SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

128024 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
241 - 260 of 678 Posts
Na razie powybijali szyby i chyba liczą, że mróz odwali całą robotę.
osobiscie uwazam ulice prostą za bardzo ale to bardzo nichlujna. moze ten budynek rzuci jakies nowe światło na oblicze tej ulicy , apropo powstanie tu cosik nowego??
rcube said:
Na tych zdjeciach widac zawieszony od Wroniej render nie prezentowany wczesniej na Forum, a przedstawiajacy POC widziany od strony Panskiej. Do wysokosci sasiedniej kamienicy bedzie tam sporo kamienia, a wyzsze kondygnacje beda wycofane, co IMHO czyni ten budynek sensowniejszym.
^^ Gdybym wiedzial ze tego rendera nie bylo to bym cyknal fotke tegoz rendera ;)
Więcej różnych renderów (a właściwie renderków bo są malutkie) jest na stronie Ghelamco. No i lokalizacja - Prosta/Towarowa - Mokotów :D ;)
Zrobiłem zdjęcie kilka dni temu, myślałem, że juz znacie :)

Rzeczywiście ciekawie to wygląda
See less See more
Ma ktos wiecej zdjec tej tragicznej brazowej kamienicy ?
W sumie chyba nie było tego renderu (a przynajmniej ja nie pamiętam). Widok od Prostej:

Ciekawe czy ten "ciąg dalszy" w stronę Towarowej to wersja finalna czy tylko koncept. Bo nie jest za rewelacyjnie, szczególnie ta biała elewacja jest brrr...
See less See more
był któryś z forumowiczów ostatnio w okolicy ?? jak wyglądają postępy na budowie ??
9
martin said:
był któryś z forumowiczów ostatnio w okolicy ?? jak wyglądają postępy na budowie ??

bylyśmy:)

by rcube

See less See more
no, od Panskiej budynek ladnie sie skleja z kamienica, ale od Prostej juz nie wyglada to tak rozowo. w kazdym razie obok salzburg center to jedna z najbardziej miastotworczych aktualnych inwestycji.
18

Hmmmm..........

Houston, we have a problem :D

See less See more

No normalnie Pańska po raz pierwszy od 62 lat zaczyna przypominać normalną ulicę!
See less See more
241 - 260 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.