a to początek dopiero, w całości to będzie super wyglądać, zauważ że sam pierwszy etap jest wyższy od kamienicy o 3 piętra, potem jeszcze wyższe etapy II i III, zrobi się gęsto i ładnie
rcube said:
Jak to "oficyny od Prostej"? Jesli juz, to kamienice o frontach od Panskiej i Prostej polaczonych oficynami, przy czym jedna para kamienic takiego polaczenia nie ma i nie jestem pewny czy kiedykolwiek miala. Poza tym maja odrebne bryly, adresy, bramy i nawet jezeli przed wojna ktores z nich staly na jednej posesji, to teraz to po prostu cztery budynki: dwa przy Prostej i dwa przy Panskiej. Ale mniejsza.Masstah said:Ale to są te same kamienice, a raczej ich oficyny. Sądzisz ze zostawią części frontowe od Pańskiej a oficyny od strony Prostej ktoś zburzy i zbuduje coś nowego? W sumie byłoby to całkiem dobre wyjście, te oficyny nigdy ładniejsze nie będą...
to nie jest biurowiec Grupy Żywiec, ta firma jest tam tylko dużym najemcom, ten kompleks biurowy nazywa się Bussines Centre Bitwy Warszawskiej i już nie należy do Ghelamco bo zostało sprzedaneImperial said:Teraz jak tak na niego patrze to przypomina mi kompleks biurowy GRUPY ŻYWIEC przy Bitwy Warszawskiej, czy tamten biurowiec też jest Ghelamco ????
Przyznam że byłem święcie przekonany do dziś że to co widać od Prostej to nie są odrębne budynki tylko dalsze oficyny kamienic które front mają od Pańskiej... Po przyjrzeniu się im na zdjęciach jednak zdecydowanie wychodzi że masz rację. No nic, nie jest to rejon w którym bym jakoś często bywał wiec niniejszym sobie wybaczammegaptera said:Jak to "oficyny od Prostej"? Jesli juz, to kamienice o frontach od Panskiej i Prostej polaczonych oficynami, przy czym jedna para kamienic takiego polaczenia nie ma i nie jestem pewny czy kiedykolwiek miala. Poza tym maja odrebne bryly, adresy, bramy i nawet jezeli przed wojna ktores z nich staly na jednej posesji, to teraz to po prostu cztery budynki: dwa przy Prostej i dwa przy Panskiej. Ale mniejsza.
zrobie po 15:00Marco Polo said:New Update? Soyuz (lub ktos inny), pls!!