje :)
fajne zdjęcia, dzięki

btw, czekam na chwilę, aż widoki będą coś na kształt tego :D:D:D

See less See more
Super Zdjencia

Super Zdjencia
Wesolych Swiont
Rafal Trzaskowski
piekne widoczki , gdyby jeszcze R1 i Zt byly lepeij widoczne :)

Dzieki wielkie
Nie no to mi się podoba w końcu jakaś nie oklepana perspektywa piękna sprawa. Wygląda to wszystko tak miejsko :cheers: :applause:
:applause:

Piekne :) Z dobrej wysokosci robiona fotka, gdyby bylo ujecie z 10 pieter wyzej moglo byc gorzej ;) A tak ideal :D
See less See more
ladnie gesto miasto wyszlo na tych zdjeciach, ale srodmiescie poludniowe to klasa dla siebie.
a coz to za postaci? VV
See less See more
Cieszę się bardzo że się podobało :)

Raine said:
nooooo kurde SoboleuS'ie co ty zrobiłeś z A75 że taki fajne fotki Tobie wyszły ;] ?
tylko dokładnie opisz :>
No nie wiem, właściwie to nic nie robiłem :dunno: Jak jest ładna pogoda to i fotki ładne wychodzą ;) Wystarczyło tylko niektóre lekko podrasowac na kompie (wiekszy kontrast itp.)

AGC said:
ladnie gesto miasto wyszlo na tych zdjeciach, ale srodmiescie poludniowe to klasa dla siebie.
a coz to za postaci? VV
Nie poznajesz? ;) To rzezby nad wejściem do Gmachu Głównego Politechniki :)

ale ladny budynek w prawym rogu... apartamentowiec??? Ale to juz nie grzybowska? :>
See less See more
@zonc: blok mieszkalny chyba ok. 20-pietrowy przy Siennej w okolicach Zelaznej
Ten blok strasznie mnie wpienia :bash: Nie rozumiem po co go wybudowali tzn w takiej formie. Na tej fotce to on wyglada jeszcze ale z tramwaju na jerozolimskich to normalnie dla mnie przynajmniej wieksza porazka niz Lucka :puke:
hmmm a na fotce przyjemniaczek i w zyciu nie dal bym mu 20 pieter!!! Chyba jakis blad ....... :) Macie wiecej jego zdjec?
Chyba nie ma dwudziestu pięter, ale niewiele mniej, z 18. Rcube, przesadzasz. To jest całkiem ładny budynek. Problem tylko taki że wybudowano go praktycznie na podwórku między innymi blokami więc z żadnej strony go praktycznie porządnie nie widać.
2
Znalazłem takie cuś:

Z tym blokiem to była taka historia że powstał on na podwórku częściowo zawalonej kamienicy. Na szczęscie inwestor bardzo ładnie odnowił ten zachowany fragment, ale niestety dobudował do niego tego niezbyt pasującego tam klocka.

See less See more
nie pasuje do otoczenia, to prawda, ale uwazam, ze jesli musza ladowac bloki, to wlasnie tak jak ten powinni dawac na podworkach, zeby nie staly bezposrednio przy jakiejs ulicy i nie psuly pierzei.
Ciekawe ujęcia

Ale ta łucka zniszczyła krajobraz! :(
I jeszcze bezczelna zasłania WTT
See less See more
1 - 20 of 52 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.