SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

127393 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
1 - 20 of 678 Posts
Update? Photki? Dzwigi?
More info - dzieki!!!!
Moze jakis update?
Kopia i koia czy juz wykopali? Sojuz - nie len sie, idz na basen i pstryknij. A moze jakis inny forumowy spacerowicz moze cos doniesc?
Pragne doniesc ze plywalem z Sojuzem (nawet niezle chlopak przebiera), i widzialem budowe.

Jak narazie koncza wygrzebywanie ziemi. Koparki na miejscu. Wiekszych maszyn / dzwigow jak narazie nie ma. Ale widac ze lada chwila juz zwiaza.

Marco Polo
Kafarek - imponujesz mi tymi blyskawicznymi update'ami. Chodzisz i cykasz.
DZIEKI!
Minal juz tydzien.
Dzwigi?? Jakis inny postep?
Sojuz - ocknij sie. Daj znac - masz tak blisko...
Czy doczekalismy sie juz dzwigu????? Hope so.
Swietna wiadomosc. Prosta tak potrzebuje pierzei w tym miejscu!! Zacznie sie tu robic prawdziwe miasto. oby tylko parter dobrze sie wpisal w ulice i byly tam choc ze dwa sklepy by to miejsce ozywic. Troche w to watpie - bedzie to raczej jedynie biurowiec. Ale pomimo tego sie bardzo ciesze na ten dodatek krajobrazowo-miejski.

Sojuz - dzeki za fotki.
See less See more
No to teraz powolne wypelnianie "basenu" a potem juz w gore!!!
Sa dwa - zobacz zdjecia wczesniej zamieszczone w tym watku.
Szybki postep. Fajna sprawa. Rajstopy elastyczne !!!!
Caly ten teren zostanie przeidentyfikowany. Jestem wielkim zwolennikiem tej inwestycji.

PS tak, zasloni Lucka, ale jedynie troche od strony Jupitera. Ale na poziomie ulicy troche ja utemperuje (jedynie z poziomu ulicy, bo skylinowo jest zbyt niski) i zneutralizuje.
See less See more
Soyuz, dear, uskutecznij zdjeciowy update, pls.
1 - 20 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.