SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

127285 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
1 - 7 of 678 Posts
prosze chlopaki... zrobilem jeszcze przed swietami, ale jakos dopiero teraz sobie konto w photobucket zrobilem i nauczylem jak to dziala;)

od tej pory mozecie liczyc na w miare czeste photo uptade z woli i okolic;)

SoboleuS said:
Dzięki za foto :eek:kay: W sumie różnice są minimalne. Ale na starym renderze obok stoi drugi wyższy budynek a teraz go nie ma. Ktos wie o co chodzi i co to miało być?
wcale nie sa az tak minimalne. na dole bedzie przeszklona galeria handlowa - na zywca widac srodek, jakies sklepy i loga marek z gornej polki;) a w pierwszej wersji mialo tego nie byc. baaaardzo dobrze, ze to sie zmienilo.

Ten wyzszy to nastepny planowany budynek z kompleksu, skoro ten sie zmienil - to nastepny na pewno tez sie zmieni, wiec pewnie dla tego na razie dali jeden render. Zreszta - to juz tuz przy rondzie, tam gdzie Boro oznajmil, ze dopuszcza wyzsza zabudowe, wiec moze i troszke o to chodzi?;)
martin said:
Anakin jakos nie moge zrozumieć Twoich spekulacji, przecież wszystko wiadomo, wiadomo ile bedzie faz i jakiej wysokości budynki powstana więc o czym Ty mówisz ??...
o!:) a skad masz takie informacje, ze wszystko juz jest DEFINIYWNIE zamkniete?
Masstah said:
Nie wiem czy jakiś tydzień temu to jest ostatnio ale wtedy nie działo się nic. Płot i render, poza tym zero ruchu. No chyba że na "po fajrancie" się załapałem, była jakaś siódma wieczór jaka tam szedłem ;)
dzieje sie sporo. koparki juz dzialaja, doprowadzaja instalacje do dzialki. generalnie caly dzien ruch, ale poza dziurami w ziemi nic nie widac, wiec focic chyba nie ma sensu;)
jak to co, na razie nic;) dowiemy sie jak beda robili nastepne etapy, na ten miejsce jest oczyszczone;)
z rednerow wynikalo, ze na dole bedzie pasaz... ale jak bedzie naprawde to zobaczymy po powstaniu :)
1 - 7 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.