SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

127942 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
1 - 15 of 678 Posts
6
2005.07.23

Widok w kierunku centrum:

Po sąsiedzku kolos made by JW.

Betoniarki tłoczą się przy wylewaniu fundamentów.

Klimaty sąsiedniej kamienicy.

Zatrzymany czas.

Nie wiem co to.
See less See more
hif said:
świetna okolica..nie wiedziałem że właśnie w takiej powstaje Rondo
Orócz Ronda 1 i Łuckiej po sąsiedzku (widok z budowy) stoją jeszcze WTT i Hilton:
See less See more
2
Marco Polo said:
Update? Photki? Dzwigi?
2005.09.03, Dół, beczki, koparka. :)

See less See more
Na razie powybijali szyby i chyba liczą, że mróz odwali całą robotę.
O ile dobrze widziałem to skasowali parking na sąsiedniej działce w kierunku centrum:

Czy coś tam mają budować ?
See less See more
Ta z prawej chyba do rozwałki. Ta z lewej mimo, że mocują elewację nadal dołączona jakąś dziwną konstrukcją:
See less See more
Na wizualizacji zamiast żyletek są gzymsy, widać projektantowi coś po głowie chodziło ale nie do końca zrealizował.
1 - 15 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.