martin said:Sojuz cyknij moze zdjecie z drugiego pokoju jak wygląda teren budowy![]()
megaptera said:Kurcze, myslalem ze Dom Slowa Polskiego, jako firma, przestal istniec, a w budynkach po nim dziala Centrum Jupiter, magazyny i inna drobnica (dlatego okreslilem caly ten wielki teren miedzy Towarowa, Panska, Miedziana i prawie po Srebrna, jako Jupiter wlasnie), ale z szybkiego guglowania wynika, ze rzeczywiscie drukarnia ta, choc gorzej zipie, ale zipie. Wiekszosc tytulow prasowych sie wyprowadzila, ograniczono zatrudnienie, pewnie wynajeto czesc powierzchni prywatnym firmom, ale to ciagle DSP nalezacy, wraz z dzialka, do skarbu panstwa. Moze tez stosunki wlasnosciowe na terenie dawnego DSP sa bardziej skomplikowane. Nie chce mi sie jakos wierzyc we wpisanie tych budynkow do rejestru zabytkow i mam nadzieje, ze jak najszybciej trafia pod kilof, a zamiast nich powstanie kawal miasta.
Marco Polo said:Moze jakis update?
Kopia i koia czy juz wykopali? Sojuz - nie len sie, idz na basen i pstryknij. A moze jakis inny forumowy spacerowicz moze cos doniesc?
Marco Polo said:Minal juz tydzien.
Dzwigi?? Jakis inny postep?
Sojuz - ocknij sie. Daj znac - masz tak blisko...
Marco Polo said:Swietna wiadomosc. Prosta tak potrzebuje pierzei w tym miejscu!! Zacznie sie tu robic prawdziwe miasto. oby tylko parter dobrze sie wpisal w ulice i byly tam choc ze dwa sklepy by to miejsce ozywic. Troche w to watpie - bedzie to raczej jedynie biurowiec. Ale pomimo tego sie bardzo ciesze na ten dodatek krajobrazowo-miejski.
Sojuz - dzeki za fotki.
korowiow86 said:Zaczęli remont samotnej kamienicy po drugiej stronie Pańskiej - czyżby to Ghelamco poprawiało otoczenie - (wskazuje na to skala prac) ?
korowiow86 said:Tej naprzeciwko placu budowy, otoczonej terenami Jupiter Centrum/dawnej Drukarni itd. (nie po tej stronie, po której są kamienice których zdjęcia pojawiały się na forum).
martin said:Sojuz prosimy o nowe fotki, dzięki
rcube said:A wiesz ze to miejsce co sfociles ja zrobilem z tego miejsca fotke....... Luckiej i umiescilem w moim avatarze![]()