SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

127336 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
See less See more
401 - 420 of 678 Posts
martin said:
a mi tez się podoba, ciekawe kiedy ruszy II faza i ile wynajeli w pierwszym budynku
W budynku ma być nowa redakcja Rzeczpospolitej, która ma zająć chyba większość powierzchni.
korowiow86 said:
W budynku ma być nowa redakcja Rzeczpospolitej, która ma zająć chyba większość powierzchni.
to to ja wiem od dawna tylko jestem ciekaw ile innych firm wynajelo tam juz biura bo nie o wszystkich transakcjach sie pisze w prasie
Kolejne brzydkie kaczątko w Warszawie.
RobPaine said:
No własnie w tym jest problem, prostych (z naciskiem na to słowo) poprawnych biurowców w centrum Warszawy jest juz za dużo.
Przekombinowanych i brzydkich budynków jest jeszcze więcej, ja tam wolę więcej prostych i poprawnych ;)
Tak jak martina też mnie ciekawi kiedy ruszą z drugą fazą i kiedy pojawią się jakieś konkretne wizualki pokazujące jej wygląd. Bo wieża (faza III) mi się póki co kompletnie nie podoba - wygląda słabo nawet jak na Ghelamco...

See less See more
oj ja lae beznadzija. nie to jest totalna porazka:D
Nazywanie Prostej Office Center brzydalem jest z lekka przesadne... to zwykly budynek. Warszawa na razie ma duzo dzialek wolnych, czy tez zaniedbanychi, dlatego kazda poprawna inwestycja cieszy. Wieza to z pewnoscia wstepna koncepcja... maja jeszcze czas. Polotu nie bedzie z pewnoscia, ale moze wyjdzie im chociaz cos na obecnym poziomie.

Smutne jest to, ze Ghelamco buduje ... projekty pokroju Wolf'a stoja w miejscu :(
See less See more
obserwator said:
Przekombinowanych i brzydkich budynków jest jeszcze więcej, ja tam wolę więcej prostych i poprawnych ;)
Tak jak martina też mnie ciekawi kiedy ruszą z drugą fazą i kiedy pojawią się jakieś konkretne wizualki pokazujące jej wygląd. Bo wieża (faza III) mi się póki co kompletnie nie podoba - wygląda słabo nawet jak na Ghelamco...

kijem, kijem Koniora!!! temu panu już naprawdę ktoś powinien podziękować!

a najzabawniejsze, że pod tak gównianą wizualizacją ktoś miał odwagę się podpisać... studenci trzeciego roku robią lepsze!!!
See less See more
zonc said:
Nazywanie Prostej Office Center brzydalem jest z lekka przesadne... to zwykly budynek. Warszawa na razie ma duzo dzialek wolnych, czy tez zaniedbanychi, dlatego kazda poprawna inwestycja cieszy.
dokładnie.

zonc said:
Smutne jest to, ze Ghelamco buduje ... projekty pokroju Wolf'a stoja w miejscu :(
niestety, jakość architektury nie jest tym, na czym szczególnie zależałoby najemcom. dużo bardziej liczą się cena najmu i lokalizacja.

a Wolf? cóż, Wolf to kretyni jakich mało. Przegrali przez zbytnią pazerność. W Żurawiej mieli z Rzeczpospolitą podpisaną wstępną umowę na 7 pięter - i zamiast się z tego cieszyć i szybko budować, czekali aż wynajmą pozostałe piętra przed wbiciem pierwszej łopaty... I tak długo czekali ,że Rzepa musiała się wycofać i pójść do Ghelamco...
See less See more
obserwator said:
..cut..]

Zgadzam sie z Tobą co do głównej mysli jednakże na razie królują same proste i poprawne ofisy i hotele, Icek, Hilton ofis przy h. Sobieskim, Prosta Centre itd itp sa proste az do bólu..... Malo mnie obchodza ofisy na słuzewcu (gdzie rzeczywiscie sa interesujace inwestycje) interesuja mnie te w centrum a tu niestety króluje prostota...

pozdr
See less See more
ja szczerze mowiac wole proste budowle przeszkolne tuypu własnie prosta office center niż wiżowce a la azja:Dto o wiele skromniejsze i piekniejsze. i wiele tych budynków na stałe wpisza sie w krajobraz miejscki...potrzebne sa niższe budynki a nie tylko nowoczesne wiezwce. one bardzoej kształtują wilkomiesoc
See less See more
spoko wyglada, ale przydalaby sie jakas szersze perspektywa, moze nastepnym razem uda sie przejsc na druga strone ulicy??:)
Mimo panującego nadal chaosu, już czuć przechadzając się tamtędy jak wkrótce nie do poznania zmieni się ta okolica:

See less See more
7
^^^ Oby tylko alpinisci myjący z zewnątrz elewację nie porozcinali się na tych niewidocznych zyletkach :D
Watek w miss polski... Koniorowe dziela... jedna ocena starczy, bo i tak to samo na kazdym rogu stawia :)
timit said:
spoko wyglada, ale przydalaby sie jakas szersze perspektywa, moze nastepnym razem uda sie przejsc na druga strone ulicy??:)
Przecież co najmniej trzy zdjęcia są robione z drugiej strony ulicy;)
no w tak, ale to ja bym chcial jeszcze szersza perspektywe;) tak przy okazji, jak to z daleka sie prezentuje..
^^
Z daleka sam budynek prezentuje się dobrze, tylko nie można powiedzieć tego o okolicy, dlatego dałem zdjęcia z zoomem, żeby nie pokazać jak wygląda otoczenie(dobre porównanie to miasta trzeciego świata)
401 - 420 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.