SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Filosssa spacery po Warszawie - Blekitny...

2830 Views 16 Replies 10 Participants Last post by  Fredi
18
Witam. Choc poranek nie zapowiadal takiej pogody to jednak nie mozna bylo narzekac... Aparat w reke i w miasto. Dzis Obcykalem Blekitnego - tradycjnie widzianego moim (szalonym) okiem... Zapraszam:

Czekam na opinie... Kontynuowac taka perspektywe czy tez szukac innej koncepcji...
See less See more
1 - 17 of 17 Posts
ale fajne :) Niektore naprawde ciekawe... mam czekac na kolejne fotki czy spacer to tylko te zdjecia? :) Kto jest na 1 pomniku...
Fajowe zdjecia. Nie wiedzialem, ze Gruba Kaska jest juz odnowiona..

Pomnik przedstawia prezydenta Starzynskiego - (@filoss - swietnie ujales ten pomnik, bo to co jest ponizej wcale takie ladne nie jest ;) )

A blekitny jest swietny. Wyglada jak ponakladane na siebie bryly lodu. Podobno zaprojektowal go serbski architekt.
kilka bardzo ciekawych ujec. moja uwage zwrocilo to przez kratke, tyo przez dach wejscia do metra i last but not least starzynski:)
za delikatna szczeka jak na strzynskiego i te uszy ;\ ale tak to juz jest. W Bydgoszczy powstaje pomnik Kazia Wielkiego na koniu... Kzaio bal sie koni i podbno nawet nie potrafil sie zbytnio na nim utrzymac ;\ Duzo u nas w prasie o tym pisano, ale i tak na koniu zostal:)

Co to ta Kaska? :)
Bardzo fajne, szczegolnie te kilka od "krat" do "Starzynskiego" :) Na gore nie probowales wjechac?
filosss said:
Czekam na opinie... Kontynuowac taka perspektywe czy tez szukac innej koncepcji...

może ujęcia z trochę większej odległości od obiektu.... :)
zonc said:
...
Co to ta Kaska? :)
Serio nigdy nie słyszałeś o słynnej warszawskiej Grubej Kaśce? Jest to coś w rodzaju studni, ujęcia wodnego. Została wzniesiona za czasów Stanisława Augusta Poniatowskiego. Nam to już pani w przedszkolu o niej opowiadała :)
Super ujęcia, dzięki zaciekawe przedstawienie błękitnego. Naprawdę to bradzo ciekawy i przy tym ładny budynek. Wydaje się bardzo lekki jakby pływał w chmurach zlewa sie z niebe co tworzy sietny klimat.

PS: Czy wszędzie w Warszawie słupy sa tak obklejone parszywymi reklamami i ulotkami ? Czy to taki jeden przypadek.

:bash:
See less See more
MIKI said:
Super ujęcia, dzięki zaciekawe przedstawienie błękitnego. Naprawdę to bradzo ciekawy i przy tym ładny budynek. Wydaje się bardzo lekki jakby pływał w chmurach zlewa sie z niebe co tworzy sietny klimat.

PS: Czy wszędzie w Warszawie słupy sa tak obklejone parszywymi reklamami i ulotkami ? Czy to taki jeden przypadek.

:bash:
Wszdzie i ten szczerze wyglada jeszcze wzgldnie...
Bardzo fajne zdjęcia!

Szczególnie to przez kratkę. Musze się przyznać, że miałem małego pinga zanim skojarzyłem co się dzieje na nim.

To jest też rewelacyjne, jednakże tylko wtedy kiedy jest samotne, postuj zdjęcia z enterem, bo dużo się traci kiedy skleja sie je do kupy.
See less See more
filosss said:
Wszdzie i ten szczerze wyglada jeszcze wzgldnie...
To jest coś niesamowitego za to powinny być kary !!! i to duże. Dlaczego nikt na to nie zwraca uwagi czy już wszystkim jest wszystko obojętne. Takie rzeczy naprawdę szpecą ulicę.
Podjął ktoś jakieś starania w tej sprawie?
Mozna ukarac tylko rozlepiajacego, trzeba zlapac na goracym uczynku. Firma ktorej sa plakaty moze sie wyprzec, powiedziec ze to konkurencja ich wrobila - sprawa nie do udowodnienia. W praktyce nikt nic z tym nie robi.
MIKI said:
...

...
Nieee, no MIKI nie mów, że pierwszy raz o tym słyszysz. Bardzo dużo się trąbi się o tym na forum, a poza tym, z tego co pamiętam, to nie jest tylko problem Warszawy. W Łodzi tego nie ma?
Krzycho said:
Nieee, no MIKI nie mów, że pierwszy raz o tym słyszysz. Bardzo dużo się trąbi się o tym na forum, a poza tym, z tego co pamiętam, to nie jest tylko problem Warszawy. W Łodzi tego nie ma?
No nie wiem musiałem przeoczyć to, wiem że coś było ale nie wiedziałem za to na taką skale. w Łodzi także są ale nie w takich ilościach. Co nie spojrzę na fotkę z Wawki to widzę słupy ostro poobklejane tymi ogłoszeniami.
^^^
Zakała. W Chicago to bym od razu dostał mandat tak z 200$ i odechciałoby mi się nalkejać jakieś papierki na słupy. W Polsce też towinno się karać tych co rozwieszają tak aby przestało im się to opłacać. Niech mi nikt nie mówi, że trudno jest złapać takiego delikwenta na gorącym uczynku.
1 - 17 of 17 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.