SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Panoramy miasta (chyba jeszcze nie były?)

2599176 Views 8061 Replies 742 Participants Last post by  Spencer
Czas na drugi wątek kultowego wątku o warszawskich panoramach :) Poniżej zamieszczam link do poprzedniej cześci:

www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=13006020#post13006020
1 - 20 of 8062 Posts
^^
Bo widać tylko jej kawałek... Chyba tylko i wyłącznie dlatego. Chociaż, moim zdaniem, budynek nie jest skazany na ciągłą brzydotę. Chociaż kiedyś pisałem, że uratuje go tylko wysadzenie, trochę zmieniłem zdanie. Jakiś sprawny architekt na pewno by sobie z tym straszydłem poradził. I sądzę, że za kilka(naście?) lat jakiś lifting MUSI nastąpić. Zwłaszcza po wysypie luksusowych apartamentowców, jaki się nam szykuje.

A fotki z Bemowa, chociaż teoretycznie niezbyt oryginalne, moim zdaniem są świetne. Warszawa wygląda na nich tak... cywilizowanie. :)
See less See more
hm, prosta tower z pewnością mu pomoze z jednej strony ;)
Ładne są u Was te wieżowce, ale trochę ich mało... :( Czy to wynika u Was z tego, iż trudno dostać w WAWie zgodę na budowe ?
^ hmmm malo? W Wawie sa obecnie 32 wiezowce powyzej 60m. W tym 17 powyzej 100m. A kolejne w planach:)
Ładne są u Was te wieżowce, ale trochę ich mało... :( Czy to wynika u Was z tego, iż trudno dostać w WAWie zgodę na budowe ?
a ty u siebie ile masz :crazy: :D?
^^

Czy w każdym poście trzeba szukać okazji do kłótni? Odniósł SUBIEKTYWNE wrażenie, że wieżowców jest mało, więc się na ten temat wypowiedział. Nie zauważyłem w tamtym poście żadnej złośliwości. Więc nie mam pojęcia, o co Ci chodzi.
Panorama miasta by Sławek

Czas na kosztowna panoramę miasta, bo mnie kosztowała 20zł za wstęp :D

See less See more
26
Ale obawiam sie ze reklama wroci niebawem ;/
a szkoda szkoda. Mimo ze to budynek komunistyczny wyglada bardzo fajnie . ładnie pasuje do otocznia.
http://lorenc.republika.pl/tmp/panorama/02.jpg
co oznacza ta strzałka?
...[]ale zniszczyli mozajkę placu Defilad.
Bez Placu >Pałac traci cały sens
Tam gdzie była kiedyś trybuna to nie wiedziałem ze są tam jakieś schody do podziemia.

http://lorenc.republika.pl/tmp/panorama/11.jpg
ładne kompozycje kwiatowe ale oczywiście na osi psują czerwone [na górze zdjecia] budy.To jest skandal że władze na taki syf pozwalają.
Nie wierze że takie coś może stać w centrum stolicy Niemiec,Francji

Ogólnie zdjęcia wypas:) Nabiora dla mnie kolorytu kiedy zacznie się Złota 44 i modernizacja wieżowca Orco Tower oraz wieża Hines
See less See more
http://lorenc.republika.pl/tmp/panorama/02.jpg
co oznacza ta strzałka?
...[]ale zniszczyli mozajkę placu Defilad.
Bez Placu >Pałac traci cały sens
Tam gdzie była kiedyś trybuna to nie wiedziałem ze są tam jakieś schody do podziemia.

Ogólnie zdjęcia wypas:) Nabiora dla mnie kolorytu kiedy zacznie się Złota 44 i modernizacja wieżowca Orco Tower oraz wieża Hines
Dzięki :) a fota ze strzałką znalazłem sie przypadkowo :eek: - wskazuje moje auto widziane z góry :D
See less See more
A tak btw. Co to za narozna kamieniczka na rogu Wilczej i Mokotowskiej, tyle razy tam bylem ale z perspektywy samochodu, dopiero dzis udalo mi sie byc tam pieszo i bardzo przykula moja uwage.
co to za bloczek na prawo od mostu?
to 2 bloki po 2 stronach ul.Tamka na skrzyzowaniu z Kopernika
ten po lewej stoi prawie na przeciwko planowanego Centrum Chopinowskiego
Kurcze mogli by wreszcie zagospodarować ten parking gdzie Sławek zaparkował swoje autko.

Dzięki za fotki:) Od mojego ostatniego wjazdu na PKiN wiele się zmieniło:)
Na fotce 5 co to jest za budynek obok tego bloczka?
1 - 20 of 8062 Posts