SkyscraperCity Forum banner

Warszawa by DocentX (2007) Cz. III

3607 Views 12 Replies 10 Participants Last post by  umcy91
Warszawa - Stara Praga

'Warszawa Wilenska' - centrum handlowe i stacja kolejowa

Kosciol prawoslawny

kilka innych widoczkow - przepraszam za slaba jakosc

Neogotycka katedra Floriana (przypominam, ze prawobrzezna Warszawa ma swoja odrebna katedre)

uliczki niedaleko katedry

Pomnik braterstwa broni polsko-radzieckiej. Ma byc przeniesiony, choc ja osobiscie uwazam go za pewien symbol Pragi i jako taki wg mnie nie powinien byc ruszany.

zapuszczone praskie uliczki

Targowa - glowna ulica Starej Pragi

Slynna Zabkowska

Fabryka Wodek Koneser

Brzeska - uwazana za najniebezpieczniejsza ulice Warszawy :runaway:

Slynny Bazar Rozyckiego

Wracamy na Targowa

Praskie Madonny - powszechny widok w praskich kamieniczkach

Panorama Warszawy widziana z Pragi

See less See more
88
1 - 13 of 13 Posts
swietna kontynuacja wielkie dzieki :cheers:
cieszy, ze pokazujesz takze te mniej zadbane/znane regiony Warszawy...
bardzo ladna fotorelacja w 3 czesciach :) oby tak dalej ! :D
no nareszczcie Praga! szacunek. Choc troche malo zdjec, tematu Pragi nie wyczerpales;)
no nareszczcie Praga! szacunek. Choc troche malo zdjec, tematu Pragi nie wyczerpales;)
Oczywiscie masz racje - trudno wszystko "obcykac" na raz ;)
Ładne zdjęcia. Widoki w większości mi znane, ale niektóre rzeczy widzę po raz pierwszy. Jak to tu niektórzy określają "gdyby odpicować, byłby cud' i to jest święta prawda!!
tam naprawde jest carerefor ten hipermarket, czy tylko market carrefour express???
bo na hipermarket to cos za male
Tak tam jest Carefour i wcale nie jest taki mały.

Fotki świetne:) Dobra robota:) Czekam DocentX na następne:) i pozdrawiam:)
^^ Moloch na Wileńskim jest duży, tyle że na szczęście od Targowej widać go najmniej, po pierwsze jest długi, po drugie się znacząco rozszerza. Carrefour jest więc zupełnie pełnowymiarowy a poza tym mieści się jeszcze średniej wielkości centrum handlowe i dworzec kolejowy...
Za mało Panie kolego czytasz i przeglądasz nasze forum... Ostatnimi czasy Praga dość dokładnie została obcykana... (Michau, Petr, Fredi)...
Za mało Panie kolego czytasz i przeglądasz nasze forum... Ostatnimi czasy Praga dość dokładnie została obcykana... (Michau, Petr, Fredi)...
Tak czy inaczej zdjec z Pragi nigdy za malo - rejon praski jest wciaz 'terra incognita' nawet dla wielu warszawiakow.

Czy ktos robil ostatnio fotki w okolicach Portu Praskiego ?
oj, bardzo mozliwe:) poszukam wiecej Pragi:)
Wreszcie ktoś pokazał Pragę też od tej lepszej strony :) (ulica Targowa). Praga ma w sobie wiele ukrytej wielkomiejskości, którą trzeba wydobyć.

BTW. Parę dni temu kiedy wracałem z Wilna, Praga wydała mi się piękna i mi już tak zostało, trzeba docenić to co się ma, nawet jak jest w wielu miejscach dziurawe i obdrapane.
1 - 13 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.