SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

128091 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
281 - 300 of 678 Posts

Tu po prostu pięknie! Żeby tylko odnowili te kamienicę obok i mamy kawałek miasta.
See less See more
No wlasnie tez chcialem wspomniec o tej kamienicy, ale kolega Stompi czyta w moich myslach. ;)

Bardzo dobrze wyglada.
Stompi said:
Tu po prostu pięknie! Żeby tylko odnowili te kamienicę obok i mamy kawałek miasta.
Uwierz mi ze do tego kawalka troszke jeszcze brakuje ;)
ładne zdjęcia, robi się fajny kawałek miasta
pytanie: czy mimo wszystko odnowią te cholerne kamienice??
O ile dobrze widziałem to skasowali parking na sąsiedniej działce w kierunku centrum:

Czy coś tam mają budować ?
See less See more
Pstrykacz said:
O ile dobrze widziałem to skasowali parking na sąsiedniej działce w kierunku centrum:
Czy coś tam mają budować ?
Tez swiezo widzialem tam tasiemke z napisem "teren budowy", ale poza czkawka po projektach Elektrimu, czyli publicznie blizej niesprecyzowanymi mieszkaniowymi planami firmy Sabe (ktora protestowala przeciw projektowi planu miejscowego ograniczajacego wysokosc zabudowy przy Prostej do kilku kondygnacji), cisza.
Moze bedzie tam zaplecze budowy Prosta Tower, bo po drugiej stronie ulicy ciasno.
budowac budowac!!nawet jakis kicz aby zabudowali a cholerną wole
teren ogrodzony taśma jest ogromny; niemozliwe zeby caly ten teren wykorzystali na zaplecze budowy Prosta Tower
Boże, dlaczego budowanie w tamtych rejonach (Woli) sprawia tyle problemów? Na Ursynowie nowych bloków (i nie tylko) powstaje po kilka każdego roku, a tam od kilkunastu lat pare gówienek przybyło (i jedne mega-gówno)... szkoda gadac.
Kryja elewacje? Moze jakies najswizsze fotki?
^^ ooo prawie widzę siebie w oknie :D
281 - 300 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.