zastanowmy sie co wolimy... wieksze brzydactwo czy mniejszcze nie koniecznie piekne 
Tez go sobie dzisiaj obejrzalemArek said:Rener na tablicy jest prawie taki sam jak ten pokazany przez megapterę. Jedyną różnicą między nimi jest brak tego budynku po prawej od nowego biurowca, więc jest szansa że w sąsiedztwie powstanie cos zacznie większego![]()
Mnie przypomina to zbudowany juz przez Ghelamco biurowiec Business Centre Bitwy Warszawskiej - tez trzyczesciowy, o takiej samej powierzchni i zaprojektowany przez tych samych architektow.Dziki REX said:Nie pamiętam czy już wspominałem, że mi to przypomina inny projekt, który kiedyś zaistniał. Biurowiec "Bora" to chyba nazwa od ulicy i nie wiem czy oficjalna.
Niemniej, to wlasnie onaMasstah said:Megaptera, o którą dokładnie działkę chodzi? Ta po Europrojekcie, czyli między kamienicami a Wronią to jest chyba za mała na tak długi budynek. Czy mi się wydaje? Poza tym nie wygląda by ten budynek miał "dolegać" do kamienic...
Chwilowo, bo to miejsce na kolejne dwie fazy inwestycji Ghelamco. Z ich dotychczasowego tempa wnosic mozna, ze nie bedziemy na nie dlugo czekac. Oby tylko wieze przeprojektowali. Gdyby tak dociagneli do przewidzianej w projekcie planu zagospodarowania max. wysokosci 120 m, byloby zaj...scie.Masstah said:Czyli nowy budynek będzie kończył się na Wroniej, a dalej nadal będzie straszył ten warsztat samochodowy i wysiedlona (chyba) kamienica?