SkyscraperCity Forum banner

Która?

[Warszawa-Hilton-elewacja]Jaką chciałbyś widzieć elewację na hotelu Hilton

6138 Views 23 Replies 20 Participants Last post by  filosss
Jaką chciałbyś(chciała) widzieć elewację na hotelu Hilton Na ul Grzybowskiej w Warszawie

Pierwsza próbka

Druga próbka
See less See more
2
1 - 20 of 24 Posts
no dobra a gdzie ten poll? ;]
EDIT: o już jest, wybrałem opcje pierwszą, choć musze przyznać że tak naprawdę pierwszej i drugiej można coś zarzucić, stonowana pomarańcz była by w tym wypadku najlepsza imo, albo w ostateczności zieleń;)
tylko zebyscie nie narzekali jak na FIM-a:p
Nie wiem dlaczego , ale według mnie lepszym rozwiązaniem jest to obecne - wydaje się być bardziej eleganckie . Wiadomo - pomarańcz bardzo by ożywiła kolorystykę naszego downtown , ale coś mi sie wydaje , że jednak by nie wyglądało to jak na West Gate tylko jak na FIM ;)
Ja na FIMa nie narzekalem. Jest inny i sobie ta jego innosc chwale.
jestem troche zrażony do pomarańczowego koloru przez poznański Globis ;) jednak w tym przypadku myslę, że opcja pierwsza będzie lepsza, zwłaszcza, że z renderów wynikało, iż pozostałe budunki CG będą raczej barwne niż szare...
grafitowy kolor wydaje mi sie bardziej dostojny :)
dlatego opcja 2
Mi też bardziej odpowiada druga opcja. Ten pomarańcz za bardzo pstrokaty, jakby był inny odcień to może.
Krzycho said:
Mi też bardziej odpowiada druga opcja. Ten pomarańcz za bardzo pstrokaty, jakby był inny odcień to może.
:yes:
Przy ocenie koloru elewacji dobrze było by mieć możliwość konfrontacji z pr.elewacji z budynków które mają stworzyć cały kompleks Grzybowskiej (tzn.apartamentowców i biurowca) a pomarańczowa ma być tylko na fragmętach pierwszych pięter więc tam może być,a wyżej ta ciemna.Więc nie zagłosuje bo takiej opcji niema
Pierwsza opcja, to nie będzie wyglądac jak FIM, użyty jest inny materiał a to ma znaczenie.
Wole kolor pomarańczowy. Dlaczego mamy wprowadzać tylko szarośc do centrum Warszawy? Przyda sie odrobina polotu :)
imo POMARAŃCZOWA ELEWACJA JEST LEPSZA, ŻYWSZA I POGODNIEJSZA OD TEJ SZARO - BUREJ
Jeśli tej elewacji ma być ostatecznie tak mało jak na tym renderze, to może być i pomarańczowa...
Ciezko wybrac. Szara wyglada bardziej elegancko, natomiast pomaranczowa zywiej. Mysle jednak, ze Warszawa potrzebuje koloru, wiec moj wybor pada na pierwsza opcje. Nie obrazilbym sie jednak gdyby zostala uzyta szara :).
dziwny ten hilton bedzie, nie podoba mi sie za bardzo
1 - 20 of 24 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.