SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

127307 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
21 - 40 of 678 Posts
Może czas założyć/przenieść wątek we "Wieściach z budowy? Świetnie że coś tam się zaczęło dziać...
^ może jeszcze wrtowałoby poczekać do wylewania podziemnych - vide Belvedere Centrum :/..., a no i miło, że będzie coś koło 18 pięter
MAR_tm said:
^ może jeszcze wrtowałoby poczekać do wylewania podziemnych - vide Belvedere Centrum :/..., a no i miło, że będzie coś koło 18 pięter
Bez obaw. Ghelamco to szybkie chlopaki. Tyle ze na razie bedzie cos kolo 10 pieter.
[Wola] Prosta Office Center - Ghelamco

Zaczyna się budowa więc dalsza dyskusja na temat tej inwestycji powinna trafić tutaj, do działu "Wieści z budowy"
ok w takim razie mam standardowe pytanie
czy jest jakis aktualny render?
Arttera said:
ok w takim razie mam standardowe pytanie
czy jest jakis aktualny render?
Tak. Przy placu budowy ;):D
O ile dobrze widzialem z pobliskiego przystanku tramwajowego, to na razie grzebia w ziemi zeby do lezacych w niej rur, czy innych instalacji sie dobrac. Poczatkiem budowy jeszcze bym tego nie nazwal, ale przygotowaniami do niej.
Na marginesie, nazwali to nie POCenter, a POCentre.
Czy render jest oswietlony?będę przejeżdżał b.późnym wieczorem ,moze uda misię zrobić dobre zdjęcie.zchęcią zobaczę przynajmniej że nie ma juz tego poprzedniego obleśnego wyblakłego renderingu(wiecie o jaki chodzi)
kafarek said:
Czy render jest oswietlony?
Aha.
Jak słysze takie nazwy noz sie w kieszeni otwiera. Center, plaza, tower, prawie jak w NYC...
Ciekawy jestem czy ostateczna wersja bedzie znacznie rózniła od wcześniejszych renderów
megaptera said:
Tak. Przy placu budowy ;):D
O ile dobrze widzialem z pobliskiego przystanku tramwajowego, to na razie grzebia w ziemi zeby do lezacych w niej rur, czy innych instalacji sie dobrac. Poczatkiem budowy jeszcze bym tego nie nazwal, ale przygotowaniami do niej.
Na marginesie, nazwali to nie POCenter, a POCentre.
a to przepraszam, widziałem gdzieś taka nazwe, prosze admina o zmiane
aml said:
Jak słysze takie nazwy noz sie w kieszeni otwiera. Center, plaza, tower, prawie jak w NYC...
gdyby nie takie nazwy to jak by się nazywał np. Warsaw Trade Tower - Wieżowiec Handlu w Warszawie -??? BEZNADZIEJA
W Internecie jest tylko taka wersja renderu:

Czy to wersja ostateczna, czy też render przy placu budowy jest inny?
SoboleuS said:
Czy to wersja ostateczna, czy też render przy placu budowy jest inny?
Troche inny. Juz o tym bylo: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=191588&page=1
prosze chlopaki... zrobilem jeszcze przed swietami, ale jakos dopiero teraz sobie konto w photobucket zrobilem i nauczylem jak to dziala;)

od tej pory mozecie liczyc na w miare czeste photo uptade z woli i okolic;)

Dzięki za foto :eek:kay: W sumie różnice są minimalne. Ale na starym renderze obok stoi drugi wyższy budynek a teraz go nie ma. Ktos wie o co chodzi i co to miało być?
No i fajnie. Fajny budyneczek.
Bardzo fajny biurowiec , wreście ta Prosta będzie jakoś wyglądała.
^^Nawet ciekawy projekt. Podoba mi sie :)
21 - 40 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.